Mediator Drachten

Vergelijker om een geschikte mediator uit Drachten te kiezen voor juridische ondersteuning

Wie in Friesland gaat scheiden, doet er goed aan om hulp in te schakelen bij het echtscheidingstraject. Zoek bijvoorbeeld een mediator die werkt in Drachten en omgeving wanneer je daar als scheidend stel woonachtig bent. De vergelijker op deze website helpt je niet alleen om de mediators bij jou in de buurt in kaart te brengen, maar ook om een keuze te maken voor de dienstverlener die over de juiste expertise beschikt.

Terug naar het overzicht
Filter experts

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Relationeel

Werkgebied:

Friesland, Noord-Holland

Direct advies

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

€ 900,00 p.p.

Uw mediation is uit te breiden met één of meerdere aanvullende pakketten:

Aanvullend 1: Kinderen

 • Ouderschapsplan
 • Zorgregeling
 • Kinderalimentatie
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 2: Financieel

 • Partneralimentatie
 • Woningen
 • Pensioenen
 • Vermogensverdeling
 • Fiscaliteiten
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 3: Onderneming

 • Juridisch advies
 • Vermogensverdeling
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Vraag informatie aan

Echtscheidingsstatistieken van Drachten

In Drachten, als onderdeel van de gemeente Smallingerland, is 9,6% van de volwassen inwoners gescheiden. In de meeste Nederlandse gemeenten is het totale aandeel gescheiden mensen de afgelopen 10 jaren net als in Drachten wat gestegen. Zo’n 43% van de gescheiden bewoners zijn mannen, dit komt overeen met het Nederlands gemiddelde. De statistieken in Drachten zijn dus vergelijkbaar met de Nederlandse gemiddelden qua echtscheidingsstatistieken.

Scheiden betekent veel regelen

Wat er allemaal komt kijken bij echtscheiding moet niet onderschat worden. Tijdens het huwelijk neemt een stel gaandeweg veel beslissingen over thema’s als woning, geld en kinderen. Ook echtscheiding vraagt om het nemen van dergelijke, veelomvattende besluiten maar op vrijwel hetzelfde moment. En dan moeten die besluiten ook nog eens samen met de partner genomen worden terwijl er juist nu zoveel emotionaliteit tussen beiden heerst. Dat maakt het maken van verstandige afspraken niet bepaald eenvoudig.

Mediation kan in deze situatie oplossing bieden. Een mediator in Drachten en omgeving kan jullie helpen om het overzicht over al deze vraagstukken te krijgen en om er verantwoorde beslissingen over te nemen. Al die beslissingen worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Dat bevat de praktische afspraken omtrent echtscheiding. Het onderwerp ‘kinderen’ wordt uitgediept in een apart document, het ouderschapsplan. Dat bevat jullie afspraken ten aanzien van de toekomstige, gezamenlijke opvoeding van jullie kinderen. Mediation is een vorm van juridische hulpverlening die dit proces ondersteunt.

Kunnen we de echtscheiding ook in gezamenlijkheid goed regelen?

Ja, dat kan maar het is vaak een behoorlijke uitdaging. Het regelen van de zaken die spelen ten aanzien van een echtscheiding is complex vanwege de diversiteit en specialistische aard van de onderwerpen. Emoties zitten de partners bovendien vaak in de weg om zonder hulp goede, inhoudelijke afspraken met elkaar te kunnen maken. Mediation is echter een vorm van juridische bemiddeling bij echtscheiding die hier perfect op inhaakt. Een scheidingsmediator is namelijk een bemiddelaar met veel kennis over echtscheiding. Hij is er bovendien in getraind om zijn cliënten in gezamenlijk overleg afspraken met elkaar te laten maken.

De vergelijkingstool wijst de weg

De vergelijkingstool van Rechtsinfo maakt niet alleen helder welke gecertificeerde mediators in Drachten en omgeving actief zijn. Ook wordt duidelijk hoe zij scoren op aspecten als prijs en ervaring. Bovendien is er sprake van een klant waarderingsscore zodat je inzicht krijgt in hoe hun klanten de hulpverlening hebben beoordeeld. Sommigen bemiddelaars bieden vergaande mogelijkheden aan ten aanzien van verkorting van de doorlooptijd van het regelen van de echtscheiding. Zo kan je snel en makkelijk online scheiden, en is het ook mogelijk om te scheiden binnen één dag. Met de vergelijker op deze site maak je de keuze voor de mediator in de regio Drachten die het beste bij jou past.

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt een scheiding?

Hoe lang een scheiding duurt, hangt af van de procedure die je kiest en in hoeverre het jou en je…

Lees meer →

Kun je scheiden zonder advocaat?

Helemaal scheiden zonder advocaat is in Nederland nog niet mogelijk. Je kunt de inzet van een advocaat wel beperken tot…

Lees meer →

Heb je een andere vraag?

Stel je vraag