Mediator Roermond

Handige vergelijkingstool om een goede mediator in Roermond te vinden

Wie besluit te gaan scheiden kan wellicht behoefte hebben aan juridische hulp. Een van de beschikbare hulpvormen is mediation. Er is een breed aanbod van gecertificeerde mediators in Roermond en omstreken. Dit klinkt natuurlijk heel gunstig, maar de omvang en diversiteit van dat aanbod kunnen overweldigend zijn. Rechtsinfo ontwikkelde daarom een tool waarop je mediators voor bemiddeling bij echtscheiding met elkaar kunt vergelijken.

Terug naar het overzicht
Filter experts

Rob Hirsch

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Allround

Werkgebied:

Limburg

Direct advies

Jeroen Ketelaars

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Allround

Werkgebied:

Zuid-Holland, Limburg, Utrecht

Direct advies

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

€ 900,00 p.p.

Uw mediation is uit te breiden met één of meerdere aanvullende pakketten:

Aanvullend 1: Kinderen

 • Ouderschapsplan
 • Zorgregeling
 • Kinderalimentatie
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 2: Financieel

 • Partneralimentatie
 • Woningen
 • Pensioenen
 • Vermogensverdeling
 • Fiscaliteiten
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 3: Onderneming

 • Juridisch advies
 • Vermogensverdeling
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Vraag informatie aan

Echtscheidingsstatistieken van Roermond

De totale gemeente Roermond heeft een kleine 60.000 inwoners. Van al die Roermondenaren is 11,6% gescheiden. In vergelijking met veel andere gemeenten is dat een relatief hoog aandeel. Eigenlijk geldt het relatief hoge aandeel van gescheiden mensen voor vrijwel alle steden in de provincie Limburg. De statistieken omtrent het aandeel gescheiden mannen in vergelijking tot het aandeel gescheiden vrouwen, verhouden zich in Roermond conform het landelijk gemiddelde. 44% van de gescheiden mensen is man. Het hogere aandeel gescheiden vrouwen in Roermond is in Nederland niet ongewoon.

Wat moet er allemaal geregeld worden om te kunnen scheiden?

De impact die een echtscheiding heeft op allerlei zaken zal voor jou en je partner in Roermond waarschijnlijk behoorlijk groot zijn. Er zijn vaak diverse aspecten die geregeld moeten worden. Enkele voorbeelden: woonhuis, hypotheek, verdeling van bezittingen, bepalen omvang partneralimentatie en verdeling van pensioenrechten. Al dit soort praktische zaken die overwegend betrekking hebben op financiële en materiële zaken, worden geregeld in een echtscheidingsconvenant.

Een zeer beladen onderwerp in de echtscheiding, betreft het regelen van de toekomstige omgang met de kinderen. Dit betreft vraagstukken als hoe de zorg verdeeld gaat worden, hoe partners over de opvoeding met elkaar in contact blijven en welke vergoedingen er aan elkaar worden betaald om die zorg te kunnen bekostigen. Het zogeheten ouderschapsplan is in geval van een echtscheiding een wettelijk verplicht document dat door de rechtbank dient te worden goedgekeurd. Gelukkig sta je er in de afwikkeling van je echtscheiding niet per se alleen voor met je partner. Een mediator kan je uitstekend begeleiden.

Prettige scheiden met behulp van mediation

De hulp van een mediator bij het regelen van een echtscheiding wordt door veel echtparen als zeer prettig ervaren. Een scheidingsmediator is erop gericht om de gezamenlijke belangen van de scheidende partners te behartigen. Hij houdt ze als het ware ‘dicht bij elkaar’ en zorgt ervoor dat de besluiten die worden genomen uitvoerbaar en toekomstbestendig zijn. Zeker in het geval er sprake is van minderjarige kinderen is dat erg prettig. De partners zullen dan immers in de toekomst, of ze nu willen of niet, nog regelmatig met elkaar te maken krijgen. De mediator probeert, met respect voor de individuele wensen, aan te sturen op afspraken waarmee beide partners vrede kunnen hebben. Op die manier ga je prettig uit elkaar en is er ook een basis om in de toekomst ‘on speaking terms’ te blijven.

Juridisch experts met elkaar vergelijken

De vergelijkingstool van Rechtsinfo maakt het voor scheidende echtparen zeer gemakkelijk om die gecertificeerde mediator in de omgeving Roermond te vinden, die past bij jullie unieke echtscheidingssituatie. Ook krijg je inzicht in hun bijzondere expertise. Dat kan handig zijn wanneer er speciale onderwerpen zijn die in jouw echtscheiding behandeld moeten worden. Oriënteer je op een hulpverlener wiens dienstverlening het beste aansluit bij jullie specifieke situatie.

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt een scheiding?

Hoe lang een scheiding duurt, hangt af van de procedure die je kiest en in hoeverre het jou en je…

Lees meer →

Kun je scheiden zonder advocaat?

Helemaal scheiden zonder advocaat is in Nederland nog niet mogelijk. Je kunt de inzet van een advocaat wel beperken tot…

Lees meer →

Heb je een andere vraag?

Stel je vraag