Mediator Amstelveen

Mediator in Amstelveen voor passende hulp bij juridische kwesties

Wanneer je als stel besluit te gaan scheiden is de eerste stap het selecteren van de juiste, juridische hulp. Zeker wanneer je geen ervaring hebt met hulpvormen bij echtscheiding zoals bijvoorbeeld mediation, dan is het lastig om het onderscheid tussen de verschillende aanbieders goed te kunnen begrijpen. Met de vergelijkingstool voor mediation op rechtsinfo.nl, selecteer je als scheidend echtpaar nu heel gemakkelijk jouw bemiddelaar in Amstelveen.

Terug naar het overzicht
Filter experts

Bert le Blanc

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Allround

Werkgebied:

Noord-Holland, Utrecht, Flevoland

Direct advies

Harm van Vechgel

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Allround

Werkgebied:

Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland

Direct advies

Henk Meijer

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Allround

Werkgebied:

Friesland, Noord-Holland, Utrecht, Zuid-Holland

Direct advies

Hester Bosch

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Allround

Werkgebied:

Noord-Holland, Utrecht

Direct advies

Raymond Jansen

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Allround

Werkgebied:

Noord-Holland

Direct advies

Ylonka de Boer

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Relationeel

Werkgebied:

Noord-Holland

Direct advies

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

€ 900,00 p.p.

Uw mediation is uit te breiden met één of meerdere aanvullende pakketten:

Aanvullend 1: Kinderen

 • Ouderschapsplan
 • Zorgregeling
 • Kinderalimentatie
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 2: Financieel

 • Partneralimentatie
 • Woningen
 • Pensioenen
 • Vermogensverdeling
 • Fiscaliteiten
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 3: Onderneming

 • Juridisch advies
 • Vermogensverdeling
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Vraag informatie aan

Echtscheidingsstatistieken van Amstelveen

Even ten zuiden van Amsterdam vinden we Amstelveen waar ongeveer 90.000 mensen wonen. In Amsterdam is 10% van de bevolking gescheiden, in Amstelveen ‘slechts’ 8,7%. Voor Nederlandse begrippen is het aandeel gescheiden inwoners in de Amstelveense bevolking laag. Internationaal gezien kennen vrijwel alle Nederlandse gemeenten relatief veel echtscheidingen. Wat echter nog het meest opvalt in Amstelveen, is het lage aandeel gescheiden mannen in het totaal. Slechts 37% van alle gescheiden mensen is man.

Moeilijkheden omtrent echtscheiding

Een echtscheidingssituatie heeft meestal flinke impact op de beide partners. Er moeten immers lastige besluiten genomen worden over allerlei thema’s met een inhoudelijk complex karakter. Soms is het moeilijk om de vergaande consequenties die een echtscheiding heeft ten aanzien van bijvoorbeeld pensioenaanspraken en fiscale zaken, te kunnen overzien. Een ander lastig punt is dat de beslissingen ook nog eens op korte termijn genomen moeten worden. Bovendien dienen ze tot stand te komen via overeenstemming van twee personen die een, in meer of mindere mate, verstoorde relatie met elkaar hebben. Gelukkig kan er door jou in Amstelveen hulp ingeroepen worden bij het afwikkelen van de echtscheiding. Mediation is een vorm van hulpverlening waarbij beide partners aan het roer van de besluitvorming kunnen blijven staan.

Samen keuzes maken bij echtscheiding via mediation

In tegenstelling tot het inschakelen van een advocaat bij echtscheiding, is het regelen van een scheiding via mediation veel meer gericht op het nemen van beslissingen die in het gezamenlijk belang zijn. Tijdens de huwelijks fase zijn de meeste stellen goed in staat om samen besluiten te nemen. Wanneer het huwelijk eindigt, wordt dat ineens veel lastiger omdat de commitment tussen partners dan dikwijls grotendeels verdwenen is. Wil men toch nog rekening met elkaar houden, dan kan een mediator daar goed bij helpen. Als bemiddelaar houdt hij de partners op constructieve wijze met elkaar in gesprek over de relevante aspecten die erom vragen geregeld te worden. Hij deelt daarbij zijn kennis en visie en geeft advies. Maar het definitieve besluit omtrent ieder onderwerp laat hij nemen door de partners onderling.

De juiste specialist op het gebied van mediation kiezen

Wanneer jij en je partner de juiste keuze willen maken voor een mediator bij huwelijksbemiddeling in jullie regio, maak dan gebruik van de online vergelijker die Rechtsinfo voor je heeft ontwikkeld. De gecertificeerde bemiddelaars bij echtscheiding in Amstelveen en in de rest van Nederland, zijn in deze tool gescoord op diverse standaard aspecten ten aanzien van hun dienstverlening waaronder prijs en snelheid. Ook wordt aangegeven of een scheidingsmediator bijzondere affiniteit heeft met een bepaald onderwerp. Wanneer er specifieke vraagstukken spelen binnen jullie huwelijk zoals complexe financiële materie, dan is het verstandig om naar een hulpverlener op zoek te gaan die daar ervaring mee heeft. En die hulpverlener vind je heel eenvoudig met de vergelijkingstool op deze website.

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt een scheiding?

Hoe lang een scheiding duurt, hangt af van de procedure die je kiest en in hoeverre het jou en je…

Lees meer →

Kun je scheiden zonder advocaat?

Helemaal scheiden zonder advocaat is in Nederland nog niet mogelijk. Je kunt de inzet van een advocaat wel beperken tot…

Lees meer →

Heb je een andere vraag?

Stel je vraag