Mediator Emmen

De beste mediator uit Emmen voor ondersteuning bij juridische kwesties

Wanneer je op zoek bent naar de juiste juridische hulpverlening bij echtscheiding in Emmen zoals mediation, dan is deze website de beste plek om je zoektocht te starten. Hier vind je namelijk een vergelijker van zeer veel gecertificeerde professionals die gespecialiseerd zijn in het bieden van bemiddeling bij echtscheiding. De vergelijker die je op deze site vindt, helpt je met het maken van de juiste keuze.

Terug naar het overzicht
Filter experts
Expert team

Direct contact met een van onze experts?

Neem telefonisch contact op of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

€ 900,00 p.p.

Uw mediation is uit te breiden met één of meerdere aanvullende pakketten:

Aanvullend 1: Kinderen

 • Ouderschapsplan
 • Zorgregeling
 • Kinderalimentatie
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 2: Financieel

 • Partneralimentatie
 • Woningen
 • Pensioenen
 • Vermogensverdeling
 • Fiscaliteiten
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 3: Onderneming

 • Juridisch advies
 • Vermogensverdeling
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Vraag informatie aan

Echtscheidingsstatistieken van Emmen

Het Drentse Emmen kent met 9,9% gescheiden inwoners een voor Nederlandse begrippen gemiddelde echtscheidingsstatistiek. Niet al te ver van Emmen ligt de gemeente Staphorst waar je slechts 3 gescheiden personen per 100 inwoners vindt. Enigszins opvallend is het grote aantal gescheiden mannen in Emmen. Net als in vrijwel elke Nederlandse gemeente zijn er in Emmen meer gescheiden vrouwen dan mannen, maar het aandeel mannen is met 45% meer in evenwicht dan in de meeste gemeenten.

Scheiden heeft impact op veel zaken

Er is allereerst vooral veel emotionele impact die een echtscheiding heeft op beide partners. Zelfs wanneer de beslissing om te scheiden unaniem, dus door beide partners in gezamenlijk overleg, is genomen kan het in emotioneel opzicht toch een lastige tijd zijn. En emoties kunnen het verstand nog wel eens in de weg zitten.

Dat maakt het tijdens een echtscheidingsprocedure lastig om goede afspraken met elkaar te maken omtrent allerlei zaken. Hoe gaan we om met de woning? Hoe verdelen we onze bezittingen? Regelen we partneralimentatie of niet? Wanneer een echtpaar kinderen heeft dan dienen ook daar veel beslissingen over genomen te worden. Het is belangrijk om haalbare afspraken met elkaar te maken want ook in de toekomst zal er nog overleg gevoerd moeten worden over allerlei belangrijke zaken in de opvoeding. Een mediator is iemand die ervoor kan zorgen dat de emoties in de gesprekken niet de overhand nemen en dat beide partners een content gevoel kunnen overhouden aan hetgeen ze gezamenlijk beslissen.

Samen de regie over de echtscheiding

Mediation brengt uitkomst wanneer een echtpaar in Emmen gezamenlijk de intentie heeft om elkaars eisen en wensen te respecteren. Mediation kan alleen toegepast worden wanneer aan de voorwaarde voldaan wordt dat men bereid is om samen naar de juiste middenweg te zoeken. De mediator is de gespreksleider en zorgt er onder andere voor dat de reden achter emotionele reacties van de ene partij aan de andere partij duidelijk wordt gemaakt. Mediation richt er zich op om scheidende echtparen gezamenlijk afspraken te laten maken en kiest daarbij geen partij. De scheidingsmediator heeft veel kennis van allerlei zaken omtrent de echtscheiding op onder andere juridisch en fiscaal gebied. Hij zet die kennis in om de partners te helpen bij het maken van hun persoonlijke keuzes.

Vergaand vergelijken

Je vindt op deze website een compleet overzicht van vrijwel alle gecertificeerde mediators die hun dienstverlening aanbieden in de regio Emmen. De kwaliteit van hun dienstverlening kun je aflezen naar aanleiding van hun scores op allerlei criteria waaronder een klanttevredenheidsscore. De bemiddelaars maken in hun profiel ook duidelijk waar hun expertise ligt. Die kan zeer uiteenlopend en specifiek zijn. Kies bijvoorbeeld voor een gecertificeerde dienstverlener die al eerder met jouw specifieke problematiek te maken heeft gehad.

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt een scheiding?

Hoe lang een scheiding duurt, hangt af van de procedure die je kiest en in hoeverre het jou en je…

Lees meer →

Kun je scheiden zonder advocaat?

Helemaal scheiden zonder advocaat is in Nederland nog niet mogelijk. Je kunt de inzet van een advocaat wel beperken tot…

Lees meer →

Heb je een andere vraag?

Stel je vraag