Mediator Zwolle

Geschikte mediator uit Zwolle selecteren voor juridische hulp

Een vergelijkingstool voor mediation bij echtscheiding: Rechtsinfo stelde vast dat veel mensen in Nederland daar behoefte aan hebben, en dus ontwikkelden we die vergelijkingstool zodat jij met je partner een goede keuze kunt maken uit het totale aanbod.

Filter experts

Irma Super

Irma Super

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Relationeel

Werkgebied:

Overijssel, Gelderland, Utrecht, Drenthe

Direct advies

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

€ 900,00 p.p.

Uw mediation is uit te breiden met één of meerdere aanvullende pakketten:

Aanvullend 1: Kinderen

 • Ouderschapsplan
 • Zorgregeling
 • Kinderalimentatie
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 2: Financieel

 • Partneralimentatie
 • Woningen
 • Pensioenen
 • Vermogensverdeling
 • Fiscaliteiten
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 3: Onderneming

 • Juridisch advies
 • Vermogensverdeling
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Vraag informatie aan

Hoe zit het met echtscheidingen in Zwolle?

Ga je scheiden in Zwolle? Dat is geen unieke aangelegenheid. Echtscheidingen komen in heel Nederland veel voor. Internationaal gezien scoort Nederland samen met België, Frankrijk en Spanje hoog op het gebied van aantal echtscheidingen. Tussen Nederlandse gemeenten bestaan er verschillen. Het aandeel van gescheiden mensen in het totale inwoneraantal in Zwolle bedraagt bijna 9%. Diverse gemeenten in Nederland scoren een stuk hoger en hebben een groter aandeel. Het nabij Zwolle gelegen Staphorst heeft met 3,3% het laagste percentage van Nederland.

Scheiden: waar moet je allemaal aan denken?

Wie gaat scheiden zal in korte tijd behoorlijk wat beslissingen moeten nemen samen met zijn partner. Het gaat om lastige onderwerpen zoals financiën, hypotheek en inboedelverdeling. Extra complex zijn de beslissingen die men moet nemen wanneer er kinderen uit het huwelijk geboren zijn. Niet alleen zal bepaald moeten worden wie welk deel van de zorgtaken op zich neemt, maar ook zal vastgesteld moeten worden hoe men met elkaar in contact blijft over de ontwikkeling van de kinderen.

Een van de thema’s binnen het ouderschapsplan betreft de afspraken over kinderalimentatie. Dit betreft de financiële ontzorging van de hoofdopvoeder door de andere ouder. Idealiter stel je dit bedrag in overleg met je partner vast. Wanneer de rechter een bedrag bepaalt dan voelt meestal een van beide partijen zich namelijk benadeeld. Natuurlijk speelt ook het netto-inkomen van beide ouders een rol. Een mediator kan hulp bieden omdat hij aanstuurt op gezamenlijke afspraken. Bij de bepaling van de kinderalimentatie wordt er vaak onder andere gebruik gemaakt van het rapport “Kosten van kinderen ten behoeve van kinderalimentatie”. Op die manier draagt een mediator door bemiddeling bij aan het maken van beredeneerde, constructieve afspraken.

Echtscheiden: hulp is onderweg.

Een mediator is een bemiddelaar die een neutrale rol inneemt gedurende het echtscheidingsproces. Het is het doel van de scheidingsmediator om jou en je partner gezamenlijk besluiten te laten nemen over allerlei issues die geregeld moeten worden in het echtscheidingsconvenant. Daar waar mogelijk zal de mediator jullie zelfs direct in Zwolle met elkaar aan tafel brengen om de zaken met elkaar te regelen. Vanuit de mediation wordt wel kennis en ervaring gedeeld zodat je houvast hebt in het bepalen van gezamenlijke standpunten. Er worden echter geen oplossingen opgelegd. Het resultaat van een mediationtraject zal daardoor heel bevredigend zijn.

De vergelijker van scheidingsbemiddelaars gebruiken

In de vergelijkingstool van Rechtsinfo wordt niet alleen duidelijk in welke regio een bepaalde mediator actief is en hoe hij of zij scoort op allerlei criteria zoals prijs, dekking en klantwaardering. Ook geven alle dienstverleners hun specifieke specialismen aan ten aanzien van de afwikkeling van echtscheidingen. Bovendien maken zij duidelijk of zij unieke producten aanbieden op het gebied van echtscheidingsmediation zoals scheiden in één dag of mogelijkheden om online te scheiden. Je kunt samen met je partner uit de vergelijker kiezen voor de partij in Zwolle of elders in Nederland die jullie het beste bevalt.

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt een scheiding?

Hoe lang een scheiding duurt, hangt af van de procedure die je kiest en in hoeverre het jou en je…

Lees meer →

Kun je scheiden zonder advocaat?

Helemaal scheiden zonder advocaat is in Nederland nog niet mogelijk. Je kunt de inzet van een advocaat wel beperken tot…

Lees meer →

Heb je een andere vraag?

Stel je vraag