Mediator Alkmaar

Mediator in Alkmaar voor passende hulp bij juridische kwesties

Op deze website tref je een vergelijkingsportaal aan voor juridische hulp. Ga je scheiden, dan is het inschakelen van juridische bemiddelingshulp zoals mediation vaak noodzakelijk. Om overzicht te krijgen in je behoeften en welke partij daarop het beste aansluit, is deze vergelijker ontwikkeld.

Terug naar het overzicht
Filter experts

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Financieel

Werkgebied:

Noord-Holland

Direct advies

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Relationeel

Werkgebied:

Friesland, Noord-Holland

Direct advies

Hans van Son

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Financieel

Werkgebied:

Noord-Holland

Direct advies

Henk Meijer

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Allround

Werkgebied:

Friesland, Noord-Holland, Utrecht, Zuid-Holland

Direct advies

Penny Bloem

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Financieel

Werkgebied:

Noord-Holland

Direct advies

Raymond Jansen

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Allround

Werkgebied:

Noord-Holland

Direct advies

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

€ 900,00 p.p.

Uw mediation is uit te breiden met één of meerdere aanvullende pakketten:

Aanvullend 1: Kinderen

 • Ouderschapsplan
 • Zorgregeling
 • Kinderalimentatie
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 2: Financieel

 • Partneralimentatie
 • Woningen
 • Pensioenen
 • Vermogensverdeling
 • Fiscaliteiten
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 3: Onderneming

 • Juridisch advies
 • Vermogensverdeling
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Vraag informatie aan

Enkele cijfers over scheiden in Alkmaar

Het aandeel gescheiden mensen in het totale inwoneraantal van de gemeente Alkmaar is met 11,2% behoorlijk hoog. Ruim 11 personen per 100 inwoners van Alkmaar zijn dus gescheiden. Dit betekent een stijging van het aandeel gescheiden mensen ten opzichte van 10 jaar geleden. Overigens is die toename een algemene trend. In vrijwel alle Nederlandse gemeenten is het aantal gescheiden mensen de afgelopen jaren toegenomen. Meer dan de helft van de gescheiden mensen zijn vrouwen, ook in Alkmaar zijn gescheiden vrouwen oververtegenwoordigd. Blijkbaar wordt er dus door vrouwen minder vaak hertrouwd.

Scheiden betekent veel regelen

Wanneer je gaat scheiden in Alkmaar dan vraagt dat om veel aandacht van jou en je (ex)partner ten aanzien van diverse aspecten zoals:

-Woning
Hypotheek
-Alimentatie
-Pensioen
-Kinderen

Voorgaande aspecten komen in veel echtscheidingen aan de orde, al kunnen ze variëren qua complexiteit. Een financiële afwikkeling waarbij nauwelijks sprake is van bezittingen en er geen schulden zijn, is veel eenvoudiger dan wanneer een van beide partijen een eigen bedrijf heeft. Ook kan het zijn dat sommige bezittingen lastig (of helemaal niet) te verdelen zijn, denk aan het gedeeld eigenaarschap van dieren. Omdat het afwikkelen van de scheiding inhoudelijk en emotioneel complex is, is het altijd verstandig om een mediator in de arm te nemen. Zijn of haar aanpak is gericht op het maken van afspraken in overeenstemming. Sommige scheidingsmediators hebben wel specifiekere vaardigheden dan anderen.

Je hoeft er niet alleen voor te staan

Het inschakelen van hulp ter bemiddeling bij echtscheiding in Alkmaar is heel normaal. Zelfs wanneer het scheidende stel nog goed door één deur kan, is het verstandig om een beroep te doen op mediation. Een bemiddelaar voorkomt dat tijdens het maken van afspraken emoties de overhand krijgen en de communicatie verslechtert. Een mediator is gespecialiseerd in echtscheidingsprocessen. Hij weet wat er moet worden geregeld, kan daar ook suggesties in aandragen en weet bovendien hoe afspraken moeten worden vastgelegd. Veel scheidende stellen ervaren mediation als een prettige vorm van begeleiding tijdens zo’n lastig echtscheidingsproces.

Dé juridische tool waar scheidende stellen op gebied van mediation behoefte aan hebben

Rechtsinfo heeft het jou en je (ex)partner nu heel gemakkelijk gemaakt om de juiste, gecertificeerde mediator in de omgeving van Alkmaar of elders in de arm te kunnen nemen. Daarvoor hebben we namelijk een vergelijkingstool ontwikkeld waarmee in één oogopslag duidelijk wordt welke bemiddelaars in jouw directe omgeving opereren en wat hun specialisme is. Dat is vooral belangrijk wanneer er specifieke thema’s spelen waaraan je in de echtscheiding aandacht wilt geven. Is bijvoorbeeld de omgangsregeling met kinderen heel essentieel voor jou en je (ex)partner, kies dan voor een mediator die dit als specialisme in zijn of haar profiel aanduidt.

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt een scheiding?

Hoe lang een scheiding duurt, hangt af van de procedure die je kiest en in hoeverre het jou en je…

Lees meer →

Kun je scheiden zonder advocaat?

Helemaal scheiden zonder advocaat is in Nederland nog niet mogelijk. Je kunt de inzet van een advocaat wel beperken tot…

Lees meer →

Heb je een andere vraag?

Stel je vraag