Mediator Heerlen

Handige vergelijkingstool om een goede mediator in Heerlen te vinden

Wanneer twee mensen gaan scheiden in Heerlen dan komt daar veel bij kijken. Om dat allemaal alleen te regelen is een flinke uitdaging en het inschakelen van juridische hulp is dan ook heel verstandig. Op deze website vindt men een tool die gebruikt kan worden bij de zoektocht naar de juiste mediator in de regio Heerlen die kan ondersteunen bij het echtscheidingsproces.

Terug naar het overzicht
Filter experts

Rob Hirsch

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Allround

Werkgebied:

Limburg

Direct advies

Jeroen Ketelaars

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Allround

Werkgebied:

Zuid-Holland, Limburg, Utrecht

Direct advies

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

€ 900,00 p.p.

Uw mediation is uit te breiden met één of meerdere aanvullende pakketten:

Aanvullend 1: Kinderen

 • Ouderschapsplan
 • Zorgregeling
 • Kinderalimentatie
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 2: Financieel

 • Partneralimentatie
 • Woningen
 • Pensioenen
 • Vermogensverdeling
 • Fiscaliteiten
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 3: Onderneming

 • Juridisch advies
 • Vermogensverdeling
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Vraag informatie aan

Echtscheidingsstatistieken van Heerlen

In de totale gemeente Heerlen is 13,5% van de bevolking gescheiden, dit is het hoogste percentage gescheiden inwoners van Nederland. De naastgelegen gemeente Kerkrade ligt met 12,5% ook ver boven het landelijke gemiddelde. Net als in vrijwel alle gemeenten in Nederland zijn er in Heerlen ook meer gescheiden vrouwen dan mannen. 57% van de gescheiden mensen is vrouw.

Bij scheiden komt veel kijken

Wanneer je gaat scheiden van je partner dan leg je de afspraken die je daaromtrent maakt vast in een echtscheidingsconvenant. Beslissingen ten aanzien van de verdeling van bezittingen, toekomstig inkomen en pensioenaanspraken beschrijf je daarin. Het echtscheidingsconvenant is dus min of meer het tastbare resultaat van het echtscheidingsproces. Wanneer je te veel op emotioneel niveau met elkaar communiceert, dan is het vrijwel onmogelijk om tot haalbare afspraken te komen waar je als scheidend stel allebei mee vooruit kunt. Gelukkig bestaat er zoiets als mediation, oftewel bemiddeling, bij echtscheiding. Daarmee wordt gewaarborgd dat emoties in de gesprekken niet de overhand krijgen.

Waarom een echtscheiding regelen met behulp van mediation?

Het uitvechten van een echtscheiding in Heerlen via advocaten en via de rechtbank kan een kostbare aangelegenheid zijn. Bovendien bestaat de kans dat je dan als partner in het echtscheidings geschil maatregelen krijgt opgelegd waar je je moeilijk mee kunt verenigen. Zijn jij en je partner nog ‘on speaking terms’, dan is het verstandig om een mediator in te schakelen. Die zorgt ervoor dat de eventuele emoties die tijdens jullie gezamenlijke gesprek ontstaan, niet de overhand krijgen. Tegelijkertijd waarborgt de mediator dat je samen met je partner de beslissingen neemt omtrent allerlei aspecten van de echtscheiding. Door dit in goed overleg met je partner te doen ontstaat van beide kanten meer draagvlak. Het inschakelen van een mediator is bovendien goedkoper dan gebruikmaking van een advocaat en wordt in sommige situaties zelfs vanuit de overheid gesubsidieerd.

Vergelijken op specifieke karakteristieken

Wanneer je een mediator zoekt die optimaal bij jou en je partner in Heerlen past, dan kies je die nu heel simpel met behulp van de online vergelijkingstool die Rechtsinfo op deze site beschikbaar stelt. Verschillende dienstverleners presenteren zich daarin tot in detail. Alle mediators in onze vergelijker zijn officieel MfN-geregistreerd of ADR-gecertificeerd. De tool maakt tevens duidelijk welke score een bepaalde mediator behaalt op aspecten zoals ervaring en prijsstelling. Ook wordt per mediator aangeduid over welke specifieke expertises zij beschikken. Sommige bemiddelaars zijn bijvoorbeeld erg bedreven in het opstellen van een vergaand ouderschapsplan terwijl de affiniteit van anderen meer ligt op financieel en fiscaal gebied. Samen kies je de scheidingsmediator die bij jullie situatie past met behulp van de tool.

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt een scheiding?

Hoe lang een scheiding duurt, hangt af van de procedure die je kiest en in hoeverre het jou en je…

Lees meer →

Kun je scheiden zonder advocaat?

Helemaal scheiden zonder advocaat is in Nederland nog niet mogelijk. Je kunt de inzet van een advocaat wel beperken tot…

Lees meer →

Heb je een andere vraag?

Stel je vraag