Mediator Overijssel

De beste mediator uit Overijssel voor ondersteuning bij juridische kwesties

Wanneer jullie als partners aan het begin staan van een echtscheiding, is het aan te bevelen om juridische bijstand te zoeken. Bijvoorbeeld in de vorm van bemiddeling, ook wel echtscheidingsmediation. Echter is het aanbod groot, en is het moeilijk om een expert te vinden die het beste bij jullie past. Om de keuze hiervoor te makkelijker te maken, hebben wij een vergelijker ontwikkeld waar je eenvoudig mediators met elkaar kan vergelijken. Zo maak je eenvoudig de keuze voor een mediator wiens expertise aansluit op jullie situatie.

Terug naar het overzicht
Filter experts

Irma Super

Irma Super

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Relationeel

Werkgebied:

Overijssel, Gelderland, Utrecht, Drenthe

Direct advies

Kuima Duijst

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Allround

Werkgebied:

Gelderland, Overijssel, Utrecht

Direct advies

Mike Lap

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Financieel

Werkgebied:

Flevoland, Gelderland. Overijssel, Utrecht

Direct advies

Nina Tillema

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Werkgebied:

Omgeving Salland, Twente

Direct advies

Petra Lap

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Relationeel

Werkgebied:

Gelderland, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht

Direct advies

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

€ 900,00 p.p.

Uw mediation is uit te breiden met één of meerdere aanvullende pakketten:

Aanvullend 1: Kinderen

 • Ouderschapsplan
 • Zorgregeling
 • Kinderalimentatie
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 2: Financieel

 • Partneralimentatie
 • Woningen
 • Pensioenen
 • Vermogensverdeling
 • Fiscaliteiten
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 3: Onderneming

 • Juridisch advies
 • Vermogensverdeling
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Vraag informatie aan

Scheiden in de provincie Overijssel

Wie gaat scheiden in Overijssel heeft diverse opties om zich te laten begeleiden in het echtscheidingsproces. Veel mensen hebben behoefte aan een vorm van hulp bij echtscheiding omdat het lastig is om de totale complexiteit te kunnen overzien. Er moeten immers in korte tijd veel keuzes gemaakt worden met grote consequenties. Het betreft bovendien lastige onderwerpen als opvoeding en ouderschap, financiën, fiscale zaken en hypotheek.

Wanneer jullie in staat zijn om samen tot afspraken te komen, kan je kiezen voor mediation gedurende het echtscheidingsproces. Op dit platform vinden jullie een groot aantal mediators die zich met hun juridische dienstverlening in Overijssel aan je willen presenteren. Het karakter van mediation is heel anders dan wanneer het proces met hulp van een advocaat wordt doorlopen. We leggen graag uit wat dit verschil is.

Mediation is hulp door bemiddeling bij echtscheiding

Wanneer de hulp van een advocaat wordt ingeschakeld, wordt iedere partij tijdens het scheiden bijgestaan door een eigen belangenbehartiger. Beide partijen staan tegenover elkaar, en ook na het voltrekken van de echtscheiding hebben de ex-partners zich te houden aan de uitspraak van de rechter. Deze situatie doet zich voor wanneer men niet meer ‘on speaking terms’ is en elkaar niet meer aan één en dezelfde onderhandelingstafel kunnen weerstaan.

Is dit niet het geval, dan is het aan te raden om een mediator aan te stellen die met jullie samen in gesprek gaat. De rol van de bemiddelaar is volstrekt anders dan die van een advocaat. Een bemiddelaar ziet het als zijn taak om jullie beiden aan tafel te krijgen en te houden. Emoties mogen aanwezig zijn en geuit worden, de mediator zal er voor waken dat ze geen invloed krijgen op de besluitvorming. Uiteindelijk is het het doel om jullie als partners al die belangrijke besluiten zelf en in samenspraak te laten nemen. De scheidingsmediator zal daarbij zijn kennis delen en structuur brengen in het proces. De vermindert ook de chaos in jullie hoofd in deze turbulente periode. Je staat zelf aan het roer maar kunt altijd terugvallen op een begeleider die de koers bewaakt. Dit hele proces voelt uiteindelijk niet als onderhandeling. Daarnaast is het aanstellen van één mediator als jullie raadsman is een stuk goedkoper dan wanneer beide partijen afzonderlijk een advocaat aanstellen.

Keuzes met toekomst

Door de gezamenlijkheid van de partners in dit besluitvormingsproces, ontstaat commitment van beiden naar de uiteindelijke oplossing. Wellicht moet er wat water bij de wijn bij beiden, maar de uiteindelijke oplossing voelt toch alsof die van jullie samen is. Dat leidt tot een grotere kans dat je elkaar na je echtscheiding nog recht in de ogen kunt blijven kijken. Zeker wanneer je elkaar nog vaak zult tegenkomen en wanneer je zelfs nog praktisch met elkaar te maken zult krijgen, bijvoorbeeld wanneer er kinderen in het spel zijn, dan is dat heel prettig.

Een platform voor diverse soorten mediators

Dit platform biedt een overzicht van professionele, gecertificeerde mediators die in Overijssel actief zijn op het gebied van echtscheidingsbemiddeling. Hoewel het karakter van mediation vrijwel altijd hetzelfde is, kan het toch handig zijn wanneer een mediator beschikt over specifieke kennis en ervaring. De één is bijvoorbeeld breed onderlegd op gebied van complexe financiële en fiscale zaken, de andere mediator kan uitstekend uit de voeten met het begeleiden van het maken van afspraken inzake het ouderschapsplan. Daarom is het verstandig om via deze website te zoeken naar die mediator die goed bij jullie situatie past. Ga direct op zoek naar jouw mediator. Bekijk nu het aanbod van mediators in Almelo, Deventer, Enschede, Hengelo of Zwolle.

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt een scheiding?

Hoe lang een scheiding duurt, hangt af van de procedure die je kiest en in hoeverre het jou en je…

Lees meer →

Kun je scheiden zonder advocaat?

Helemaal scheiden zonder advocaat is in Nederland nog niet mogelijk. Je kunt de inzet van een advocaat wel beperken tot…

Lees meer →

Heb je een andere vraag?

Stel je vraag