Mediator Bergen Op Zoom

Bekijk het Rechtsinfo aanbod van gecertificeerde mediators in Bergen op Zoom

Het is absoluut niet vreemd wanneer je je overweldigd voelt door het enorme aanbod van mediators die actief zijn in de regio Bergen op Zoom. Wellicht vind je het lastig om ze met elkaar te vergelijken en ontbreekt het je aan een helder overzicht. Op deze site van Rechtsinfo tref je echter een vergelijkingstool aan die de aanbieders van echtscheidingsbemiddeling duidelijk naast elkaar zet. Zo kun jij de beste keuze maken voor juridische hulp in Bergen op Zoom.

Terug naar het overzicht
Filter experts

Jan Snijders

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Allround

Werkgebied:

Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht

Direct advies

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

€ 900,00 p.p.

Uw mediation is uit te breiden met één of meerdere aanvullende pakketten:

Aanvullend 1: Kinderen

 • Ouderschapsplan
 • Zorgregeling
 • Kinderalimentatie
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 2: Financieel

 • Partneralimentatie
 • Woningen
 • Pensioenen
 • Vermogensverdeling
 • Fiscaliteiten
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 3: Onderneming

 • Juridisch advies
 • Vermogensverdeling
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Vraag informatie aan

Echtscheidingsstatistieken van Bergen op Zoom

Bergen op Zoom met haar karakteristieke binnenstad, heeft tegenwoordig ruim 65.000 inwoners. In het Markiezenhof, het monumentale stadspaleis, geven honderden stellen per jaar elkaar het ja-woord. Daartegenover staan ook weer een nummer echtscheidingen: volgens de databanken is 10,5% van die inwoners gescheiden. Voor Nederlandse begrippen is dat gemiddeld. Ook het aandeel mannen van 43% in de gescheiden bevolking komt overeen met het gemiddelde beeld van een Nederlandse gemeente op dat vlak.

Bij een echtscheiding komt nogal wat kijken

Alle beslissingen omtrent afspraken die je samen met je partner neemt over jullie echtscheiding, worden vastgelegd in het echtscheidingsconvenant. Zo’n convenant bevat besluiten over je woonhuis, hypotheek, andere bezittingen en schulden maar bijvoorbeeld ook over de verdeling van eventuele pensioenaanspraken. Het echtscheidingsconvenant is het ‘draaiboek’ voor jullie echtscheiding. Daarnaast wordt er in geval van minderjarige kinderen een ouderschapsplan opgesteld waarin de zorg voor die kinderen wordt geregeld. Het maken van al deze afspraken is een omvangrijke en inhoudelijk complexe klus. Mediation is een vorm van begeleiding die erop gericht is om dit in grondige samenspraak met je partner te volbrengen.

Advocaat of mediator?

Soms is het noodzakelijk voor beide partners om in een echtscheiding ieder een eigen advocaat in de arm te nemen. Dat is dikwijls het geval wanneer de relatie tussen beiden zo ernstig verstoord is, dat gezamenlijk overleg niet meer tot de mogelijkheden behoort. Over het algemeen is het bewandelen van deze weg die leidt tot echtscheiding, tamelijk kostbaar.

Een kostenvriendelijk alternatief wordt gevormd door de optie van mediation. In een echtscheidingssituatie wordt slechts één mediator aangesteld. Die brengt de beide partners meestal daadwerkelijk fysiek met elkaar aan tafel en hij bemiddelt tijdens de gesprekken. Het overleg dient ertoe om tot afspraken en beslissingen te komen die het gezamenlijk belang dienen. De mediator zal dan ook nooit besluiten afdwingen maar helpt wel met kennis en advies om het maken van afspraken te bevorderen. Een voorwaarde voor toepassing van mediation, is dat jullie als partners in Bergen op Zoom nog ‘on speaking terms’ zijn.

Gebruik maken van de vergelijker van Rechtsinfo

In de basis werkt iedere mediator natuurlijk vanuit een sterk bemiddelende rol. Toch kan de dienstverlening per scheidingsmediator in de regio Bergen op Zoom verschillen, zowel in aard als in kwaliteit. Via de vergelijker op deze website krijg je handig inzicht in hoe de diensten van de verschillende bemiddelaars zich tot elkaar verhouden. Iedere mediator in Bergen op Zoom is namelijk gescoord op een aantal vaste criteria maar geeft ook aan op welke expertisegebieden hij of zij zich onderscheidt. Zo krijg je beter inzicht in het karakter van de dienstverlening en kun je een veel betere keuze maken voor die MfN-geregistreerde of ADR-gecertificeerde mediator die bij jouw situatie past.

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt een scheiding?

Hoe lang een scheiding duurt, hangt af van de procedure die je kiest en in hoeverre het jou en je…

Lees meer →

Kun je scheiden zonder advocaat?

Helemaal scheiden zonder advocaat is in Nederland nog niet mogelijk. Je kunt de inzet van een advocaat wel beperken tot…

Lees meer →

Heb je een andere vraag?

Stel je vraag