Mediator Oosterhout

Geschikte mediator uit Oosterhout voor juridisch advies en hulpverlening

Het regelen van een echtscheiding is een veelomvattend ‘project’ en je doet er als scheidend stel dan ook goed aan om hier bijvoorbeeld een mediator bij in te schakelen. De juiste mediator die werkzaam is voor de regio Oosterhout, selecteer je door in de vergelijkingstool van mediators op deze website te zoeken.

Terug naar het overzicht
Filter experts

Chris van Gompel

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Financieel

Werkgebied:

Noord-Brabant

Direct advies

Edwin Baeten

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Financieel

Werkgebied:

Gelderland, Noord-Brabant, Utrecht, Zuid-Holland

Direct advies

Jan Snijders

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Allround

Werkgebied:

Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht

Direct advies

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Financieel

Werkgebied:

Limburg, Noord-Brabant

Direct advies

Vincent Wijmans

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Allround

Werkgebied:

Noord-Brabant, Zuid-Holland

Direct advies

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

€ 900,00 p.p.

Uw mediation is uit te breiden met één of meerdere aanvullende pakketten:

Aanvullend 1: Kinderen

 • Ouderschapsplan
 • Zorgregeling
 • Kinderalimentatie
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 2: Financieel

 • Partneralimentatie
 • Woningen
 • Pensioenen
 • Vermogensverdeling
 • Fiscaliteiten
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 3: Onderneming

 • Juridisch advies
 • Vermogensverdeling
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Vraag informatie aan

Echtscheidingsstatistieken van Oosterhout

De gemeente Oosterhout is gelegen in het westen van Noord-Brabant en telt zo’n 55.000 inwoners. Net geen 10% van alle volwassen inwoners in Oosterhout heeft de status ‘gescheiden’. In veel Nederlandse gemeenten ligt dat percentage boven de 10%. In de praktijk hebben wel meer mensen met echtscheiding te maken gekregen. Vooral mannen hertrouwen vaak waarna hun status weer wijzigt in ‘gehuwd’.

Een scheiding, dan moet er veel geregeld worden.

Veel mensen realiseren zich gelukkig dat een echtscheiding veel impact heeft en dat er zodra de keuze om van elkaar te gaan scheiden is gemaakt, veel geregeld moet worden. Bij een echtscheiding spelen er onderwerpen zoals:

-Het nemen van besluiten over de gezamenlijke woning en de hypotheek die daarop rust;
-Beslissingen van financiële aard over verdeling van inkomen en het betalen van alimentatie;
-Wanneer er kinderen in het spel zijn dan moet wettelijk gezien een ouderschapsplan worden opgesteld.

Het veelomvattende karakter van alle aspecten die geregeld moeten worden, maakt een echtscheiding complex. Bovendien is het vaak wenselijk dat de zaken in een rap tempo geregeld worden zodat de partners snel uit elkaar kunnen. Het gebrek aan commitment en de emotionaliteit die daarmee samenhangt, belemmert echter vaak juist weer dat men gemakkelijk samen afspraken kan maken. Daar kan een scheidend stel best wat begeleiding bij gebruiken. Een mediator zorgt dat de emotionaliteit het maken van constructieve afspraken niet in de weg staat en begeleidt het echtscheidingsproces in Oosterhout inhoudelijk.

Mediation helpt je om je echtscheiding samen te regelen

Wanneer je van elkaar gaat scheiden kan het best lastig zijn om samen beslissingen te nemen. Ineens zie je elkaar wellicht als tegenstanders in een onderhandelingstraject. Door de emoties die daardoor worden veroorzaakt, kan de kwaliteit en objectiviteit van gemaakte afspraken in het geding raken. Wanneer beslissingen anderzijds door een rechtbank aan je worden opgelegd, dan is dat ook niet ideaal. Via mediation worden de partners gestimuleerd en gefaciliteerd om in gezamenlijkheid tot oplossingen te komen voor alle kwesties die spelen tijdens de echtscheiding. De scheidingsmediator zal wel aan het proces bijdragen met zijn kennis, maar zal geen van de partners dwingen om tegen zijn of haar wil akkoord te gaan met bepaalde afspraken. Het bereiken van overeenstemming laat hij aan de partners onderling. Wel zal hij aangeven wat er gebeurt wanneer beiden er niet samen uitkomen.

De vergelijker van mediators op rechtsinfo.nl

Bepaal nu in één oogopslag welke gecertificeerde mediator over de expertise beschikt die jij en je partner nodig hebben bij de echtscheiding. Het profiel van de verschillende bemiddelaars in de vergelijkingstool is uitgebreid omschreven. Zo kun je bepalen welke specifieke diensten worden aangeboden en welke bijzondere kennis iedere bemiddelaar heeft. Maak je keuze en start direct met je echtscheidingstraject in Oosterhout!

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt een scheiding?

Hoe lang een scheiding duurt, hangt af van de procedure die je kiest en in hoeverre het jou en je…

Lees meer →

Kun je scheiden zonder advocaat?

Helemaal scheiden zonder advocaat is in Nederland nog niet mogelijk. Je kunt de inzet van een advocaat wel beperken tot…

Lees meer →

Heb je een andere vraag?

Stel je vraag