Hans van Son

Mediator

 • Expertise

  Financieel

 • Werkgebied

  Noord-Holland

Financieel

Relationeel

Kinderen

Ervaring

Vraag vrijblijvend adviesgesprek aan

Over Hans van Son

Sinds 2007 ben ik werkzaam als scheidingsbemiddelaar. Hiervoor heb ik bij een bank gewerkt, als financieel adviseur bij een adviesgroep gewerkt, en als uitvaartleider. Het lijkt divers, maar het heeft allemaal raakvlakken: Het informeren van mensen over de mogelijkheden die het beste bij hen passen. Zo kan iedereen voor zichzelf de juiste beslissing nemen. Ik heb inmiddels veel ervaring met mediation. Werken met mensen blijft interessant voor mij.

Ik voer persoonlijke gesprekken in begrijpelijke taal, waarin duidelijk alle zaken en hindernissen naar voren komen, of u nu vanuit een huwelijk, een geregistreerd partnerschap of een samenleving komt. Vaak ondersteun ik mijn uitleg met een tekening. Dat spreekt meer en geeft extra helderheid.

Ik zorg voor een fris en ontspannen begin van de dag door een flink stuk te wandelen met mijn hond. In het weekend rij ik op mijn paard in de duinen om mijn hoofd weer leeg te maken voor de nieuwe week.

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Heeft u interesse in mediation met Hans?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel nu 085 80 81 449 Altijd antwoord op werkdagen

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Dit is wat anderen zeggen over deze expert

 • Anoniem
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Ik wil je alsnog bedanken voor de prettige en deskundige wijze waarop je onze scheiding vlot en begripvol hebt begeleid.

 • Anoniem
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Beste Hans, De ervaring met jouw is dat je zaken, emotioneel, rationeel, en financiele zaken gestructureerd weet aan de pakken. Een goed naslagwerk en alles op papier. Je heb veel zaken voor ons goed weten op te lossen, daarbij ben je een vriendelijk en fijne man met goede gesprekstechnieken en wist respectvol om te gaan met onze emoties. Hartelijk dank voor de ondersteuning.

 • Anoniem
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Van te voren met zoveel vragen en twijfels. Maar zo fijn het juiste pad gevonden. Zonder kleerscheuren in goede harmonie de eindstreep bereikt. Dank daarvoor adviseur, dit is een mooie basis om met de kinderen de ingeslagen weg te volgen!

 • Anoniem
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Een kundig meelevend adviseur welke de tijd nam om ons de weg te wijzen naar een harmonieuze scheiding. Bedankt!

 • Anoniem
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  De adviseur was altijd op tijd, had kennis van zaken, werkte methodisch en logisch alle zaken betreffende de scheiding af, greep eventueel in bij derden in het proces waar en wanneer nodig en bleef te allen tijde geheel neutraal in de benadering van de partijen.

 • Anoniem
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  De adviseur is een zeer prettige, rustige en kundige mediator waar we veel aan gehad hebben. Op een rustige en bekwame wijze heeft hij ons bij een moeilijke periode geholpen.