Richard Gregoire

Mediator

 • Expertise

  Financieel

 • Werkgebied

  Zuid-Holland

Financieel

Relationeel

Kinderen

Ervaring

Vraag vrijblijvend adviesgesprek aan

Over Richard Gregoire

Het mooiste compliment dat ik van een cliënt heb gekregen, is: ‘Richard heeft ervoor gezorgd dat we niet in een vechtscheiding zijn beland.’ En daar doe ik het dan ook voor. Bij heftige emoties weet ik de rust te bewaren, dat heeft een positief effect op alle partijen. Ik ben een volhouder en zal er alles aan doen om tot goede afspraken te komen. ‘Never give up’ is dan ook mijn lijfspreuk.

Zelf ben ik ook gescheiden. Ik weet daarom hoe het voelt om de partner los te laten en in een achtbaan van emoties te zitten. Inmiddels heb ik opnieuw de liefde van mijn leven gevonden. Ieder van ons heeft drie kids uit de eerste relatie en samen hebben we nog een prachtige dochter. Dat is niet altijd even makkelijk, maar het heeft mij wel laten zien dat je samen de moeilijkste stormen kunt overwinnen als de band met je partner sterk is.

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Heeft u interesse in mediation met Richard?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel nu 085 80 81 449 Altijd antwoord op werkdagen

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Dit is wat anderen zeggen over deze expert

 • B. van der Molen
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Mediator met brede ervaring, onafhankelijk en betrokken bij beide partijen. Een vakman, een aanrader.

 • T. Buiijs
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Ik heb de mediation als zeer warm en prettig ervaren. Vooral jouw objectiviteit en deskundigheid waren een geruststelling. We waren er dan ook in een gesprek uit.

 • Arlette D.
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Richard heeft onze scheiding in de zomer van 2019 op een hele fijne en professionele manier begeleid. Scheiden is niet makkelijk en het is dan heel fijn om een mediator te hebben die beide partijen tot hun recht laat komen en een neutraal luisterend oor biedt. Alle juridische aspecten werden door Richard helder en met veel geduld uitgelegd en dat maakte het voor ons makkelijker om de juiste keuzes te maken. Zijn warme, efficiente werkwijze maakte deze moeilijke periode wat lichter. We voelden ons echt gesteund hierdoor, waardoor wij op een respectvolle wijze ons huwelijk konden laten ontbinden.

 • Nancy E.
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Ik heb het mediation traject van jou kant als zeer prettig ervaren. Je was begripvol, meelevend, gericht aan het zoeken naar oplossingen om er zo snel mogelijk samen uit te komen en je hebt ons van deskundig advies voorzien in het hele traject. Het is een emotionele rollercoaster waar jij ons goed doorheen hebt geloodst. Het draaide niet alleen om de afwikkeling van de scheiding zelf, maar ook om de persoonlijke en emotionele kant die daarbij komt kijken.

 • E. Van Dijk
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Richard heeft mij echt door mijn scheiding heen geholpen. Mijn scheiding verliep ontzettend moeizaam en zonder Richard weet ik zeker dat ik een vechtscheiding gehad zou hebben. Hij heeft zich uitermate professioneel en begripvol ingezet tijdens mijn scheiding en het belang van mijn kinderen altijd op de eerste plek gezet. Ik zou hem echt iedereen aanbevelen en ben hem echt heel erg dankbaar voor zijn expertise en betrokkenheid.

 • Anoniem
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Wij wilden als stel en ouders op een harmonieuze manier ons huwelijk laten ontbinden. Maar dat bleek geen makkelijke opgaaf gezien onze materieel persoonlijke situatie. Een eerder traject met een scheidingsmediator liep vast omdat deze persoon alleen maar op de wettelijke bepalingen zat te hameren en geen oog had voor onze persoonlijke wensen en situatie. Richard bleek een verademing in zijn manier van werken: persoonlijk, begripvol, meedenkend, met humor en ook oog voor detail. Hoe voelde perfect onze vraag en onze persoonlijke belangen aan. En wist daarbij heel goed een balans te vinden tussen wet en mens. Daar zijn we hem enorm dankbaar voor en raden hem daarom van harte aan aan stellen die elkaar tijdens en na het scheidingsproces 'heel' willen laten. Daarmee een liefdevolle basis voor de toekomst kunnen leggen, ook als het gaat om afspraken met elkaar.