Mediator Groningen

Vind jouw Rechtsinfo expert in de regio Groningen

Doorgaans kom je niet elke dag in aanraking met een juridische dienstverlener, maar wanneer je hebt besloten te willen scheiden is het fijn om hulp te krijgen van een expert die bij jouw situatie past. Met gebruik van onze vergelijkingstool, kan je mediators met elkaar vergelijken om een expert in Groningen te kiezen die het beste past in jullie situatie.

Terug naar het overzicht
Filter experts

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

€ 900,00 p.p.

Uw mediation is uit te breiden met één of meerdere aanvullende pakketten:

Aanvullend 1: Kinderen

 • Ouderschapsplan
 • Zorgregeling
 • Kinderalimentatie
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 2: Financieel

 • Partneralimentatie
 • Woningen
 • Pensioenen
 • Vermogensverdeling
 • Fiscaliteiten
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 3: Onderneming

 • Juridisch advies
 • Vermogensverdeling
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Vraag informatie aan

Scheiden in de provincie Groningen

Groningen vormt als noordelijkste provincie van Nederland het letterlijke hoofd van ons land. Hoewel men de keuze voor een huwelijk maakt vanuit het hart, zijn er veel stellen die hun hedendaagse huwelijk typeren als een verstandshuwelijk. Er is afstand ontstaan door de jaren heen. Wanneer dat niet meer gaat moet je elkaar loslaten om weer gelukkig te kunnen worden. Daarbij kan mediation een belangrijke rol spelen.

Scheiden in Groningen komt meer voor dan je denkt

In Nederland eindigt ruim 30 procent van de huwelijken in een scheiding. De gemiddelde huwelijksduur is 15 jaar, maar bijna een kwart van de huwelijken wordt binnen een jaar ontbonden. Maandelijks worden er zo’n 3.000 echtscheidingen uitgesproken. Deze statistieken geven een goed beeld van elke plek in Nederland. Het percentage gescheiden inwoners is in Groningen is echter relatief hoog, en er zijn daarom ook veel scheidingsmediators actief in deze regio.

Problemen bij echtscheiding

De beëindiging van een huwelijk brengt heel wat uitdagingen met zich mee waar een mediator bij kan helpen. Denk aan het beantwoorden van vragen als:

-Wie blijft er in het huis wonen en wie vertrekt?
-Bij wie trekken de kinderen in en hoe regelen we de verzorging?
-Wat zijn de financiële consequenties?
-Hoe gaan we om met ons bedrijf?
-Dat zijn moeilijke kwesties maar gelukkig hoef je die niet alleen op te lossen. Je kunt namelijk een mediator in de arm nemen.

Wat mediation kan betekenen

Bemiddeling via mediation werkt anders dan wanneer je je scheiding uitvecht via een advocaat. Het doel van de bemiddelaar in Groningen is om jullie samen tot overeenstemming te laten komen. Het is dus ook belangrijk dat jullie samen door één deur kunnen, en er geen sprake is van een ‘vechtscheiding’. De beslissingen worden genomen door jullie beiden als ex-partners. Het echtscheidingsconvenant bevat uiteindelijk alle plannen die jullie samen hebben bedacht. Het eventuele ouderschapsplan is daarin een specifiek onderdeel dat zich richt op de manier waarop jullie met de kinderen zullen omgaan.

De scheidingsmediator dwingt jullie tot niets, maar hij of zij bezit wel veel kennis ten aanzien van het gehele proces van echtscheiding. Jullie kunnen die kennis en de suggesties gebruiken om zelf keuzes te maken. Ook zal jullie begeleider proberen om de onvermijdelijke emoties die zich tijdens de communicatie kunnen voordoen, te neutraliseren.

Prettig uit elkaar

Op dit platform presenteren veel echtscheidingsbemiddelaars zich en geven zij hun specifieke expertise weer. Op die manier vinden jullie een mediator die goed past bij de specifieke vraagstukken die jullie bezighouden. Zo vind je de hulp die je nodig hebt om het samen op te kunnen lossen.

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt een scheiding?

Hoe lang een scheiding duurt, hangt af van de procedure die je kiest en in hoeverre het jou en je…

Lees meer →

Kun je scheiden zonder advocaat?

Helemaal scheiden zonder advocaat is in Nederland nog niet mogelijk. Je kunt de inzet van een advocaat wel beperken tot…

Lees meer →

Heb je een andere vraag?

Stel je vraag