Mediator Roosendaal

Geschikte mediator uit Roosendaal voor juridisch advies en hulpverlening

Heb je last van keuzestress bij het inschakelen van een juridisch specialist in mediation bij echtscheiding? Dan ben je niet de enige. Het is namelijk zeer lastig om de juiste juridische hulpverlener voor jouw specifieke situatie te kiezen. Maar het vergelijkingsportaal van mediators bij echtscheiding dat werd ontwikkeld op deze site, kan je hierbij gelukkig goed helpen.

Terug naar het overzicht
Filter experts

Chris van Gompel

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Financieel

Werkgebied:

Noord-Brabant

Direct advies

Jan Snijders

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Allround

Werkgebied:

Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht

Direct advies

Wim Folmer

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Werkgebied:

Provincie Zeeland en omgeving

Direct advies

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

€ 900,00 p.p.

Uw mediation is uit te breiden met één of meerdere aanvullende pakketten:

Aanvullend 1: Kinderen

 • Ouderschapsplan
 • Zorgregeling
 • Kinderalimentatie
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 2: Financieel

 • Partneralimentatie
 • Woningen
 • Pensioenen
 • Vermogensverdeling
 • Fiscaliteiten
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 3: Onderneming

 • Juridisch advies
 • Vermogensverdeling
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Vraag informatie aan

Wat is er bekend over echtscheidingen in Roosendaal?

In Roosendaal bestaat net zoals in andere steden een flink deel van de bevolking uit mensen die de status ‘gescheiden’ hebben. Om precies te zijn heeft in Roosendaal 10,3% die status. Dat is best wel een groot aandeel, al zijn er gemeenten zoals Rotterdam en Heerlen waarin het aantal gescheiden inwoners nog een stuk hoger ligt. Maar vergelijk het maar eens met een sterk Christelijke gemeente zoals Staphorst. Daar is slechts 3,3% gescheiden.

Echtscheiding: dan moet er veel geregeld worden.

Een echtscheidingsproces is veelomvattend. Onderwerpen die geregeld moeten worden variëren van financiën tot de omgang met de kinderen. Dat eerste wordt in een zogeheten echtscheidingsconvenant vastgelegd. Dat is een formeel document dat door de rechter dient te worden goedgekeurd en waarin de (ex)partners afspraken maken over een heleboel zaken. De wijze waarop zij om zullen gaan met de opvoeding van kinderen wordt in een apart document beschreven, het ouderschapsplan geheten.

Het opstellen van beide documenten is een uitdaging op zich. Eerst dien je als scheidend echtpaar inhoudelijk goede afspraken te maken. Emoties kunnen daarbij nog wel eens in de weg zitten. Wanneer het echter is gelukt om tot overeenstemming te komen, is het ook van belang dat die afspraken zorgvuldig worden geformuleerd zodat er geen misverstanden of misinterpretaties ontstaan. Gelukkig bestaat er de mogelijkheid om juridische hulp in te schakelen in dit hele proces. Een mediator bijvoorbeeld, zoekt naar belangenbehartiging vanuit beiden kampen en neemt jou en je (ex)partner het opstellen van de formele documentatie uit handen. Je kunt je dan samen volledig richten op de inhoud. Dat is wel zo effectief. Een voordeel van mediation ten opzichte van hulp bij echtscheiding door advocaten, is bovendien het lagere kostenplaatje. Daarnaast is gebruikmaking van een mediator in sommige gevallen subsidiabel.

Vergaand vergelijken van bemiddelaars bij echtscheiding

Hoewel de aanbieders op deze website allemaal mediator zijn, kan hun dienstverlening toch uiteenlopen. Langere trajecten kunnen duurder uitvallen, hiervoor hebben wij verschillende pakketten opgesteld. Er zijn ook mediators in de regio Roosendaal die zich presenteren in de vergelijkingstool, die specifieke, snelle diensten aanbieden met betrekking tot online mediation. En er zijn zelfs aanbieders van scheidingstrajecten in één dag. Kies dus met behulp van de vergelijkingstool welke mediator bij jullie past.

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt een scheiding?

Hoe lang een scheiding duurt, hangt af van de procedure die je kiest en in hoeverre het jou en je…

Lees meer →

Kun je scheiden zonder advocaat?

Helemaal scheiden zonder advocaat is in Nederland nog niet mogelijk. Je kunt de inzet van een advocaat wel beperken tot…

Lees meer →

Heb je een andere vraag?

Stel je vraag