Mediator Almelo

Geschikte mediator uit Almelo selecteren voor juridische hulp

Een echtscheiding heeft veel juridische consequenties voor een echtpaar. Vaak kun je bij het oplossen van de vraagstukken die ontstaan, wel wat hulp gebruiken. Maar welke hulp is ideaal voor jou? Vergelijk het aanbod met de vergelijkingstool voor scheidingsmediaton hier op rechtsinfo.nl.

Terug naar het overzicht
Filter experts

Irma Super

Irma Super

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Relationeel

Werkgebied:

Overijssel, Gelderland, Utrecht, Drenthe

Direct advies

Kuima Duijst

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Allround

Werkgebied:

Gelderland, Overijssel, Utrecht

Direct advies

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

€ 900,00 p.p.

Uw mediation is uit te breiden met één of meerdere aanvullende pakketten:

Aanvullend 1: Kinderen

 • Ouderschapsplan
 • Zorgregeling
 • Kinderalimentatie
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 2: Financieel

 • Partneralimentatie
 • Woningen
 • Pensioenen
 • Vermogensverdeling
 • Fiscaliteiten
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 3: Onderneming

 • Juridisch advies
 • Vermogensverdeling
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Vraag informatie aan

Scheiden in Almelo

De verschillen van het aandeel gescheiden mensen in de totale bevolking lopen uiteen. In Almelo geldt dat ruim 10% van de inwoners van die stad gescheiden is. Dat is redelijk gemiddeld in Nederland. Uitschieters zijn bijvoorbeeld Rotterdam en Heerlen met percentages van respectievelijk 12% en ruim 13%. In een gemeente als Staphorst, niet al te ver verwijderd van Almelo, geldt dat slechts ruim 3% van de bevolking gescheiden is.

Met welke uitdagingen krijg je te maken wanneer je gaat scheiden?

Ga je scheiden in Almelo dan zijn er een heleboel zaken die je, tussen alle emoties door, met je (ex)partner zult moeten regelen. Denk maar eens aan zaken als woning, hypotheek en verdeling van de roerende zaken waaraan beide (ex)partners soms emotioneel gehecht zijn. Een belangrijk onderwerp in de echtscheiding wordt daarnaast gevormd door het aspect alimentatie. Naast afspraken over de manier waarop je zorg- en opvoeding met elkaar regelt, wordt in het op de kinderen gerichte ouderschapsplan ook een bedrag afgesproken met betrekking tot een financiële tegemoetkoming. Dat is een bedrag dat de ene partner betaalt aan degene die het grootste gedeelte van de zorgtaak op zich neemt.

Kinderalimentatie is met andere woorden het overeengekomen bedrag voor de kosten van de zorg en opvoeding van minderjarige kinderen. Het lagere inkomen van de opvoedende partner, is vaak een direct gevolg van de intensievere zorgtaak. Vrijwel alle mediators hebben ervaring met het regelen van zaken met betrekking tot kinderen en echtscheiding. De diepgang in de expertise kan echter uiteenlopen.

Mediation of advocaat?

Er is een mogelijkheid om een echtscheidingsadvocaat in de arm te nemen. Een echtscheidingsadvocaat is gespecialiseerd in het afhandelen van scheidingen en kan bovendien hulp bieden bij het verdelen van bezittingen en maken van afspraken. Wanneer (ex)partners niet meer door één deur kunnen, dan kan het voorkomen dat beide personen een advocaat inschakelen. Die behartigen dat de individuele belangen in de echtscheiding, en meestal vindt de communicatie tussen beide advocaten plaats.

Een alternatieve manier om de echtscheiding te regelen is via mediation. Deze vorm van juridische hulpverlening is alleen mogelijk wanneer (ex)partners nog bereid zijn om concreet met elkaar aan tafel te gaan en naar elkaar te luisteren. De rol van de mediator is om als bemiddelaar de agenda te bepalen, inhoudelijke aspecten aan te kaarten en de beide (ex)partners te begeleiden in het gezamenlijk maken van afspraken in het echtscheidingsconvenant. Het is zelfs mogelijk om mediation volledig online te doorlopen.

De vergelijker van Rechtsinfo

In één oogopslag zie je in de vergelijkingstool van Rechtsinfo welke scheidingsmediator in de regio Almelo het meest geschikt is voor jouw echtscheidingssituatie. Dat kan een mediator zijn die in jouw gemeente of provincie is gevestigd. Alle bemiddelaars die zich in de tool presenteren, geven echter ook aan welke specifieke kennis en ervaring zij hebben in het echtscheidingsproces. Bovendien kun je de scores zien die iedere individuele aanbieder heeft behaald ten aanzien van klantwaardering. Wanneer een mediator affiniteit heeft met een bijzonder onderwerp dat voor jou en je (ex)partner van toepassing is, kan je de overwogen beslissing maken om met deze mediator in zee te gaan.

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt een scheiding?

Hoe lang een scheiding duurt, hangt af van de procedure die je kiest en in hoeverre het jou en je…

Lees meer →

Kun je scheiden zonder advocaat?

Helemaal scheiden zonder advocaat is in Nederland nog niet mogelijk. Je kunt de inzet van een advocaat wel beperken tot…

Lees meer →

Heb je een andere vraag?

Stel je vraag