Mediator Maastricht

Handige vergelijkingstool om een goede mediator in Maastricht te vinden

Hebben jullie besloten om te gaan scheiden, en zijn jullie nu op zoek naar de juiste mediator? Kijk dan vooral verder want op deze website vind je een vergelijkingstool voor mediators die actief zijn in de regio Zuid-Limburg waaronder Maastricht. Je kunt ze heel gemakkelijk met elkaar vergelijken op basis van onder andere verschillende expertises en klantwaardering.

Terug naar het overzicht
Filter experts

Rob Hirsch

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Allround

Werkgebied:

Limburg

Direct advies

Jeroen Ketelaars

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Allround

Werkgebied:

Zuid-Holland, Limburg, Utrecht

Direct advies

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

€ 900,00 p.p.

Uw mediation is uit te breiden met één of meerdere aanvullende pakketten:

Aanvullend 1: Kinderen

 • Ouderschapsplan
 • Zorgregeling
 • Kinderalimentatie
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 2: Financieel

 • Partneralimentatie
 • Woningen
 • Pensioenen
 • Vermogensverdeling
 • Fiscaliteiten
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 3: Onderneming

 • Juridisch advies
 • Vermogensverdeling
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Vraag informatie aan

Echtscheidingsstatistieken van Maastricht

Maastricht ligt aan de Westkant van Zuid-Limburg. De Oostkant van deze provincie kenmerkt zich door hoge echtscheidingscijfers. Gemeenten als Heerlen en Kerkrade zijn koploper voor wat betreft het aantal gescheiden mensen per 100 inwoners. De gemeente Maastricht kent een percentage van 9,6 gescheiden mensen per 100 inwoners in die gemeente. Gelet op de ontwikkelingen in de afgelopen 10 jaren is dat wel een toename, maar dat geldt voor vrijwel iedere Nederlandse gemeente.

Waar moet je aan denken in geval van echtscheiding?

Een echtscheiding vergt heel veel regelwerk. Er moeten in korte tijd afspraken gemaakt worden over een heleboel verschillende onderwerpen. Die onderwerpen variëren sterk. Thema’s die vrijwel standaard terugkomen hebben betrekking op het maken van afspraken omtrent woning, hypotheek, boedelverdeling en partneralimentatie. Ook hebben veel scheidende stellen kleine kinderen, jonger dan 18 jaar oud. Afspraken over de toekomstige opvoeding totdat zij de volwassen leeftijd hebben bereikt, dienen vastgelegd te worden in een wettelijk verplicht ouderschapsplan.

Daarnaast kennen sommige echtscheidingen specifieke uitdagingen. Zo kan het zijn dat beide partners eigenaar zijn van een bedrijf. Andere partners bezitten een waardevol kunstwerk of een totale kunstcollectie. Dat soort bezittingen heeft als lastige eigenschap dat die zaken moeilijk deelbaar (splitsbaar) zijn. Toch zijn er gelukkig mediators die ervaring hebben met hoe men samen tot bevredigende afspraken kan komen in zo’n geval.

Afspraken over de echtscheiding met toekomst

Kies voor bemiddeling door middel van het aanstellen van een mediator in de echtscheiding! Dan kies je namelijk voor een methode van begeleiding die ten doel heeft om de partners daadwerkelijk het gevoel te geven dat beslissingen in gezamenlijkheid genomen worden. Mediation dwingt partners ertoe om elkaars standpunten aan te horen en er daadwerkelijk begrip voor te ontwikkelen. Een echtscheidingsmediator is facilitator en bewaakt dat overmatige emotionaliteit de besluitvorming te ernstig beïnvloedt. Ook let hij erop dat voldoende voortgang wordt geboekt, dat ten aanzien van de vastgestelde agendapunten afspraken worden gemaakt en adviseert hij over de inhoud van vraagstukken. Het echtscheidingsconvenant dat hieruit resulteert, bevat echter alleen afspraken die tussen de partners in Maastricht in overleg zijn gemaakt.

De specialisten met elkaar vergeleken

De aanbieders van mediation in Maastricht die je via de vergelijkingstool op deze website vindt, noemen zich allemaal mediator. Ze zijn ook stuk voor stuk gecertificeerd mediator. Desondanks kan de aard van hun dienstverlening van elkaar verschillen. Er zijn dienstverleners die zich in het bijzonder richten op het realiseren van afwikkeling van een echtscheiding in korte tijd. Met diensten zoals scheiden in één dag en online mediation, wordt op de behoefte ingesprongen van mensen om hun echtscheiding razendsnel te kunnen regelen. Wellicht is dat ook voor jullie belangrijk. Kies dan voor een scheidingsmediator die het echtscheidingsconvenant snel gereed kan maken. Wanneer je telkens een fysiek ontmoettingsproces tussen jou, je partner en de mediator wil, dan kan dat natuurlijk ook. Meestal kost het regelen van de scheiding dan iets meer tijd. Het is maar net waar de voorkeur van het scheidend echtpaar naar uit gaat. Je keuze voor de passende bemiddelaar maak je via de vergelijker.

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt een scheiding?

Hoe lang een scheiding duurt, hangt af van de procedure die je kiest en in hoeverre het jou en je…

Lees meer →

Kun je scheiden zonder advocaat?

Helemaal scheiden zonder advocaat is in Nederland nog niet mogelijk. Je kunt de inzet van een advocaat wel beperken tot…

Lees meer →

Heb je een andere vraag?

Stel je vraag