Mediator Venlo

Handige vergelijkingstool om een goede mediator in Venlo te vinden

Het aanbod van mediators in Venlo die jou kunnen helpen bij een echtscheiding, is groot. De beschikbaarheid is het probleem niet, maar het moeilijk is een mediator te selecteren die het beste aansluit bij jullie situatie. Op deze site vind je een vergelijkingstool waarmee je samen met je partner in een mum van tijd de mediator in Venlo en omstreken vindt die het beste bij jullie situatie past.

Terug naar het overzicht
Filter experts

Rob Hirsch

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Allround

Werkgebied:

Limburg

Direct advies

Jeroen Ketelaars

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Allround

Werkgebied:

Zuid-Holland, Limburg, Utrecht

Direct advies

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Financieel

Werkgebied:

Limburg, Noord-Brabant

Direct advies

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

€ 900,00 p.p.

Uw mediation is uit te breiden met één of meerdere aanvullende pakketten:

Aanvullend 1: Kinderen

 • Ouderschapsplan
 • Zorgregeling
 • Kinderalimentatie
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 2: Financieel

 • Partneralimentatie
 • Woningen
 • Pensioenen
 • Vermogensverdeling
 • Fiscaliteiten
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 3: Onderneming

 • Juridisch advies
 • Vermogensverdeling
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Vraag informatie aan

Echtscheidingsstatistieken van Venlo

In Venlo vinden we de wijk Molenbossen. Met 23,9% van de inwoners in deze wijk die de status ‘gescheiden’ hebben, staat deze wijk op de tweede plek na de wijk Lemmender in het eveneens Limburgse Brunssum. Die wijk is met ruim 25% gescheiden mensen koploper. Overigens is de hoge score in deze Venlose wijk op het gebied van echtscheiding niet toonaangevend voor de statistieken van de rest van deze gemeente. Met 10,4% gescheiden inwoners in heel Venlo, scoort deze stad in vergelijking met andere Nederlandse gemeenten heel gemiddeld.

Wat moeten we allemaal regelen om te kunnen scheiden?

Hetgeen geregeld moet worden is in iedere echtscheiding verschillend en hangt af van de situatie. Des te meer bezittingen en schulden er zijn, des te lastiger het vaak is om goede afspraken te maken. Bezit een echtpaar een eigen woonhuis en rust daar nog hypotheek op, dan dienen er afspraken over de terugbetaling en de eventuele overwaarde gemaakt te worden. Blijft een van de partners in het huis wonen en wordt die alleen eigenaar, dan is het gebruikelijk dat deze partner de ander voor zijn of haar deel in de eventuele overwaarde van de woning compenseert.

Heeft het scheidende stel ook nog minderjarige kinderen dan dienen ook daar afspraken over gemaakt te worden. Alles bij elkaar is dat een hele klus. Een mediator die verstand van echtscheiding processen heeft en weet wat daarin geregeld moet worden, kan in zo’n geval nuttige hulp bieden.

Hoe kunnen we het samen goed regelen?

Wanneer je twee partners in een echtscheiding in Venlo aan tafel zet om samen afspraken te maken, dan bestaat het risico dat zij verzanden in emotioneel geladen discussies. Dat neemt niet weg dat zij elkaar vaak best wat gunnen. Maar in alle emotionaliteit liggen misverstanden op de loer. Wanneer de wil om samen tot goede afspraken te komen er is, dan is de inzet van mediation een verstandige keuze om het gevaar van overmatige emotionaliteit te beteugelen. De mediator is iemand die zich als bemiddelaar opstelt naar beide partijen in de echtscheiding. Hij is bereid om zijn kennis van al die zaken die afstemming vragen, beschikbaar te stellen. Hij doet graag suggesties en adviseert waar mogelijk. Het is echter niet het doel van de scheidingsmediator om beslissingen af te dwingen maar om te bevorderen dat ze gezamenlijk door het scheidende stel worden genomen.

Maak je keuze voor de juiste specialist

Wacht niet langer en maak direct gebruik van de vergelijkingstool op deze site. Daarin vind je namelijk die specifieke, gecertificeerde mediator in de regio Venlo die goed past bij het karakter en de uitdagingen van jouw echtscheiding. Mediators verschillen voor wat betreft hun vaardigheden op het gebied van bemiddeling. De complexiteit die bij echtscheidingen kan spelen is ook zo veelzijdig. De een ziet zichzelf als een specialist in begeleiding van scheiden met kinderen, de ander is meer een financiële professional en kent ook de fiscale regelgeving goed. Bestudeer de profielen van de individuele dienstverleners, bepaal wat hun score is op standaard aspecten in de dienstverlening en maak dan jouw keuze voor de juiste hulpverlener.

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt een scheiding?

Hoe lang een scheiding duurt, hangt af van de procedure die je kiest en in hoeverre het jou en je…

Lees meer →

Kun je scheiden zonder advocaat?

Helemaal scheiden zonder advocaat is in Nederland nog niet mogelijk. Je kunt de inzet van een advocaat wel beperken tot…

Lees meer →

Heb je een andere vraag?

Stel je vraag