Mediator Veldhoven

Geschikte mediator uit Veldhoven voor juridisch advies en hulpverlening

Ga je op zoek naar mediators in het Oosten van Noord-Brabant die je bij je echtscheiding in Veldhoven kunnen begeleiden, dan zul je zien dat hier behoorlijk veel bemiddelaars actief zijn. Via de informatie op deze website kun je die aanbieders van mediation diensten heel gemakkelijk met elkaar vergelijken. Door de vergelijkingstool te gebruiken weet je zeker dat je de aanbieder kiest met de juiste expertise.

Terug naar het overzicht
Filter experts

Chris van Gompel

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Financieel

Werkgebied:

Noord-Brabant

Direct advies

Fouzia Ben Larbi

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Werkgebied:

Utrecht en omgeving

Direct advies

Jack van Sabben

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Allround

Werkgebied:

Noord-Brabant, Limburg

Direct advies

Peter Westerling

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Financieel

Werkgebied:

Noord-Brabant

Direct advies

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

€ 900,00 p.p.

Uw mediation is uit te breiden met één of meerdere aanvullende pakketten:

Aanvullend 1: Kinderen

 • Ouderschapsplan
 • Zorgregeling
 • Kinderalimentatie
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 2: Financieel

 • Partneralimentatie
 • Woningen
 • Pensioenen
 • Vermogensverdeling
 • Fiscaliteiten
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 3: Onderneming

 • Juridisch advies
 • Vermogensverdeling
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Vraag informatie aan

Echtscheidingsstatistieken van Veldhoven

Veldhoven is een agglomeratie van oorspronkelijk agrarische dorpen die als gevolg van de industriële groei van Eindhoven ‘samenklonterden’ tot de stad die het nu telt. Hoewel Eindhoven met meer dan 232.000 inwoners een van de grootste steden van Nederland is, wonen er in Veldhoven ruim 45.000 inwoners. Ongeveer 9 op de 100 personen is gescheiden. Ruim 43% van alle gescheiden mensen in Veldhoven is mannelijk. Beide zijn voor een Nederlandse gemeente gemiddelde echtscheidingsstatistieken.

Wat betekent scheiden allemaal precies?

In veel echtscheidingen staat het opstellen van twee documenten centraal. In een echtscheidingsconvenant staan de afspraken die met de partner zijn gemaakt over onder andere financiële zaken, hypotheek, woning, en verdeling van inboedel. In zo’n convenant wordt ook vastgelegd of er alimentatie zal worden betaald door een van beide partners om de ander financieel te kunnen ontzorgen.

Ga je in Veldhoven van elkaar scheiden en zijn er minderjarige kinderen in het spel, dan is het bovendien wettelijk verplicht om een ouderschapsplan op te stellen. Een dergelijk plan is volledig gericht op hoe men de zaken nu en in de toekomst wil regelen omtrent de minderjarige kinderen. Hierin wordt vastgelegd wie in welke mate voor de kinderen gaat zorgen, of de ene partner de andere een financiële vergoeding betaalt voor de zorg en hoeveel dat is. Dit zijn stuk voor stuk lastige vraagstukken maar een mediator kan daar gelukkig hulp bij bieden.

Zelf de touwtjes in handen houden

Twee partners die van elkaar gaan scheiden en daarbij niet langer ‘on speaking terms’ zijn, hebben eigenlijk alleen nog de optie om hun scheiding via de rechtbank en door advocaten te laten regelen. Daarbij kun je erop rekenen dat je te maken zult krijgen met maatregelen die aan jou worden opgelegd waarmee je je maar moeilijk kunt verenigen. Kun je als partners wel nog redelijk door één deur, dan is mediation aan te raden. Een mediator is namelijk een bemiddelaar bij echtscheiding die zich zal inspannen om beide partners op evenwichtige wijze in het besluitvormingsproces te betrekken. Hij verduidelijkt standpunten, schetst consequenties van besluiten en geeft advies. Op die manier staat een scheidend stel in Veldhoven zelf aan het roer van de echtscheiding maar wordt men toch intensief begeleid.

Hoe maak je de beste keuze uit het ruime aanbod van mediators?

De wereld van partijen die juridische bemiddeling bij echtscheiding kunnen bieden, is van nature niet erg transparant. Als scheidend stel zou je wellicht graag willen weten hoe de afzonderlijke aanbieders in Veldhoven scoren op standaard aspecten zoals kennis, ervaring en afwikkelingssnelheid. Bovendien zou het prettig zijn om de objectieve ervaringen van hun klanten te kunnen vernemen en om bovendien te weten te komen waar hun bijzondere expertise ligt. Al dit soort inzichten krijg je nu heel gemakkelijk door de vergelijker van mediation op deze website bij het maken van je keuze voor de juiste scheidingsmediator, te gebruiken.

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt een scheiding?

Hoe lang een scheiding duurt, hangt af van de procedure die je kiest en in hoeverre het jou en je…

Lees meer →

Kun je scheiden zonder advocaat?

Helemaal scheiden zonder advocaat is in Nederland nog niet mogelijk. Je kunt de inzet van een advocaat wel beperken tot…

Lees meer →

Heb je een andere vraag?

Stel je vraag