Mediator Den Helder

Mediator in Den Helder voor passende hulp bij juridische kwesties

Een stel dat gaat scheiden zal als eerste stap in het echtscheidingsproces op zoek gaan naar een geschikte juridisch specialist ter begeleiding. Dat kan bijvoorbeeld een mediator zijn. Er zijn echter veel mediators die hun diensten aanbieden in Den Helder, en hun diensten en expertises kunnen sterk uiteenlopen. Om deze bemiddelaars bij echtscheiding goed met elkaar te kunnen vergelijken, ontwikkelde Rechtsinfo een uitgebreide vergelijkingstool waarmee je overzicht krijgt.

Terug naar het overzicht
Filter experts

Hans van Son

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Financieel

Werkgebied:

Noord-Holland

Direct advies

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Relationeel

Werkgebied:

Friesland, Noord-Holland

Direct advies

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Financieel

Werkgebied:

Noord-Holland

Direct advies

Henk Meijer

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Allround

Werkgebied:

Friesland, Noord-Holland, Utrecht, Zuid-Holland

Direct advies

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Werkgebied:

Provincie Friesland, kop van Noord-Holland

Direct advies

Penny Bloem

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Financieel

Werkgebied:

Noord-Holland

Direct advies

Raymond Jansen

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Allround

Werkgebied:

Noord-Holland

Direct advies

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

€ 900,00 p.p.

Uw mediation is uit te breiden met één of meerdere aanvullende pakketten:

Aanvullend 1: Kinderen

 • Ouderschapsplan
 • Zorgregeling
 • Kinderalimentatie
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 2: Financieel

 • Partneralimentatie
 • Woningen
 • Pensioenen
 • Vermogensverdeling
 • Fiscaliteiten
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 3: Onderneming

 • Juridisch advies
 • Vermogensverdeling
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Vraag informatie aan

Echtscheidingsstatistieken van Den Helder

De echtscheidingspercentages van Den Helder zijn vrij hoog in vergelijking met het Nederlands gemiddelde. Ruim 12,2% van de totale bevolking in de gemeente Den Helder is gescheiden, gemiddeld is dit 10% in Nederlandse gemeenten. Er zijn in Nederland weinig steden waarbij het aandeel gescheiden mensen zo hoog is. De wijk Tuindorp Oost in Den Helder behoort dan ook tot de top 10 van Nederland met het hoogste aandeel gescheiden inwoners. Ruim 22% van de mensen die hier wonen is gescheiden.

Echtscheiding: waar moet je dan allemaal aan denken?

Het regelen van een echtscheiding is niet niks. Er zal bijvoorbeeld over de verdeling van bezittingen moeten worden nagedacht, er zullen afspraken gemaakt moeten worden omtrent wie in de huidige woning blijft wonen en wie vertrekt, en ook de omgang met een eventuele hypotheek is onderwerp van gesprek. Daarnaast is vaak het regelen van een financiële compensatie in de vorm van partneralimentatie noodzakelijk wanneer er sprake is van een inkomensverschil.

Een heel belangrijk onderwerp heeft betrekking op de beslissingen die gezamenlijk genomen worden omtrent de zorg voor minderjarige kinderen. Zijn de kinderen nog geen 18 jaar oud, dan is het opstellen van een ouderschapsplan een wettelijke verplichting. In zo’n plan worden alle afspraken tussen de scheidende ouders vastgelegd die betrekking hebben op de toekomstige opvoeding. Het is daarom duidelijk dat het inschakelen van juridische hulp in geval van echtscheiding verstandig is. Een mediator bijvoorbeeld, begeleidt je bij het hele scheidingsproces in Den Helder.

Ga je scheiden? Overweeg dan eens om een mediator in te schakelen

Echtscheidingsbemiddeling via mediation wordt door veel scheidende stellen als prettig ervaren. Dat komt doordat een mediator, anders dan een advocaat, de belangen van de partijen gezamenlijk probeert te behartigen, waardoor er dikwijls minder strijd ontstaat. Dat voelt anders dan wanneer er maatregelen aan en door beiden partijen worden opgelegd via een gerechtelijke procedure. De scheidingsmediator probeert het scheidende stel te stimuleren om er samen uit te komen. Hij geeft zijn zienswijze, verduidelijkt standpunten en neutraliseert eventuele emoties in het gesprek. Daarnaast deelt hij zijn kennis en geeft hij advies. De regie over de echtscheiding blijft echter in handen van het scheidende paar. Een mediationtraject valt qua kosten reuze mee.

De verschillende juridisch experts allemaal op een rijtje

Wanneer jij en je partner van elkaar gaan scheiden in Den Helder en daar juridische hulp bij gaan inschakelen, dan wil je wel dat je een klik hebt met de mediator van je keuze. Natuurlijk verwacht je dat hij een kwaliteitsdienst levert en bovendien dat hij over expertise beschikt die aansluit bij de vraagstukken waar jullie in je echtscheiding in het bijzonder mee worstelen. De affiniteit van bemiddelaars kan verschillen. Wat is voor jullie van belang?

-Kennis en affiniteit met financiële zaken en waardebepaling.
-Kind gerelateerde mediation.
-Kennis van woning en hypotheek.

De vergelijkingstool op deze website bevat het unieke profiel van iedere gecertificeerde aanbieder van mediation in jouw regio. Het is heel gemakkelijk om de profielen met elkaar te vergelijken en te achterhalen waarin iedere aanbieder uniek is en uitblinkt. Dat helpt jou en je partner in de echtscheiding met het aanstellen van de juiste hulpverlener.

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt een scheiding?

Hoe lang een scheiding duurt, hangt af van de procedure die je kiest en in hoeverre het jou en je…

Lees meer →

Kun je scheiden zonder rechter?

Je kunt scheiden zonder de zaak voor de rechter te laten komen wanneer je ervoor kiest om een mediator in…

Lees meer →

Heb je een andere vraag?

Stel je vraag