Mediator Assen

Mediator uit Assen voor passende hulp bij juridische kwesties

Een vergelijkingstool zoals Rechtsinfo die op deze site aanbiedt, is geen overbodige luxe wanneer je als scheidend stel een keuze moet maken uit het totale aanbod van juridische dienstverleners. Hierin vind je alle bemiddelaars die mediation kunnen verzorgen wanneer je je huwelijk wilt laten ontbinden.

Terug naar het overzicht
Filter experts
Expert team

Direct contact met een van onze experts?

Neem telefonisch contact op of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

€ 900,00 p.p.

Uw mediation is uit te breiden met één of meerdere aanvullende pakketten:

Aanvullend 1: Kinderen

 • Ouderschapsplan
 • Zorgregeling
 • Kinderalimentatie
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 2: Financieel

 • Partneralimentatie
 • Woningen
 • Pensioenen
 • Vermogensverdeling
 • Fiscaliteiten
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 3: Onderneming

 • Juridisch advies
 • Vermogensverdeling
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Vraag informatie aan

Scheidingen in assen: enkele statistieken

Over het algemeen is het aandeel gescheiden mensen ten opzichte van het totaal aantal inwoners in de allergrootste gemeenten van Nederland wat groter dan van middelgrote gemeenten. Met zo’n 11 gescheiden mensen per 100 inwoners scoort Assen echter ongeveer gelijk aan het aandeel zoals dat geldt in de gemeente Amsterdam. Amsterdam is een van de weinige gemeenten waar het aandeel gescheiden inwoners de laatste 10 jaar afnam. In vrijwel alle Nederlandse gemeenten nam dat aandeel juist toe en dat geldt ook voor een gemeente als Assen. Wat je in de meeste gemeenten waaronder Assen ook ziet, is dat het aandeel mannen in het totaal aantal gescheiden mensen kleiner is dan het aandeel vrouwen.

Een echtscheiding vergt veel regelwerk

Of je nu een samenlevingscontract hebt of getrouwd bent in Assen, je moet als toekomstig ex-partners een groot aantal afspraken gaan maken. Dat zijn afspraken over de kinderen en alle zaken die jij en je partner gezamenlijk bezitten. Ook zullen beslissingen genomen moeten worden over eventuele schulden, pensioenaanspraken en alimentatie. Het maken van al die keuzes vraagt behoorlijk wat van je. En dat terwijl je je waarschijnlijk best emotioneel voelt.

De afspraken over een echtscheiding worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Dat convenant kan kort en bondig maar ook zeer uitgebreid zijn. Wanneer het proces dat leidt tot een dergelijk convenant niet goed verloopt, zijn er diverse risico’s. Zo kan blijken dat bepaalde afspraken niet haalbaar blijken te zijn of zelfs juridisch ontoelaatbaar zijn. Dat kan voor veel frustratie zorgen. Een mediator is iemand die door ervaring en kennis weet waaraan aandacht gegeven moet worden en die de redelijkheid en haalbaarheid kan bewaken. Hij fungeert als bemiddelaar in de echtscheiding.

Kiezen we voor een mediator of voor advocaten?

De keuze die je maakt voor de inzet van een specifieke vorm van juridische hulpverlening is afhankelijk van de situatie. Is het niet meer mogelijk voor partners om nog constructief overleg met elkaar te voeren, dan is het de beste optie om de scheiding te regelen via ieder een eigen advocaat. In een dergelijk proces worden soms rechten op juridische wijze afgedwongen wat niet altijd een prettig gevoel geeft. Wil men de zaken regelen vanuit een gezamenlijk perspectief en met oog voor de toekomst, dan is bemiddeling via mediation een goed middel om de echtscheiding te bekrachtigen. De scheidingsmediator neemt de kou uit de lucht en zorgt dat de focus komt te liggen op het maken van inhoudelijk constructieve afspraken waar beide partijen achter staan. De kosten van mediation zijn ook nog eens fors lager dan van advocatuur en in bepaalde gevallen zelfs subsidiabel.

Een mediator vinden: hoe maak je de beste keuze?

De aard van de dienstverlening van de verschillende mediators zal verschillen. Dat blijkt ook uit de vergelijkingstool op deze website. Daarin wordt iedere aanbieder van bemiddeling bij echtscheiding beoordeeld ten aanzien van een aantal standaard aspecten zoals prijs, ervaring en afwikkelingssnelheid. Ook kun je zien hoe iedere mediator door klanten wordt gewaardeerd. Op die manier kun je via de tool een goede keuze maken voor die partij die jou in Assen gaat ondersteunen bij de echtscheiding tussen jou en je partner.

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt een scheiding?

Hoe lang een scheiding duurt, hangt af van de procedure die je kiest en in hoeverre het jou en je…

Lees meer →

Kun je scheiden zonder advocaat?

Helemaal scheiden zonder advocaat is in Nederland nog niet mogelijk. Je kunt de inzet van een advocaat wel beperken tot…

Lees meer →

Heb je een andere vraag?

Stel je vraag