Mediator Breda

Bekijk het Rechtsinfo aanbod van gecertificeerde mediators in Breda

Wanneer je een juridisch expert zoekt ter bemiddeling bij echtscheiding, dan kan deze site daar een belangrijke rol in spelen. Hier vind je namelijk een uitgebreide vergelijkingstool waarop experts met betrekking tot mediation tot in detail met elkaar vergeleken worden.

Terug naar het overzicht
Filter experts

Edwin Baeten

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Financieel

Werkgebied:

Gelderland, Noord-Brabant, Utrecht, Zuid-Holland

Direct advies

Fouzia Ben Larbi

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Werkgebied:

Utrecht en omgeving

Direct advies

Jan Snijders

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Allround

Werkgebied:

Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht

Direct advies

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Werkgebied:

Noord-Brabant

Direct advies

Kristel Huisman

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Werkgebied:

Dordrecht en omgeving

Direct advies

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Financieel

Werkgebied:

Limburg, Noord-Brabant

Direct advies

Vincent Wijmans

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Allround

Werkgebied:

Noord-Brabant, Zuid-Holland

Direct advies

Wim Folmer

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Werkgebied:

Provincie Zeeland en omgeving

Direct advies

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

€ 900,00 p.p.

Uw mediation is uit te breiden met één of meerdere aanvullende pakketten:

Aanvullend 1: Kinderen

 • Ouderschapsplan
 • Zorgregeling
 • Kinderalimentatie
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 2: Financieel

 • Partneralimentatie
 • Woningen
 • Pensioenen
 • Vermogensverdeling
 • Fiscaliteiten
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 3: Onderneming

 • Juridisch advies
 • Vermogensverdeling
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Vraag informatie aan

Echtscheiding in Breda: enkele cijfers

Er zijn diverse cijfers bekend die iets zeggen over het fenomeen echtscheiding in de gemeente Breda. Zo is bekend dat 9,3% van het totale aantal inwoners in Breda gescheiden is. In veel andere grote Nederlandse gemeenten is dat aandeel nog een beetje groter. In bijvoorbeeld Utrecht, een stad met dezelfde historische allure als Breda, is het aandeel echter lager. Echter zowel in Utrecht als Breda is een trend waarneembaar dat het aandeel gescheiden mensen in de totale stadse bevolking toeneemt. Gedurende de afgelopen 10 jaren was deze toename in vrijwel alle Nederlandse gemeente een feit en dus ook in Breda.

Waar moet je aan denken in geval van echtscheiding?

Een echtscheiding gaat over veel onderwerpen die geregeld moeten worden in korte tijd. In een zogeheten echtscheidingsconvenant worden die zaken allemaal vastgelegd. Het betreft afspraken over wie waar blijft of waar gaat wonen, in welke mate de ene (ex)partner de andere financieel compenseert en hoe de zorg voor de kinderen praktisch en financieel geregeld wordt. Dat zijn vaak niet alleen emotioneel beladen onderwerpen maar ze zijn ook nog eens complex van aard. Veel beslissingen hebben bijvoorbeeld fiscale consequenties die je als (ex)partners zonder kennis van het echtscheidingsproces alleen niet overziet. Soms krijgt men dan nadien een vervelend bericht van de fiscus en moet men hier andermaal samen een oplossing voor te vinden. Vervelende verrassingen kunnen de (ex)partners echter frustreren en de band verder verslechteren. Zulke verrassingen wil je dus voorkomen.

Een mediator in Breda overziet het totale proces van echtscheiding en fungeert daarin als bemiddelaar. Veel mediators hebben specifieke kennis van financiële en fiscale zaken waardoor ze al direct kanttekeningen bij bepaalde afspraken kunnen zetten. Hoewel de regelgeving niet veranderd kan worden, overzie je dan beiden in een vroege fase al de consequenties en dat is natuurlijk heel erg prettig.

Waarom voor mediation kiezen?

Wanneer (ex)partners in een huwelijk elkaar niet meer kunnen zien of luchten dan is de communicatie dermate verstoord dat constructief overleg niet meer mogelijk is. Het contact met elkaar kan in dat geval via advocaten verlopen die de belangen van hun partij proberen te behartigen en desnoods afdwingen via een uitspraak van de rechtbank. Bestaat er wel nog commitment tussen de (ex)partners dan vormt mediation een alternatief. In een mediationtraject word je door de bemiddelaar gestimuleerd om gezamenlijk oplossingen te bedenken. Dat vergroot het draagvlak voor datgene wat uiteindelijk in het echtscheidingsconvenant wordt vastgelegd. Doordat slechts één juridische specialist hoeft te worden ingeschakeld, zijn ook de kosten een stuk lager dan in geval van een intensief juridisch traject dat via advocaten en de rechtbank loopt.

Echtscheidingsbemiddeling vergelijken op specifieke karakteristieken

Met de tool van Rechtsinfo zie je nu exact hoe een bepaalde mediator die actief is in Breda en omgeving, scoort op specifieke aspecten als prijs, bereikbaarheid en klanttevredenheid. Ook geeft iedere echtscheidingsmediator aan wat zijn specialisme is en of er bijzondere onderwerpen zijn waar hij affiniteit mee heeft. Zo kan het zijn dat een bepaalde dienstverlener extra veel kennis heeft bij de afwikkeling van een verdeling wanneer men als (ex)partners in een huwelijk samen eigenaar is van een waardevolle kunstcollectie. Deze mediator zal jou en je (ex)partner adviseren over hoe je daar het beste mee om kunt gaan. Maar wellicht speelt er in jouw echtscheidingssituatie iets heel anders en blijkt uit de vergelijkingstool dat een andere aanbieder meer geschikt is.

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt een scheiding?

Hoe lang een scheiding duurt, hangt af van de procedure die je kiest en in hoeverre het jou en je…

Lees meer →

Kun je scheiden zonder advocaat?

Helemaal scheiden zonder advocaat is in Nederland nog niet mogelijk. Je kunt de inzet van een advocaat wel beperken tot…

Lees meer →

Heb je een andere vraag?

Stel je vraag