Mediator Enschede

Geschikte mediator uit Enschede selecteren voor juridische hulp

Wie gaat scheiden gaat vaak op zoek naar juridische hulp. Die is in vele vormen beschikbaar en wordt door vele professionals aangeboden. Iedere bemiddelaar heeft echter vaak specifieke expertise. Op deze website is het aanbod op het gebied van mediation inzichtelijk gemaakt via een vergelijkingstool zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Terug naar het overzicht
Filter experts

Irma Super

Irma Super

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Relationeel

Werkgebied:

Overijssel, Gelderland, Utrecht, Drenthe

Direct advies

Kuima Duijst

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Allround

Werkgebied:

Gelderland, Overijssel, Utrecht

Direct advies

Nina Tillema

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Werkgebied:

Omgeving Salland, Twente

Direct advies

Petra Lap

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Relationeel

Werkgebied:

Gelderland, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht

Direct advies

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

€ 900,00 p.p.

Uw mediation is uit te breiden met één of meerdere aanvullende pakketten:

Aanvullend 1: Kinderen

 • Ouderschapsplan
 • Zorgregeling
 • Kinderalimentatie
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 2: Financieel

 • Partneralimentatie
 • Woningen
 • Pensioenen
 • Vermogensverdeling
 • Fiscaliteiten
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 3: Onderneming

 • Juridisch advies
 • Vermogensverdeling
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Vraag informatie aan

Zijn wij dan de enigen die gaan scheiden in Enschede?

Nee, jij en je partner zijn zeker niet het enige echtpaar dat dat besluit in Enschede heeft genomen. Maandelijks worden er in Nederland zo’n 3000 echtscheidingen doorgevoerd, specifiek in Enschede vormt de groep gescheiden mensen ongeveer 9% van alle inwoners van deze stad. In werkelijkheid hebben nog veel meer mensen in hun leven met echtscheiding in Enschede te maken gekregen. Velen hertrouwen namelijk na een scheiding.

Scheiden heeft impact op veel zaken

Een echtscheiding beïnvloedt een groot aantal factoren. Wanneer je uit elkaar gaat dient er vanalles geregeld te worden. Bezittingen dienen bijvoorbeeld te worden verdeeld. Maar ook wanneer er schulden zijn dan moeten daar afspraken over gemaakt worden. Je blijft daarvoor immers gezamenlijk aansprakelijk. Gedurende de echtscheidingsfase wordt echter niet alleen naar het heden gekeken maar ook naar de toekomst. Het is niet ongewoon dat een van de partners een groter deel van de zorg voor de kinderen op zich zal gaan nemen. Vaak belemmert dat hem of haar daardoor om zelf voor voldoende inkomen te zorgen. Daarom dienen in een echtscheidingsconvenant afspraken gemaakt te worden over een financiële vergoeding van de partner met het hoogste inkomen. Ook de vergoeding die ten aanzien van de kinderen betaald wordt, dient daarin te worden meegenomen.

Het opstellen van het convenant vol afspraken over de manier waarop echtparen hun echtscheiding regelen, kan door een mediator uit handen worden genomen. Mediation is een relatief goedkope vorm van bemiddeling bij echtscheiding en in bepaalde gevallen kunnen de kosten ervan zelfs gesubsidieerd worden.

Laat een bemiddelaar je helpen in je echtscheiding

Het doel van bemiddeling door een mediator is om partners in de echtscheiding daadwerkelijk het gevoel te geven dat zij de besluiten in gezamenlijkheid nemen. Daarvoor moeten zij naar elkaar luisteren en elkaars standpunten goed proberen te begrijpen. De echtscheidingsmediator faciliteert deze setting en zal ervoor waken dat emoties niet de overhand krijgen. Ook bewaakt hij de agenda, de voortgang en de inhoud van het proces zodat er aan het einde van het mediationtraject een echtscheidingsconvenant ligt dat daadwerkelijk praktisch uitvoerbaar is.

Vergelijk het aanbod nu meteen!

Wil je je bijvoorbeeld samen extra intensief laten begeleiden en adviseren ten aanzien van hoe je na de echtscheiding samen om kunt gaan met je kinderen? Kies dan voor een mediator in Enschede die hier bijzondere affiniteit mee heeft. Sommige mediators zijn gespecialiseerd in het onderwerp ‘scheiden met kinderen’. Zij kunnen je met raad en daad bijstaan en je op oplossingen wijzen waar je zelf nooit aan zou hebben gedacht. Andere mediators hebben een alternatief profiel en zijn bijvoorbeeld expert op het gebied van complexe financiële aspecten in de afwikkeling van de echtscheiding. Wat belangrijk is voor jou en je (ex)partner, bepaalt de keuze voor de juiste mediator door middel van de vergelijkingstool.

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt een scheiding?

Hoe lang een scheiding duurt, hangt af van de procedure die je kiest en in hoeverre het jou en je…

Lees meer →

Kun je scheiden zonder advocaat?

Helemaal scheiden zonder advocaat is in Nederland nog niet mogelijk. Je kunt de inzet van een advocaat wel beperken tot…

Lees meer →

Heb je een andere vraag?

Stel je vraag