Mediator Limburg

Handige vergelijkingstool om een goede mediator in Limburg te vinden

Deze website bevat een vergelijkingstool op het gebied van juridische hulpverlening bij echtscheiding. De ene scheiding is de andere niet, en zo heeft ook iedere mediator weer een andere aanpak en specifieke expertise. Via de vergelijker op deze website kun je een keuze maken uit het ruime aanbod in jouw provincie en daarbuiten.

Terug naar het overzicht
Filter experts

Harm van Vechgel

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Allround

Werkgebied:

Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland

Direct advies

Rob Hirsch

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Allround

Werkgebied:

Limburg

Direct advies

Jeroen Ketelaars

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Allround

Werkgebied:

Zuid-Holland, Limburg, Utrecht

Direct advies

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Financieel

Werkgebied:

Limburg, Noord-Brabant

Direct advies

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

€ 900,00 p.p.

Uw mediation is uit te breiden met één of meerdere aanvullende pakketten:

Aanvullend 1: Kinderen

 • Ouderschapsplan
 • Zorgregeling
 • Kinderalimentatie
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 2: Financieel

 • Partneralimentatie
 • Woningen
 • Pensioenen
 • Vermogensverdeling
 • Fiscaliteiten
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 3: Onderneming

 • Juridisch advies
 • Vermogensverdeling
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Vraag informatie aan

Scheiden in de provincie Limburg

Wanneer men gaat scheiden is het niet erg functioneel wanneer beide partners zich tijdens de communicatie verliezen in hun emotionaliteit, hoewel het lastig is om de emoties buiten beschouwing te laten. In stilte blijven zal echter ook niet tot oplossingen leiden. Daarom is mediation wenselijk bij het doorlopen van het echtscheidingsproces. Om een scheiding te kunnen effectueren moeten er immers wel duidelijke afspraken gemaakt worden. En afspraken maak je door met elkaar te praten, hoe moeilijk dat ook kan zijn.

Echtscheiding en financiën

Een mediator voorziet in een aantal zaken in het proces dat zal leiden tot jullie echtscheiding in Limburg. Er zijn vele aspecten die moeten worden geregeld en het financiële aspect is er daar slechts één van. Zo zal er moeten worden bepaald welke afspraken er worden gemaakt omtrent het eigendom van de woning. Kan een van beide partners erin blijven wonen of moeten jullie gaan verkopen? En hoe worden beide partners in de toekomst gegarandeerd van voldoende inkomen? Wellicht moet er alimentatie betaald worden en dienen er ook afspraken te worden gemaakt over toekomstige pensioenvoorzieningen.

Een scheiding is een complexe aangelegenheid, en om te kunnen scheiden zal je op korte termijn een heleboel beslissingen moeten nemen over complexe vraagstukken. Gelukkig kan een scheidingsmediator je op een zodanige wijze helpen dat je ook deze besluiten in gezamenlijk overleg met je partner kunt nemen.

Bemiddelaars met verschillende expertises

‘Mediator’ is geen wettelijk beschermde titel. Dat betekent dat iedereen, met of zonder ervaring, deze titel mag gebruiken. Hoe maak je dan in die wildgroei een goede keuze voor de juiste expert? Hiervoor presenteren wij onze vergelijkingstool. Op ons platform presenteren onafhankelijke mediators hun dienstverlening en kun je de experts filteren op locatie. Bekijk bijvoorbeeld eens de mediators in Maastricht, Roermond of Sittard. Al deze experts zijn officieel gecertificeerde mediatiors en worden bovendien door ons getoetst.

De bemiddelaars die mediation verzorgen op dit platform zijn allemaal bedreven in het met elkaar in contact brengen en houden van partijen met een geschil. Dat is immers de essentie van mediation. Toch hebben ze door opleiding en ervaring vaak expertise opgedaan met specifieke thematiek binnen de echtscheidingsmediation. Die expertise kan variëren van de financiële afwikkeling wanneer een van de partners bijvoorbeeld een bedrijf heeft tot het regelen van de zorg en opvoeding van de kinderen uit een huwelijk. Ook zul je mediators vinden die in Limburg gespecialiseerd zijn in de verdeling van of omgangswijze met een waardevolle collectie wanneer die in jullie beider bezit mocht zijn.

Ook voor arbeid gerelateerde mediation

Bemiddeling is iets wat op meerdere vlakken kan worden toegepast. De essentie is altijd om twee partijen met een geschil gezamenlijk naar een oplossing te laten zoeken zodat de relatie in de toekomst gewaarborgd blijft. Dat betekent ‘on speaking terms’ blijven met elkaar na echtscheiding. Kies uit onze database voor de mediator in Limburg die perfect bij jullie en jullie situatie past!

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt een scheiding?

Hoe lang een scheiding duurt, hangt af van de procedure die je kiest en in hoeverre het jou en je…

Lees meer →

Kun je scheiden zonder advocaat?

Helemaal scheiden zonder advocaat is in Nederland nog niet mogelijk. Je kunt de inzet van een advocaat wel beperken tot…

Lees meer →

Heb je een andere vraag?

Stel je vraag