Mediator Roden

De beste mediator uit Roden voor ondersteuning bij juridische kwesties

Wanneer je zoekt naar juridische hulp in Roden bij de echtscheiding, wil je het liefst een juridisch bemiddelaar wiens ervaring aansluit bij jullie situatie. Misschien spelen er wel bijzondere onderwerpen die geregeld moeten worden en zoek je iemand met hele specifieke kennis. De juiste dienstverlener selecteer je heel gemakkelijk met de tool voor mediationvergelijking die Rechtsinfo heeft ontwikkeld.

Terug naar het overzicht
Filter experts
Expert team

Direct contact met een van onze experts?

Neem telefonisch contact op of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

€ 900,00 p.p.

Uw mediation is uit te breiden met één of meerdere aanvullende pakketten:

Aanvullend 1: Kinderen

 • Ouderschapsplan
 • Zorgregeling
 • Kinderalimentatie
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 2: Financieel

 • Partneralimentatie
 • Woningen
 • Pensioenen
 • Vermogensverdeling
 • Fiscaliteiten
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 3: Onderneming

 • Juridisch advies
 • Vermogensverdeling
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Vraag informatie aan

Echtscheidingsstatistieken van Roden

Roden in het Noorden van de provincie Drenthe, ging tijdens de laatste gemeentelijke herindeling van Drenthe in 1998 op in de gemeente Noordenveld. Per 1 januari 2019 wonen ruim 30.000 inwoners in deze gemeente, waartoe ook Roden behoort. De helft daarvan is in Roden zelf woonachtig. 8,7% van alle inwoners van Roden en van de rest van de gemeente Noordenveld, is gescheiden en dat is een betrekkelijk laag aandeel. In de meeste Nederlandse gemeenten ligt dit percentage rond de 10%.

Een echtscheiding heb je niet een, twee, drie geregeld

De meeste echtscheidingen kennen de nodige complexiteit. Natuurlijk is een scheiding een lastig proces, ook al heb je geen grote bezittingen, schulden of kinderen. Is er wel sprake van lastige zaken zoals een woonhuis met hypotheek, inkomensverschillen, pensioenrechten en heeft men ook nog minderjarige kinderen, dan is juridische hulp in het echtscheidingsproces vaak echt nodig. Een scheidend stel raakt namelijk al snel het overzicht kwijt over alle zaken die geregeld moeten worden. De invloed van veel beslissingen, bijvoorbeeld op fiscaal gebied, kun je zelf nauwelijks overzien. Bovendien vormen heftige emoties – vaak aanwezig bij echtscheidingen – geen goede basis voor een constructief gesprek tussen de twee partners. Mediation is een vorm van echtscheidingsbemiddeling die een dergelijk proces echter in goede banen leidt. De uitkomst is een gedegen echtscheidingsconvenant met daarin vastgelegd de besluiten die de scheidende partners in gezamenlijk overleg genomen hebben.

Een bemiddelaar voor wanneer je gaat scheiden

Zijn jullie als stel van plan om van elkaar te gaan scheiden in Roden, dan wil je waarschijnlijk graag in goed overleg afspraken met elkaar maken. Om te waarborgen dat het overleg goed verloopt, schakel je het beste een mediator in. Wanneer je als echtpaar geen hulp inschakelt dan kan het namelijk zeer lastig zijn om samen een echtscheidingsconvenant op te stellen waar je allebei beiden tevreden over bent. Een scheidingsmediator begeleidt je bij het opstellen van het convenant, maar het scheidende stel houdt de regie. De mediator ondersteunt de besluitvorming, bewaakt de sfeer tijdens gesprekken en draagt bij met relevante kennis. Bemiddeling via een gecertificeerde mediator is dé manier om prettig van elkaar te scheiden.

Waar vind ik een geschikte mediator?

Daarvoor gebruik je de vergelijkingstool op deze website. Nergens vind je zo’n uitgebreid overzicht van vrijwel het totale aanbod van MfN-geregistreerd en/of ADR-gecertificeerde mediators in de regio Roden. Dienstverlening is vaak weinig tastbaar waardoor het wat lastiger is om in te kunnen schatten wat je er precies van mag verwachten. Een echtscheiding is echter een belangrijke gebeurtenis en je wilt niet achteraf tot de conclusie komen dat je voor de verkeerde juridische hulp hebt gekozen. Gelukkig staan alle bemiddelaars bij echtscheiding op deze website gestructureerd naast elkaar zodat je ze met elkaar kunt vergelijken op aspecten als prijs, expertise en afwikkelingssnelheid. Ook tref je klanttevredenheidsscores aan zodat de kwaliteit in objectieve zin wordt verduidelijkt door de klanten waarvoor ze hebben gewerkt. De specifieke affiniteit van elke aanbieder staat ook in zijn of haar profiel vermeld. Maak snel je keuze!

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt een scheiding?

Hoe lang een scheiding duurt, hangt af van de procedure die je kiest en in hoeverre het jou en je…

Lees meer →

Kun je scheiden zonder rechter?

Je kunt scheiden zonder de zaak voor de rechter te laten komen wanneer je ervoor kiest om een mediator in…

Lees meer →

Heb je een andere vraag?

Stel je vraag