Ylonka de Boer

Mediator

 • Expertise

  Relationeel

 • Werkgebied

  Noord-Holland

Financieel

Relationeel

Kinderen

Ervaring

Vraag vrijblijvend adviesgesprek aan

Over Ylonka de Boer

Als eclectisch psychotherapeut heb ik veel inzicht in hoe het menselijk brein werkt. Het waardevolle hiervan is het uitrafelen van het geheel en komen tot de essentie. Als we de rode draad te pakken hebben, komt er ruimte voor nieuwe inzichten. Ik ga samen met jullie op zoek naar de juiste ingangen om ook na de scheiding met een goed gevoel op de mediation terug te kijken, zeker als er kinderen bij betrokken zijn.

Als jullie er nog niet helemaal zeker van zijn dat een scheiding de enige oplossing is, help ik inzicht te geven in wat er nog wel tussen jullie is. Blijkt een scheiding de enige oplossing, dan neem ik jullie aan de hand mee om hier samen zo goed mogelijk uit te komen.

Ik ben een enthousiaste, betrouwbare mediator met een open en eerlijk karakter. Cliënten omschrijven me als ‘direct en rechtdoorzee.’ Goed luisteren, de juiste vragen stellen en snel de rode draad eruit pakken, kenmerken mijn werkwijze.

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Heeft u interesse in mediation met Ylonka?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel nu 085 80 81 449 Altijd antwoord op werkdagen

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Dit is wat anderen zeggen over deze expert

 • Anoniem
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Manier van aanpak sprak me heel erg aan, zeker het verhaal dat de ex-partner pet af moest en de ouderpet op moet. Betrokkenheid, eerlijkheid en openheid, niet er omheen draaien maar de koe bij de horens pakken.

 • Rob Buyvoets
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Ylonka is een erg prettig persoon en heeft het hele traject erg goed geleid. De scheiding is hierdoor op een prima manier gegaan.

 • Jan ter Ellen
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Snel, efficiënt, aangesloten bij een erkende vakgroep, makkelijk in contact, helder, perfect geregeld.

 • Fransje van H.
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Goed gevoel bij het intakegesprek en het vervolg. Vertrouwen, zorgvuldig en behulpzaam.

 • Petra van Huizen
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Met name de aandacht voor de kinderen, empathie, goede gesprekken, geduldig, begripvol.

 • Renée
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  De locatie was fijn, in de buurt voor beide partijen. Het eerste telefonische gesprek verliep prettig. Heel open. Fijn om jezelf te kunnen uiten zonder dat er een oordeel wordt geveld. Tijdens de mediation heb ik mijn gevoelens vrij kunnen uiten en kwam er naar mijn mening een gesprek tot stand tussen beide partijen. Voor de mediation leek dit onmogelijk. Af en toe zou het fijner zijn geweest als de mediator het gesprek meer stuurde en meer mediation-tools in zou brengen. Verder is mijn doel in ieder geval bereikt en kijk ik uit naar de band die waarschijnlijk weer gaat opbloeien tussen beide partijen.

 • Anton Sobbeberg
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Geen idee waar we aan moesten denken bij een scheiding, invoelend vermogen, warm persoon, veel kennis.

 • J. Oude Vrielink
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Dat er direct gereageerd werd, snel reageren en duidelijke informatie en ook erg vriendelijk. Ik had vooraf geen flauw idee wat ons te wachten stond en daarbij had ik ook spoed vanwege mijn nieuwe woning. Ruim op tijd was alles klaar. Bedankt Ylonka!

 • Katya Loohuis
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Empathie en geduld voor vertaling buitenlandse partner, dik tevreden!

 • Tess van W.
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Telefonische kennismaking was zeer prettig (persoonlijk, menselijk, humor). Beschikbaarheid op korte termijn maar vooral buiten “reguliere” tijden (avonduren en weekenden waren geen probleem). Ylonka hield luchtigheid in de gesprekken en zorgde (mede) daarmee voor een veilige omgeving. Ondanks dat we niet tot concrete afspraken zijn gekomen, vonden wij het een prettig proces dat goed begeleid werd door Ylonka. Voor ons gevoel is de lucht meer geklaard en heeft het geleid tot beter inzicht in wederzijdse standpunten.

 • Anoniem
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Leren accepteren onze confrontaties. Luisterend oor, harde woorden die je wakker schudden. Zware bevalling maar tevreden.

 • M. Van Essink
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  De mogelijkheid om binnen een week de scheiding te regelen. Beschikbaarheid en snelheid. Niet bepalend voor de uitkomst, wel bepalend voor de snelheid waarmee het ging. Prima. Snel, duidelijk, behulpzaam.

 • K. Bouman
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Ik koos voor Ylonka omdat ze via ook mail en whatsapp bereikbaar was en ze kwam heel lief en vriendelijk over. Het was fijn dat ze vanaf het begin open was. Nooit geweten wat mediation was, maar ik kijk er tevreden op terug. Het was een lastig proces, maar het was wel fijn dat de mediator de tijd nam voor uitleg en het regelen van zaken, maar er ook was met de gesprekken tussen mij en mijn ex die niet lekker verliepen. Even ons wakker schudden dat wij hoe dan ook de ouders blijven van onze prachtige kinderen. In de toekomst als ik ooit nog een mediator nodig heb, zou ik alleen Ylonka willen.

 • B. Blauw
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Na telefonisch contact met meerdere mediators had ik met Ylonka de beste klik. Het duurde langer dan ik had gehoopt en verwacht, maar dat lag niet aan de mediator zelf. Voor de rest was alle info, begeleiding en de gesprekken goed.

 • Anoniem
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Ik wilde op een goede manier en met een goede verstandhouding uit elkaar, zodat contact in de toekomst nog mogelijk is. Duidelijk benoemen van oorzaken, duidelijke vragen stellen en doorvragen indien nodig. Het optreden van Ylonka was goed en daadkrachtig. Mediation vindt plaats in een veilige en besloten omgeving. Er wordt ingezet op een goede verstandhouding na beëindiging van de relatie. Ylonka noemde man en paard, duidelijk en onomwonden: heeft ook afstand tot de partijen en overziet de hele kwestie zonder “gehinderd” te worden door emoties en dergelijke zaken.

 • Anoniem
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Goede klik bij eerste telefoongesprek. Doortastend in uitleg tekortkomingen van beide partijen. Goede keuze om mediaton te gebruiken. Ylonka is een topper.

 • Marja B.
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Omdat we allebei een goed gevoel erbij hadden. Direct een open gesprek. Fijne samenwerking en door goede info ging het zeer vlot. Ylonka is een zorgvuldige mediator met respect voor de situatie en is medelevend maar ook zakelijk daadkrachtig wanneer het nodig is.

 • Marion van de Luijt
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Goed gevoel overgehouden aan het eerste telefoongesprek. Tevreden over de manier van werken. Duidelijke communicatie en uitkomst. De banden zijn hersteld tussen vader en moeder en partners van de ouders.

 • Cassie T.
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Vond dit meer passend dan een advocaat om onze communicatie verstoring te herstellen. Medelevend, deskundig, daadkrachtig. Ik ben zeker tevreden, dank je wel!

 • Anoniem
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Vertrouwen en een klik. Prima en professioneel en betrouwbaar en een duidelijke uitleg.