Anke Coopmans

Mediator

 • Expertise

  Relationeel

 • Werkgebied

  Gelderland, Noord-Brabant, Utrecht

Financieel

Relationeel

Kinderen

Ervaring

Vraag vrijblijvend adviesgesprek aan

Over Anke Coopmans

Ieder mens heeft behoefte aan vrijheid en verbinding. In situaties zoals een (echt)scheiding is mediation een waardevol middel om in deze behoeften te voorzien. In openheid en zonder oordeel komen tot gezamenlijke oplossingen, hoe verschillend je ook over dingen kunt denken.
Mijn mediationpraktijk heet ‘MUTO’ en dit betekent ‘ik verander’. Het verwijst naar de verandering van de situatie en de verandering in jezelf. Door open te staan voor nieuwe perspectieven kom je beter tot de gewenste oplossing. Op een actieve en daadkrachtige manier en met een positieve inslag maak ik los wat vastzit. Regelmatig worden mensen in een gesprek verrast door iets wat ze nog niet wisten van de ander.
Bij het maken van de afspraken help ik jullie om wensen te formuleren en het doel van de mediation voor ogen te houden. Door te luisteren naar de ander en evengoed jezelf en de kinderen recht te doen, bouw je aan de oplossing.

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Heeft u interesse in mediation met Anke?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel nu 085 80 81 449 Altijd antwoord op werkdagen

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Dit is wat anderen zeggen over deze expert

 • Paul
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Anke is een zeer toegankelijk mediator. Door haar open houding, prettige persoonlijkheid en betrokkenheid is zij een mediator die ik van harte aanbeveel. Zij is in staat om een klimaat te creëren aan tafel waarbij je weer in contact komt met elkaar. Naast de aandacht die zij heeft voor de emotionele kant, helpt zij ook bij alle praktische zaken die geregeld moeten worden.

 • Renske
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Anke biedt een scherpe blik. Op het moment dat je het eerste gesprek met Anke hebt, zit je vol vragen. Zij geeft richting door haar ervaring en tegelijkertijd ruimte om zelf je antwoorden te vinden en te formuleren. Ik ben erg blij dat zij in dit proces geholpen heeft.