Mediator Deventer

Geschikte mediator uit Deventer selecteren voor juridische hulp

De zoektocht naar de juiste vorm van mediation ter begeleiding bij echtscheiding in de regio Deventer, kan lastig zijn. Vrijwel nergens vindt men een compleet overzicht waarbij de aanbieders ook nog eens gemakkelijk met elkaar te vergelijken zijn. Op rechtsinfo.nl tref je een vergelijkingstool aan waarmee het zeer eenvoudig wordt om de juiste mediator te vinden.

Terug naar het overzicht
Filter experts

Fouzia Ben Larbi

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Werkgebied:

Utrecht en omgeving

Direct advies

Irma Super

Irma Super

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Relationeel

Werkgebied:

Overijssel, Gelderland, Utrecht, Drenthe

Direct advies

Kuima Duijst

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Allround

Werkgebied:

Gelderland, Overijssel, Utrecht

Direct advies

Mike Lap

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Financieel

Werkgebied:

Flevoland, Gelderland. Overijssel, Utrecht

Direct advies

Nina Tillema

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Werkgebied:

Omgeving Salland, Twente

Direct advies

Petra Lap

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Relationeel

Werkgebied:

Gelderland, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht

Direct advies

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

€ 900,00 p.p.

Uw mediation is uit te breiden met één of meerdere aanvullende pakketten:

Aanvullend 1: Kinderen

 • Ouderschapsplan
 • Zorgregeling
 • Kinderalimentatie
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 2: Financieel

 • Partneralimentatie
 • Woningen
 • Pensioenen
 • Vermogensverdeling
 • Fiscaliteiten
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 3: Onderneming

 • Juridisch advies
 • Vermogensverdeling
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Vraag informatie aan

Echtscheidingsstatistieken van Deventer

Deventer vormt een gemeente in het gebied Stedendriehoek, provincie Overijssel. Er wonen net geen 100.000 inwoners in deze mooie stad. Bijna 10% van de volwassen bevolking van Deventer is gescheiden, en er zijn in Deventer net wat meer gescheiden vrouwen dan mannen. Er is in Deventer net als in veel andere gemeenten in Nederland sprake van een toename van het aantal gescheiden mensen in de totale inwoner bevolking.

Een echtscheiding vergt veel regelwerk

Wanneer een echtpaar gaat scheiden loopt men al snel tegen lastige vraagstukken aan. Fysieke spullen en zaken die een financiële waarde vertegenwoordigen, moeten verdeeld worden. Voor sommige zaken zoals pensioenrechten dienen zelfs afspraken over toekomstige verdeling gemaakt te worden. Wanneer er kinderen in het spel zijn dan dient ook de zorg- en opvoeding last daarvan verdeeld te worden. Ook in de toekomst moeten er nog gezamenlijk besluiten genomen te worden en is het noodzakelijk dat men elkaar over het wel en wee van de kinderen blijft informeren. Alle afspraken omtrent kinderen worden in een wettelijk verplicht ouderschapsplan vastgelegd. Een mediator kan je goed helpen met het opstellen daarvan en ook met het regelen van de rest van de echtscheiding.

Laten we ons bijstaan door advocaten of kiezen we voor mediation?

Hulp bij echtscheiding door ieder een eigen echtscheidingsadvocaat in de arm te nemen, is soms de enige methode om tot concrete afspraken te komen. De keuze voor deze vorm van echtscheidingsbegeleiding is vaak noodzakelijk wanneer de communicatie tussen de scheidende partners al ernstig is verstoord.
Regelmatig is het echter nog mogelijk voor een scheidend stel om met elkaar te overleggen. Emoties kunnen het nemen van gezamenlijke beslissingen in de weg staan. Mediation is een vorm van juridische bemiddeling bij echtscheiding die in een dergelijke situatie heel goed toepasbaar is. Mediation faciliteert het gehele proces van echtscheiding en zorgt dat de partners samen besluiten nemen over alles wat geregeld moet worden. Het resultaat is echter een besluitvormingsproces waarover de partners controle hebben en dat voelt voor hen heel prettig.

Mediators vergelijken

Goed nieuws, want jij en je partner hoeven niet langer eindeloos op internet te zoeken naar de juiste mediator in de regio in Deventer. Op Rechtsinfo hebben wij juridisch dienstverleners op een rijtje gezet. Je vindt in deze tool de beste mediators in jouw regio, elke mediator is officieel MfN-geregistreerd of ADR-gecertificeerd. Zo kun je de dienstverlener zoeken die exact over de expertise beschikt die jullie als stel nodig hebben. Ook kun je kijken hoe die echtscheidingsmediator scoort op meer algemene kenmerken zoals prijs en klanttevredenheid. Je wilt vooraf een inschatting kunnen maken van de kwaliteit van de dienstverlening en niet pas achteraf tot de conclusie komen dat je beter een andere specialist in de arm had kunnen nemen. Dankzij de vergelijkingstool maak je nu heel eenvoudig een weloverwogen keuze.

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt een scheiding?

Hoe lang een scheiding duurt, hangt af van de procedure die je kiest en in hoeverre het jou en je…

Lees meer →

Kun je scheiden zonder advocaat?

Helemaal scheiden zonder advocaat is in Nederland nog niet mogelijk. Je kunt de inzet van een advocaat wel beperken tot…

Lees meer →

Heb je een andere vraag?

Stel je vraag