Mediator Oss

Geschikte mediator uit Oss voor juridisch advies en hulpverlening

Het hoge woord is eruit: jij en je partner hebben besloten te gaan scheiden. Het is logisch dat jullie opzien tegen alle zaken die daarbij geregeld moeten worden. Weet dan dat er zoiets bestaat als mediation. Een mediator helpt je om het totale, complexe proces van echtscheiding gezamenlijk met je partner af te wikkelen. Met een dergelijke bemiddelaar krijg je de hulp die je nodig hebt, zonder dat je het gevoel zult hebben de regie helemaal uit handen te geven. Selecteer de juiste, gecertificeerde mediator in de regio Oss met behulp van onze vergelijkingstool.

Terug naar het overzicht
Filter experts

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Relationeel

Werkgebied:

Gelderland, Noord-Brabant, Overijssel, Utrecht

Direct advies

Anke Coopmans

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Relationeel

Werkgebied:

Gelderland, Noord-Brabant, Utrecht

Direct advies

Chris van Gompel

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Financieel

Werkgebied:

Noord-Brabant

Direct advies

Edwin Baeten

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Financieel

Werkgebied:

Gelderland, Noord-Brabant, Utrecht, Zuid-Holland

Direct advies

Peter Westerling

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Financieel

Werkgebied:

Noord-Brabant

Direct advies

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Financieel

Werkgebied:

Limburg, Noord-Brabant

Direct advies

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

€ 900,00 p.p.

Uw mediation is uit te breiden met één of meerdere aanvullende pakketten:

Aanvullend 1: Kinderen

 • Ouderschapsplan
 • Zorgregeling
 • Kinderalimentatie
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 2: Financieel

 • Partneralimentatie
 • Woningen
 • Pensioenen
 • Vermogensverdeling
 • Fiscaliteiten
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 3: Onderneming

 • Juridisch advies
 • Vermogensverdeling
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Vraag informatie aan

Echtscheidingsstatistieken van Oss

Er wonen in Oss, gelegen tussen Den Bosch en Nijmegen, zo’n 90.800 inwoners. In de gemiddelde stad in Nederland is zo’n 10% van de inwoners gescheiden. In Oss is dit percentage relatief laag, namelijk 9,2%. Het aandeel van 43% mannen in die statistieken is gemiddeld voor een Nederlandse gemeente. Over het algemeen zijn er meer mannen die hertrouwen dan vrouwen, waardoor het aandeel gescheiden vrouwen iets meer dan de helft is.

Wat speelt er in geval van een echtscheiding?

Het klinkt wellicht wat vreemd, maar goed uit elkaar gaan kan een hele uitdaging zijn voor jou en je partner. Er moeten namelijk in korte tijd zeer veel beslissingen worden genomen over allerlei complexe zaken. Daarbij kun je denken aan de verdeling van de spullen, wie in het woonhuis in Oss blijft wonen en wie vertrekt en ook het regelen van de toekomstige opvoeding van minderjarige kinderen speelt een rol. Zeker wanneer je als partners niet meer zo goed met elkaar kunt communiceren, dan vormt al dat geregel een hele uitdaging. Emoties staan het nemen van verantwoorde beslissingen vaak immers in de weg. Een mediator die bemiddelt in de echtscheiding, kan uitkomst bieden.

Samen gefundeerde echtscheidingskeuzes maken: dat kan

Mediation is een vorm van bemiddeling bij onder andere echtscheiding die erop gericht is om in gezamenlijk overleg tot afspraken te komen. Het inschakelen van directe betrokkenen zoals familie, is hiervoor vaak geen geschikte optie. Dergelijke personen zijn niet objectief of worden niet als objectief ervaren door (één van) de partners in de echtscheiding. Een mediator wordt niet gehinderd door enige vorm van emotionele betrokkenheid en beschikt bovendien over veel kennis ten aanzien van de afwikkeling van echtscheidingsprocessen. Hij is daardoor als onafhankelijke derde in staat om een proces tot het regelen van een echtscheiding op neutrale wijze, zonder tussenkomst van de rechtbank, te begeleiden en te waarborgen dat afspraken worden gemaakt die daadwerkelijk in het gezamenlijk belang zijn.

Razendsnel de juiste aanbieder van mediation in Oss vinden

De unieke vergelijkingstool die Rechtsinfo op deze website aanbiedt, geeft jou een helder beeld van de profielen van de verschillende scheidingsmediators die in Oss en in de rest van Nederland hun diensten aanbieden. Je kunt hier mediators vergelijken op basis van hun expertises, maar ook klantwaardering en prijsstelling. Ook specifieke expertises worden uitgelicht. Zo creëren wij overzicht, en maak jij een overwogen keuze.

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Meest gestelde vragen

Hoe vertel je je kind dat je gaat scheiden?

Het besluit om te gaan scheiden is moeilijk en de volgende drempel is om dit aan je kinderen te vertellen.…

Lees meer →

Wat is een echtscheidingsbeschikking?

Nadat het verzoek tot echtscheiding door een advocaat is ingediend, komt dit bij een rechter te liggen. De rechter zal…

Lees meer →

Heb je een andere vraag?

Stel je vraag