Mediator Hengelo

Geschikte mediator uit Hengelo selecteren voor juridische hulp

Wie kan jou het beste helpen bij het juridische vraagstuk over je echtscheiding in Hengelo? Een juridisch conflict met je partner ontstaat gelukkig niet iedere dag. Maar dat maakt het wel wat moeilijker om te bepalen welke juridische mediation professional jou het beste van dienst kan zijn wanneer het zover is. Gelukkig kun je via de vergelijkingstool van mediators op deze website, de ideale vorm van echtscheidingshulp vinden.

Terug naar het overzicht
Filter experts

Irma Super

Irma Super

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Relationeel

Werkgebied:

Overijssel, Gelderland, Utrecht, Drenthe

Direct advies

Kuima Duijst

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Allround

Werkgebied:

Gelderland, Overijssel, Utrecht

Direct advies

Nina Tillema

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Werkgebied:

Omgeving Salland, Twente

Direct advies

Petra Lap

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Relationeel

Werkgebied:

Gelderland, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht

Direct advies

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

€ 900,00 p.p.

Uw mediation is uit te breiden met één of meerdere aanvullende pakketten:

Aanvullend 1: Kinderen

 • Ouderschapsplan
 • Zorgregeling
 • Kinderalimentatie
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 2: Financieel

 • Partneralimentatie
 • Woningen
 • Pensioenen
 • Vermogensverdeling
 • Fiscaliteiten
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 3: Onderneming

 • Juridisch advies
 • Vermogensverdeling
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Vraag informatie aan

Hengelo en echtscheidingen: de cijfers

Ruim 9 van de 100 inwoners van Hengelo is gescheiden. In werkelijkheid zullen nog meer mensen in Hengelo met echtscheiding te kampen hebben gekregen. Er zijn heel wat personen die hertrouwen na een echtscheiding en dan opnieuw de status ‘gehuwd’ krijgen toegekend. Mannen hertrouwen vaker dan vrouwen en daarom zijn er in vrijwel alle gemeenten in Nederland, zo ook in Hengelo, meer gescheiden vrouwen dan mannen te vinden. Met het aandeel gescheiden mensen van 9% van alle inwoners, scoort Hengelo redelijk gemiddeld in Nederland.

De complexiteit van een echtscheiding

Gedurende de huwelijksfase gaan partners allerlei overeenkomsten met elkaar aan. Er ontstaat vaak een nauwe financiële verwevenheid en afhankelijkheid. De een zorgt wellicht voornamelijk voor het inkomen, de ander neemt een groter gedeelte van de praktische zorg voor de kinderen op zich. Zodra mensen gaan scheiden verandert die situatie. Het liefst zou je allebei volledig apart verder willen gaan, maar in de praktijk blijkt dat soms erg moeilijk, zeker wanneer er kinderen in het spel zijn.

Ook na de echtscheiding worden de zorgtaken vaak niet gelijk verdeeld. De partner die het meest intensief voor de kinderen zorgt, dient echter financieel te worden gecompenseerd. Hij of zij heeft zelf een inkomen nodig en heeft door de aanwezigheid van de kinderen in het huishouden bovendien extra hoge kosten. In een echtscheidingsconvenant worden afspraken over zaken zoals alimentatie gemaakt. De specifieke wijze waarop in Hengelo met de kinderen wordt omgegaan, wordt beschreven in een ouderschapsplan. Een mediator kan je helpen om dergelijke formele documenten op te stellen en door de rechtbank te laten goedkeuren.

Welke vormen van bemiddeling zijn beschikbaar?

Binnen het proces van echtscheiding kan een beroep worden gedaan op belangenbehartiging door advocaten. Zij communiceren dan namens de (ex)partner in de echtscheiding en behartigen daarbij de belangen van hun specifieke cliënt. Soms gaat dat gepaard met schade aan de relatie wanneer het tegemoetkomen van eisen wordt afgedwongen via de rechtbank. Wanneer beide partijen echter vaststellen dat behoud van een goede relatie voor de toekomst heel belangrijk is, dan kan mediation uitkomst bieden. Een mediator behartigt de belangen van beide partners en is als bemiddelaar gericht op gezamenlijkheid. De kosten van mediation zijn bovendien lager dan van een advocaat.

Maak je keuze voor de juiste specialist in echtscheidingsbemiddeling

De vergelijkingstool op deze website geeft een gezicht aan iedere afzonderlijke, gecertificeerde mediator in de regio Hengelo en omstreken. Alle dienstverleners die zich presenteren zijn geregistreerd mediator en kenmerken zich door een kwalitatief goede dienstverlening. Toch kunnen de diensten qua karakter wel van elkaar verschillen. Sommige mediators zijn bijvoorbeeld aanbieder van bijzondere vormen van bemiddeling zoals scheiden in één dag of online scheiden. Bekijk gewoon de profielen van de afzonderlijke aanbieders. Bestudeer ze samen met je (ex)partner via de vergelijkingstool en maak direct jullie keuze.

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt een scheiding?

Hoe lang een scheiding duurt, hangt af van de procedure die je kiest en in hoeverre het jou en je…

Lees meer →

Kun je scheiden zonder advocaat?

Helemaal scheiden zonder advocaat is in Nederland nog niet mogelijk. Je kunt de inzet van een advocaat wel beperken tot…

Lees meer →

Heb je een andere vraag?

Stel je vraag