Mediator Waalwijk

Geschikte mediator uit Waalwijk voor juridisch advies en hulpverlening

Je partner en jij hebben besloten te gaan scheiden, het hoge woord is eruit. De vervolgstap is nu om de juiste juridische hulp te vinden voor de begeleiding bij jullie echtscheiding. Met de vergelijkingstool die Rechtsinfo heeft gecreëerd, kun je heel eenvoudig de juiste mediator als bemiddelaar in Waalwijk vinden. Onze vergelijkingstool toont de verschillende vormen van dienstverlening van iedere aanbieder en ook zijn of haar bijzonder vorm(en) van expertise. De juiste hulp bij echtscheiding vinden was nog nooit zo gemakkelijk.

Terug naar het overzicht
Filter experts

Anke Coopmans

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Relationeel

Werkgebied:

Gelderland, Noord-Brabant, Utrecht

Direct advies

Chris van Gompel

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Financieel

Werkgebied:

Noord-Brabant

Direct advies

Fouzia Ben Larbi

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Werkgebied:

Utrecht en omgeving

Direct advies

Jan Snijders

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Allround

Werkgebied:

Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht

Direct advies

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Werkgebied:

Noord-Brabant

Direct advies

Peter Westerling

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Financieel

Werkgebied:

Noord-Brabant

Direct advies

Vincent Wijmans

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Allround

Werkgebied:

Noord-Brabant, Zuid-Holland

Direct advies

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

€ 900,00 p.p.

Uw mediation is uit te breiden met één of meerdere aanvullende pakketten:

Aanvullend 1: Kinderen

 • Ouderschapsplan
 • Zorgregeling
 • Kinderalimentatie
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 2: Financieel

 • Partneralimentatie
 • Woningen
 • Pensioenen
 • Vermogensverdeling
 • Fiscaliteiten
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 3: Onderneming

 • Juridisch advies
 • Vermogensverdeling
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Vraag informatie aan

Echtscheidingsstatistieken van Waalwijk

Waalwijk is gelegen tussen de plaatsen Drunen en Waspik in het gebied dat de Langstraat wordt genoemd. In de gemeente Waalwijk woonden per 1 januari 2019 zo’n 50.000 inwoners. In Waalwijk vindt men per 100 inwoners, 9,2 gescheiden personen. Dat is geen opvallende statistiek voor een Nederlandse gemeente, het is redelijk gemiddeld. Dat 44% van die gescheiden personen man is en 56% dus vrouw, geeft ook geen ongewoon beeld. Het staat immers statistisch vast dat mannen wat vaker hertrouwen dan vrouwen.

Een echtscheiding betekent een flinke berg regelwerk

De vraagstukken waar een scheidend stel in Waalwijk tegenaan loopt in geval van een echtscheiding, hebben een divers karakter. Allerlei zaken, variërend van fiscaliteit tot financiën, de verdeling van spullen en de toekomstige zorg voor de kinderen, moeten geregeld worden. De partners willen immers weer ‘los’ van elkaar komen maar het huwelijk heeft ze in veel opzichten praktisch met elkaar verstrengeld. Het is wenselijk dat een echtscheiding in relatief korte tijd geregeld wordt. Dat je daarbij als scheidend stel dikwijls niet meer echt ‘on speaking terms bent’, werkt daarbij niet in je voordeel. Voor dat soort lastige situaties kennen we echter gelukkig mediation. Dat is een vorm van bemiddeling bij echtscheiding die erop gericht is om de huwelijksontbinding door jou en je partner in samenspraak, zonder intensieve tussenkomst van de rechtbank, te regelen.

Echtscheiding: advocaat of mediator

Of een echtscheiding via de rechtbank en door middel van ieder een eigen advocaat wordt geregeld of in goed gezamenlijk overleg, bijvoorbeeld met behulp van mediation, hangt af van de relatie die beide partners in de echtscheiding nog met elkaar hebben. Wanneer overleg niet meer mogelijk is, zullen de partners hun eigen belangen waarschijnlijk vooropstellen en laten behartigen door een advocaat. Wil je wel nog direct met elkaar praten, dan is mediation een goede optie. Veel stellen realiseren zich dat samen overleggen lastig kan zijn, maar met begeleiding in de vorm van mediation worden de gemoederen voortdurend bedaard. De mediator brengt verder de onderwerpen aan de orde, geeft advies en legt de afspraken vast in het echtscheidingsconvenant. Voor de genomen beslissingen bestaat vaak veel draagvlak bij beide partners. Mediation is voor jou en je partner in Waalwijk absoluut een goede optie.

Diepgaand vergelijken van het mediationaanbod

Wellicht klinkt het als een hele klus om alle scheidingsmediators die in Waalwijk en omgeving werkzaam zijn diepgaand met elkaar te vergelijken. Rechtsinfo heeft echter een tool ontwikkeld waarmee we dat heel gemakkelijk voor jou hebben gemaakt. De gecertificeerde mediators in ons bestand beschikken namelijk ieder over een eigen profiel. In dat profiel vind je hun scores ten aanzien van een aantal standaard aspecten zoals prijs, snelheid en de breedte van de te leveren dienst. Ook tref je de bevindingen aan van klanten waarvoor zij gewerkt hebben. Die zijn samengevat in een klanttevredenheidsscore. Heeft een bepaalde dienstverlener in Waalwijk een bijzondere vorm van expertise in het echtscheidingsproces, dan tref je die informatie ook in het profiel aan.

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt een scheiding?

Hoe lang een scheiding duurt, hangt af van de procedure die je kiest en in hoeverre het jou en je…

Lees meer →

Kun je scheiden zonder advocaat?

Helemaal scheiden zonder advocaat is in Nederland nog niet mogelijk. Je kunt de inzet van een advocaat wel beperken tot…

Lees meer →

Heb je een andere vraag?

Stel je vraag