Mediator Sittard

Handige vergelijkingstool om een goede mediator in Sittard te vinden

Wie in de regio Sittard op zoek gaat naar de juiste hulp bij echtscheiding, loopt er al gauw tegenaan dat het aanbod zo groot is. Het is geen prettig gevoel wanneer je als scheidend stel door de bomen het bos niet meer kunt zien voor wat betreft het aanbod van echtscheidingsbemiddeling. Je wilt immers wel de beste dienstverlener voor jouw situatie kiezen. De vergelijker van mediators op deze website, zet de verschillende partijen gelukkig gestructureerd naast elkaar zodat het maken van de juiste beslissing voor hulp bij echtscheiding in Sittard, niet langer moeilijk hoeft te zijn.

Terug naar het overzicht
Filter experts

Rob Hirsch

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Allround

Werkgebied:

Limburg

Direct advies

Jeroen Ketelaars

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Allround

Werkgebied:

Zuid-Holland, Limburg, Utrecht

Direct advies

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

€ 900,00 p.p.

Uw mediation is uit te breiden met één of meerdere aanvullende pakketten:

Aanvullend 1: Kinderen

 • Ouderschapsplan
 • Zorgregeling
 • Kinderalimentatie
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 2: Financieel

 • Partneralimentatie
 • Woningen
 • Pensioenen
 • Vermogensverdeling
 • Fiscaliteiten
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 3: Onderneming

 • Juridisch advies
 • Vermogensverdeling
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Vraag informatie aan

Echtscheidingsstatistieken van Sittard

Net als veel andere steden in Limburg, zijn de echtscheidingsstatistieken van de gemeente Sittard-Geleen redelijk matig. Sittard en Geleen verbinden de regio Zuid-Limburg met de rest van Nederland. Nergens is Nederland zo smal als hier. Zo’n 11,4% van de bevolking in Sittard en Geleen is gescheiden. Steden als Heerlen en Kerkrade, even ten zuiden van Sittard gelegen, kennen met respectievelijk 13% en 12% gescheiden inwoners ook een groot aandeel gescheiden mensen. De verdeling tussen het aantal gescheiden mannen en vrouwen is in Sittard wel wat evenwichtiger dan in veel andere Nederlandse gemeenten. Het aantal gescheiden vrouwen is in Sittard-Geleen net in de meerderheid.

De uitdagingen van een echtscheiding

Bij een echtscheiding moeten zaken geregeld worden omtrent financiën, woonhuis en kinderen. De consequenties van een echtscheiding zijn dikwijls niet zomaar te overzien. Soms zijn er bijvoorbeeld fiscale gevolgen. Zonder kennis van belastingzaken weet je niet altijd wat je in fiscaal opzicht te wachten staat. Ook pensioen is vaak een lastig onderwerp. De ene partner heeft dat tijdens de huwelijksperiode wellicht opgebouwd maar de andere niet. Hoe ga je daarmee om?

Gelukkig zijn er echtscheidingsmediators met veel verstand van al deze zaken en met zicht op alle consequenties wanneer men gaat scheiden. De afspraken die een mediator jou en je partner in samenspraak laat maken, worden door hem vastgelegd in het echtscheidingsconvenant.

Mediation is er voor jou en je partner samen

Waar een advocaat erop gericht is om de belangen van zijn specifieke cliënt te behartigen, daar zal een mediator de belangen van het scheidende stel tezamen nauw in het oog houden. Hij kiest geen partij maar helpt de partners om in onderling overleg besluiten te nemen. Hij schetst daarbij onder andere de randvoorwaarden en benoemt de consequenties. Ook kan men hem om advies vragen want hij heeft veel ervaring met zaken die in een echtscheiding spelen. Deze vorm van bemiddeling zal ervoor dat jullie je als partners in je echtscheiding in Sittard, daadwerkelijk ‘eigenaar’ zullen voelen van het echtscheidingsconvenant waarin al jullie afspraken uiteindelijk worden opgenomen.

Een unieke vergelijkingstool voor juridische dienstverleners bij echtscheiding

Mediation kenmerkt zich door de bemiddelende manier van werken bij echtscheiding. Dat neemt niet weg dat de dienstverleners op diverse aspecten sterk van elkaar kunnen verschillen. Sommige gecertificeerde bemiddelaars in de regio Sittard, bieden (online) diensten aan die gericht zijn op een razendsnelle afwikkeling. Anderen hanteren juist een hele intensieve en persoonlijke aanpak. Ook zijn er mediators die gespecialiseerd zijn in bepaalde vraagstukken bij echtscheiding zoals vragen over je onderneming, of begeleiding van jullie kinderen ná de scheiding. Andere hebben juist bijzondere affiniteit met zeer complexe, financiële vraagstukken bij echtscheiding.

Het profiel van iedere afzonderlijke bemiddelaar op de website van Rechtsinfo, geeft je inzicht in hoe deze dienstverlener werkt en waar hij in uitblinkt. Dat helpt jou en je partner waarvan je wilt scheiden, met het maken van een verantwoorde keuze voor de juiste hulp in Sittard.

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt een scheiding?

Hoe lang een scheiding duurt, hangt af van de procedure die je kiest en in hoeverre het jou en je…

Lees meer →

Kun je scheiden zonder advocaat?

Helemaal scheiden zonder advocaat is in Nederland nog niet mogelijk. Je kunt de inzet van een advocaat wel beperken tot…

Lees meer →

Heb je een andere vraag?

Stel je vraag