Mediator Zeeland

Mediator in Zeeland voor advies en ondersteuning in juridische situaties

Zijn jullie op zoek naar een mediator die jullie helpt bij het echtscheidingsproces? Gebruik dan de vergelijker op deze website. Vrijwel het totale aanbod op het gebied van mediation wordt daarin met elkaar vergeleken. Zo kan je op dit gebied een verantwoorde keuze maken en een mediator selecteren wiens expertise het beste aansluit bij jullie specifieke situatie.

Terug naar het overzicht
Filter experts

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

€ 900,00 p.p.

Uw mediation is uit te breiden met één of meerdere aanvullende pakketten:

Aanvullend 1: Kinderen

 • Ouderschapsplan
 • Zorgregeling
 • Kinderalimentatie
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 2: Financieel

 • Partneralimentatie
 • Woningen
 • Pensioenen
 • Vermogensverdeling
 • Fiscaliteiten
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 3: Onderneming

 • Juridisch advies
 • Vermogensverdeling
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Vraag informatie aan

Echtscheidingen in Nederland en Zeeland

Echtscheidingen in Nederland en Zeeland

In Nederland scheiden we internationaal gezien behoorlijk vaak in vergelijking met andere Europese landen. Voor iedere honderd huwelijken die in 2015 werden voltrokken, werden in dat jaar meer dan 53 echtscheidingen ingediend. In de meeste gemeenten nam het percentage gescheiden inwoners in de afgelopen tien jaar in Zeeland met zo’n 2% toe. Dat gold trouwens voor veel gemeenten in ons hele land. Alleen op Noord- en Zuid-Beveland nam dit percentage door onbekende oorzaak wat sneller toe.

Echtscheiding: wat komt daarbij kijken?

Hoe nuchter je als Zeeuw ook bent, een echtscheiding is een complex proces waarbij in korte tijd aandacht gegeven moet worden aan zeer veel zaken met een sterk financieel en emotioneel karakter. Het is lastig om daarin samen met je partner, waarmee de communicatie mogelijk stroef verloopt, zoveel keuzes te maken. Gelukkig hoeven jullie er beide in het scheidingsproces niet alleen voor te staan. Bemiddeling door middel van mediation kan dan uitkomst bieden.

Een scheidingsmediator stelt zaken aan de orde zoals:

-Woning (in de provincie Zeeland)
-Hypotheek
-Alimentatie
-Kinderen
-Ouderschapsplan

Waarom een mediator inschakelen?

De echtscheidingsbemiddelaar, oftewel mediator, begeleidt jullie gedurende het volledige echtscheidingsproces. Een mediator zorgt voor bemiddeling, faciliteert en probeert jullie te helpen om met elkaar op een constructieve manier aan de praat te blijven. Zijn of haar kennis biedt structuur tijdens het proces. Dat is heel anders dan wanneer de communicatie via een eigen advocaat zou lopen, aangezien die veel meer op het behartigen van de belangen van de individuele opdrachtgever is gericht.

Zoek de bemiddelaar die bij jullie past

Ieder huwelijkseinde kent zijn eigen specifieke kenmerken. Wanneer jullie nog ‘on speaking terms’ zijn – en dat is een belangrijke voorwaarde – is mediation een prettig en bovendien goedkoop alternatief. Verdiep je dan wel vooraf in de exacte kennis en kunde die jullie begeleider precies heeft. Is er bijvoorbeeld sprake van een bedrijf? Dat is specifieke materie die vraagt om specifieke expertise van de wijze waarop hiermee kan worden omgegaan. Op dit platform kun je mediators diepgaand met elkaar vergelijken en een keuze maken voor een mediator die bij jullie past.

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt een scheiding?

Hoe lang een scheiding duurt, hangt af van de procedure die je kiest en in hoeverre het jou en je…

Lees meer →

Kun je scheiden zonder advocaat?

Helemaal scheiden zonder advocaat is in Nederland nog niet mogelijk. Je kunt de inzet van een advocaat wel beperken tot…

Lees meer →

Heb je een andere vraag?

Stel je vraag