Mediator Eindhoven

Bekijk het Rechtsinfo aanbod van gecertificeerde mediators in Eindhoven

De meeste mensen roepen niet dagelijks de hulp in van een juridisch expert zoals een scheidingsmediator ter bemiddeling in het ontbinden van hun huwelijk. Omdat het veel scheidende mensen aan ervaring ontbreekt, is het lastig om een keuze te maken in het uitgebreide juridische aanbod. Op deze site vind je echter een vergelijker die je met die keuze kan helpen.

Terug naar het overzicht
Filter experts

Chris van Gompel

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Financieel

Werkgebied:

Noord-Brabant

Direct advies

Fouzia Ben Larbi

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Werkgebied:

Utrecht en omgeving

Direct advies

Jack van Sabben

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Allround

Werkgebied:

Noord-Brabant, Limburg

Direct advies

Peter Westerling

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Financieel

Werkgebied:

Noord-Brabant

Direct advies

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

€ 900,00 p.p.

Uw mediation is uit te breiden met één of meerdere aanvullende pakketten:

Aanvullend 1: Kinderen

 • Ouderschapsplan
 • Zorgregeling
 • Kinderalimentatie
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 2: Financieel

 • Partneralimentatie
 • Woningen
 • Pensioenen
 • Vermogensverdeling
 • Fiscaliteiten
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 3: Onderneming

 • Juridisch advies
 • Vermogensverdeling
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Vraag informatie aan

Cijfers over scheiden in Eindhoven

Zo’n 10% van het totale aantal inwoners van Eindhoven heeft de status gescheiden. Voor zo’n grote gemeente is dat redelijk gemiddeld. In verreweg de meeste Nederlandse gemeenten zijn de gescheiden vrouwen oververtegenwoordigd ten opzichte van het aantal gescheiden mannen. Ben je een gescheiden vrouw in Eindhoven dan heb je het bij het zoeken naar een nieuwe partner dus wat moeilijker dan een gescheiden man.

Kinderen, financieren, woning………een echtscheiding is veelomvattend

Afgezien van het feit dat tijdens een echtscheiding zeer veel lastige onderwerpen aan bod komen waarover beslissingen moeten worden genomen, zijn er nog twee factoren die een scheiding uitdagend maken. Allereerst betreft dat de tijdsdruk. Waar je tijdens je huwelijk over het algemeen de tijd kunt nemen om samen belangrijke besluiten te nemen, is er in geval van echtscheiding vrijwel altijd sprake van enige haast. Je wilt immers uit elkaar, het liefst zo snel mogelijk.

Daarnaast is het ook nog eens zo dat je er ten aanzien van deze moeilijke onderwerpen samen met je partner uit moet zien te komen. En dat terwijl jij en je partner niet langer dat perfecte team van weleer vormen. Het feit dat de communicatie tussen jullie wellicht stroef verloopt en emotioneel beladen is, maakt het ook lastig om samen complexe besluiten te nemen. Gelukkig is er mediation in Eindhoven om je hierbij te helpen. Daarmee krijg je ondersteuning en bemiddeling maar wordt toch gewaarborgd dat je samen met je (ex)partner de beslissingen neemt.

Wie kan ons helpen bij het echtscheidingsproces?

Juridische hulpverlening ten aanzien van echtscheiding loopt uiteen van het inschakelen van advocaten die met elkaar in onderhandeling gaan, tot het aanstellen van een mediator. Dat laatste kan een goede optie zijn wanneer beide partners de intentie hebben om er met respect voor elkaars belangen uit te komen. Maar toch kan het lastig zijn om met elkaar in gesprek te gaan. De mediator neutraliseert echter de emoties in de communicatie en waarborgt dat die geen effect krijgen op de uiteindelijke afspraken. Mediation is erop gericht om scheidende stellen gezamenlijk afspraken te laten maken zonder juridische dwang. Wel beschikt een mediator over inhoudelijke kennis waardoor hij onder andere juridische en fiscale zaken in een echtscheiding in kaart kan brengen.

Direct de juiste juridisch specialist zoeken

Jij en je (ex)partner hoeven niet meer eindeloos te zoeken op internet naar de verschillende mediators in de regio Eindhoven. Rechtsinfo heeft juridisch dienstverleners voor u op een rijtje gezet. Al deze bemiddelaars zijn officieel MfN-gecertificeerd of ADR-geregistreerd. Dat de kwaliteit van hun dienstverlening goed is, daar kun je van op aan want ze zijn allemaal geregistreerd als mediator in een van de officiële vakregisters. Maar omdat de specialismen binnen echtscheidingsmediation toch uiteen kunnen lopen, verschillen de profielen van de mediators op deze website. Ook krijg je een beeld van de klanttevredenheidsscore van iedere aanbieder door middel van onze vergelijkingstool. Kiezen voor de juiste juridische hulp wordt zo een stuk makkelijker.

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt een scheiding?

Hoe lang een scheiding duurt, hangt af van de procedure die je kiest en in hoeverre het jou en je…

Lees meer →

Kun je scheiden zonder advocaat?

Helemaal scheiden zonder advocaat is in Nederland nog niet mogelijk. Je kunt de inzet van een advocaat wel beperken tot…

Lees meer →

Heb je een andere vraag?

Stel je vraag