Mediator Spijkenisse

Het is geen eenvoudige opgave om, wanneer men gaat scheiden, de juiste juridische hulp bij echtscheiding te vinden. Een van de beschikbare hulpvormen in Spijkenisse is mediation. Mediators verschillen van elkaar qua werkwijze en expertise. De vergelijkingstool op deze website helpt bij het maken van een keuze voor de juiste dienstverlener.

Terug naar het overzicht
Filter experts

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Relationeel

Werkgebied:

Zuid-Holland

Direct advies

Fouzia Ben Larbi

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Werkgebied:

Utrecht en omgeving

Direct advies

Jeroen Ketelaars

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Allround

Werkgebied:

Zuid-Holland, Limburg, Utrecht

Direct advies

Maurice Wijmans

maurice wijmans

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Financieel

Werkgebied:

Zuid-Holland

Direct advies

Richard Gregoire

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Financieel

Werkgebied:

Zuid-Holland

Direct advies

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

€ 900,00 p.p.

Uw mediation is uit te breiden met één of meerdere aanvullende pakketten:

Aanvullend 1: Kinderen

 • Ouderschapsplan
 • Zorgregeling
 • Kinderalimentatie
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 2: Financieel

 • Partneralimentatie
 • Woningen
 • Pensioenen
 • Vermogensverdeling
 • Fiscaliteiten
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 3: Onderneming

 • Juridisch advies
 • Vermogensverdeling
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Vraag informatie aan

Echtscheidingsstatistieken van Spijkenisse

Spijkenisse maakt onderdeel uit van de gemeente Nissewaard. In die totale gemeente is 10,7% van de bevolking gescheiden. Het aandeel gescheiden mensen is daarmee in Spijkenisse redelijk gemiddeld in vergelijking tot andere Nederlandse gemeenten. De koploper op het gebied van gescheiden mensen is Heerlen met 13%. In vrijwel alle Nederlandse gemeenten is bovendien het aandeel mannen in de totale gescheiden bevolking lager dan het aandeel vrouwen. Dat is ook het geval in de gemeente waartoe Spijkenisse behoort. 41% van de mensen die de status “gescheiden” hebben is man en dat is dan wel weer relatief laag.

Wat speelt er als je gaat scheiden?

Wanneer twee mensen gaan scheiden dan komt daar flink wat bij kijken. Alle beslissingen omtrent woonhuis, hypotheek, de aanschaf van bepaalde goederen en de opvoeding van de kinderen, namen jij en je partner waarschijnlijk ook niet in één dag. Nu moeten er over al die belangrijke onderwerpen opnieuw afspraken gemaakt worden. Zeker wanneer de communicatie tussen partners in een echtscheiding emotioneel geladen is, iets wat regelmatig het geval is, dan is het moeilijk om tot overeenstemming te komen. Maar er staat wel behoorlijk wat tijdsdruk op. Niemand wil immers over een echtscheidingsproces een jaar of nog langer doen. Een mediator helpt je om samen concrete oplossingen in relatief korte tijd te bedenken.

Echtscheiding: schakel een mediator in

Mediation is een prettige vorm van hulpverlening waarmee je je scheiding samen met je partner goed kunt regelen. Een mediator zorgt namelijk voor bemiddeling met als doel om de partners in de echtscheiding samen beslissingen te laten nemen waar zij beiden achter kunnen staan. Dat voelt heel anders voor de betrokken partijen dan wanneer maatregelen via de rechtbank worden afgedwongen. Een mediator probeert de partners in Spijkenisse samen aan dezelfde tafel in gesprek met elkaar te brengen. Bovendien zal hij de agenda voorstellen en daar waar nodig adviseren met zijn inhoudelijke, parate kennis. Op die manier regelt een scheidend echtpaar de zaken dus zelf, maar is er wel sprake van voldoende begeleiding om de uitvoerbaarheid van de gemaakte afspraken te kunnen waarborgen. Vervelende verrassingen achteraf blijven dan uit.

Hoe mediators vergelijken?

In een oogwenk bepaal je met de vergelijkingstool van Rechtsinfo welke scheidingsmediator in Spijkenisse en omstreken zich het beste leent voor begeleiding bij jouw echtscheiding. Het kan gaan om een mediator die in jouw woonplaats of regio gevestigd is. Zoek je echter een gecertificeerde bemiddelaar met hele specifieke affiniteit, dan vind je er wellicht een die wat verder weg is gevestigd. Sommige dienstverleners bieden online mediation aan, dat staat bij hun profiel. Samen met de scores die bij elke aanbieder zijn aangeduid ten aanzien van diverse beoordelingscriteria, maak jij nu heel gemakkelijk de keuze met welke mediator jij in zee wilt gaan.

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt een scheiding?

Hoe lang een scheiding duurt, hangt af van de procedure die je kiest en in hoeverre het jou en je…

Lees meer →

Kun je scheiden zonder advocaat?

Helemaal scheiden zonder advocaat is in Nederland nog niet mogelijk. Je kunt de inzet van een advocaat wel beperken tot…

Lees meer →

Heb je een andere vraag?

Stel je vraag