Mediator Tilburg

Geschikte mediator uit Tilburg voor juridisch advies en hulpverlening

Mediation is een vorm van hulp bij echtscheiding die dikwijls als prettig wordt ervaren en die bovendien goed betaalbaar is. De kosten van mediation vallen vaak reuze mee. Er zijn verschillende vormen van mediation en niet elke mediator heeft de specifieke expertise die jij zoekt. Op deze website tref je echter een vergelijking hulpmiddel aan om snel de juiste keuze te kunnen maken uit het ruime aanbod in Tilburg.

Terug naar het overzicht
Filter experts

Chris van Gompel

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Financieel

Werkgebied:

Noord-Brabant

Direct advies

Fouzia Ben Larbi

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Werkgebied:

Utrecht en omgeving

Direct advies

Jan Snijders

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Allround

Werkgebied:

Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht

Direct advies

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Werkgebied:

Noord-Brabant

Direct advies

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

€ 900,00 p.p.

Uw mediation is uit te breiden met één of meerdere aanvullende pakketten:

Aanvullend 1: Kinderen

 • Ouderschapsplan
 • Zorgregeling
 • Kinderalimentatie
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 2: Financieel

 • Partneralimentatie
 • Woningen
 • Pensioenen
 • Vermogensverdeling
 • Fiscaliteiten
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 3: Onderneming

 • Juridisch advies
 • Vermogensverdeling
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Vraag informatie aan

Echtscheidingsstatistieken van Tilburg

Zo’n 9,4% van de volwassen inwoners van Tilburg heeft de status ‘gescheiden’. In werkelijkheid hebben meer mensen in Tilburg met echtscheiding te maken gehad. Veel gescheiden mensen hertrouwen namelijk waarna zij weer de status ‘gehuwd’ krijgen toegekend. Mannen hertrouwen in Tilburg wat vaker waardoor 56% van de gescheiden bevolking uit vrouwen bestaat.

Scheiden, wat houdt dat allemaal in?

Hoewel mensen soms het besluit nemen om te gaan scheiden, weten velen niet precies wat er vervolgens allemaal op hen afkomt. Terwijl je het besluit neemt om via een echtscheiding ‘los’ van elkaar te komen, is het juist zo dat de echtscheiding in beginsel om intensieve afstemming vraagt tussen partners. Over allerlei thema’s zoals financiën, woning, inkomen, pensioenaanspraken en opvoedingstaken dienen immers afspraken gemaakt te worden. Dat zijn inhoudelijk lastige thema’s en het is bovendien wenselijk dat er enigszins snel besluiten over worden genomen. Dat zorgt dikwijls voor een complexe situatie waarin emoties een belemmerende rol spelen. Een mediator is een bemiddelaar die erin getraind is om die emotionaliteit tussen jou en je partner weg te nemen. De mediator zal ervoor zorgen dat die emoties niet bepalend zijn voor de inhoud van de afspraken.

Prettig scheiden door mediation

Mediation wordt door veel echtparen die gaan scheiden als een prettige vorm van echtscheidingshulpverlening ervaren. Dat komt omdat het scheidende echtpaar zelf aan het roer blijft staan voor wat betreft het nemen van de beslissingen ten aanzien van de vele onderwerpen. De mediator kan adviseren en suggereren maar zal de beslissing uiteindelijk aan jullie samen overlaten. Soms helpt hij door verduidelijking te scheppen of door als objectief toehoorder zijn interpretatie te geven van wat er aan de hand is. Door zijn bemiddeling zal de mediator de commitment van de scheidende partners in Tilburg naar elkaar en naar de uiteindelijk bedachte oplossingen vergroten. Mediation is een relatief goedkope vorm van echtscheidingshulpverlening en wordt bovendien door de overheid in sommige gevallen gesubsidieerd.

Direct de juiste juridisch specialist zoeken

Deze website van Rechtsinfo biedt scheidende stellen een handig hulpmiddel bij het vinden van de juiste mediator in Tilburg. De mediators in het overzicht van deze vergelijkingstool zijn officieel MfN-geregistreerd of ADR-gecertificeerd, en kennen vrijwel allemaal een specifiek specialisme. Sommigen scoren goed ten aanzien van het realiseren van oplossingen voor scheiden met kinderen. Anderen beschikken juist weer over vergaande financiële en fiscale expertise met betrekking tot de echtscheiding. Zoek naar de scheidingsmediator die goed scoort op het onderwerp dat voor jullie als scheidend stel van belang is.

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt een scheiding?

Hoe lang een scheiding duurt, hangt af van de procedure die je kiest en in hoeverre het jou en je…

Lees meer →

Kun je scheiden zonder rechter?

Je kunt scheiden zonder de zaak voor de rechter te laten komen wanneer je ervoor kiest om een mediator in…

Lees meer →

Heb je een andere vraag?

Stel je vraag