Mediator Middelburg

Vind een Rechtsinfo mediation expert in Middelburg

De eerste stap in een echtscheidingsproces betreft het inschakelen van de juiste hulp. Dat is een flinke stap want wanneer je de juiste professional met de juiste expertise weet in te schakelen, dan waarborgt dat vaak een prettige afwikkeling van de echtscheiding. Voor de regio Middelburg zijn meerdere mediators actief en de juiste kies je door de vergelijkingstool op rechtsinfo.nl te gebruiken.

Terug naar het overzicht
Filter experts

Wim Folmer

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Werkgebied:

Provincie Zeeland en omgeving

Direct advies

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

€ 900,00 p.p.

Uw mediation is uit te breiden met één of meerdere aanvullende pakketten:

Aanvullend 1: Kinderen

 • Ouderschapsplan
 • Zorgregeling
 • Kinderalimentatie
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 2: Financieel

 • Partneralimentatie
 • Woningen
 • Pensioenen
 • Vermogensverdeling
 • Fiscaliteiten
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 3: Onderneming

 • Juridisch advies
 • Vermogensverdeling
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Vraag informatie aan

Echtscheidingsstatistieken van Middelburg

De gemeente Middelburg heeft ongeveer 50.000 inwoners. Van het aantal volwassen inwoners is ongeveer 10% gescheiden, dit is ongeveer gelijk in vergelijking met andere steden. Hoewel Zeeuwen doorgaans als trouwe kerkgangers worden gezien, vallen de echtscheidingsstatistieken dus niet veel lager uit dan in andere Nederlandse gemeenten. Ter vergelijking, in het Christelijke Staphorst is slechts 3% van de inwoners gescheiden.

Met welke uitdagingen krijg je te maken als je gaat scheiden?

De uitdagingen zijn divers en complex. Veel onderwerpen hebben een financieel en fiscaal karakter en vragen daardoor om de hulp van een expert op dat gebied. Anders is het namelijk mogelijk dat de consequenties van bepaalde beslissingen verborgen blijven totdat er bijvoorbeeld een vervelend bericht van de belastingdienst op de deurmat valt. Wanneer er dan ineens een flink bedrag betaald moet worden, zet dat de toch al verstoorde relatie tussen de partners in de echtscheiding meestal flink onder druk.

Ook het opstellen van een ouderschapsplan wat verplicht is wanneer men kinderen heeft die jonger zijn dan 18 jaar, is niet zo eenvoudig. Een mediator met zowel financiële kennis als affiniteit met het opstellen van zo’n ouderschapsplan kan echter goede hulp bieden. Hij waarborgt dat er praktische afspraken komen omtrent opvoedingstaken, overleg afspraken en beslissingen omtrent de betaling van een financiële vergoeding door de ene aan de andere partner.

Een prettig verloop van je echtscheiding via mediation

Een mediator probeert in zijn rol als bemiddelaar te komen tot win-win-oplossingen in de echtscheidingsprocedure in Middelburg. Anders dan advocaten voor de rechtbank doen, zal hij niet proberen om rechten voor een van de partners ten aanzien van de andere partner af te dwingen. In plaats daarvan neemt hij een neutraal standpunt in waardoor hij ook perfect in staat is om het verschil waar te nemen tussen inhoudelijke en emotioneel geladen standpunten. Erg handig is ook dat een scheidingsmediator in de gelegenheid is om partners binnen de echtscheiding separaat en onder vier ogen te spreken. Dat stelt hem beter in de gelegenheid om te achterhalen wat er echt in iemand omgaat dan wanneer hij slechts met een van de partners kan communiceren, zoals een advocaat. Mediation is een uiterst effectieve vorm van hulpverlening die toepasbaar is wanneer beide partijen de bereidheid hebben om er in onderling overleg uit te komen.

Hoe maak je de beste keuze qua mediator?

De wereld van partijen die juridisch kunnen bemiddelen bij echtscheiding is door de ontwikkeling van een vergelijkingstool voor mediators door Rechtsinfo een stuk transparanter geworden. Ben je op zoek naar een mediator die werkzaam is in of voor de regio Middelburg, dan kun je de vergelijkingstool hier heel gemakkelijk voor gebruiken. Bepaal allereerst wat de scores van iedere mediator in jouw omgeving zijn op standaard aspecten zoals prijs en afwikkeling snelheid. Vervolgens kijk je naar de specifieke bemiddeling expertise die vermeld staat bij het profiel van elke mediator. Daarmee kun je bepalen of die mediator affiniteit heeft met het bijzondere onderwerp dat speelt in jouw echtscheiding. Daarbij, alle mediators in onze vergelijker zijn officieel MfN-geregistreerd of ADR-gecertificeerd. Het maken van de juiste keuze is op deze manier niet langer een probleem.

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.