Mediator Leeuwarden

Vergelijker om een geschikte mediator uit Leeuwarden te kiezen voor juridische ondersteuning

Lange tijd was het zoeken naar een geschikte vorm van juridische hulpverlening bij echtscheiding in Leeuwarden een hele klus. Het was immers moeilijk om bijvoorbeeld diverse mediators die hier actief zijn, op grondige wijze met elkaar te kunnen vergelijken. Doordat de vergelijkingstool van mediators op rechtsinfo.nl er nu is, wordt de zoektocht naar de juiste scheidingsbegeleiding sterk vereenvoudigd.

Terug naar het overzicht
Filter experts

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Relationeel

Werkgebied:

Friesland, Noord-Holland

Direct advies

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Werkgebied:

Provincie Friesland, kop van Noord-Holland

Direct advies

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

€ 900,00 p.p.

Uw mediation is uit te breiden met één of meerdere aanvullende pakketten:

Aanvullend 1: Kinderen

 • Ouderschapsplan
 • Zorgregeling
 • Kinderalimentatie
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 2: Financieel

 • Partneralimentatie
 • Woningen
 • Pensioenen
 • Vermogensverdeling
 • Fiscaliteiten
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 3: Onderneming

 • Juridisch advies
 • Vermogensverdeling
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Vraag informatie aan

Echtscheidingsstatistieken van Leeuwarden

Leeuwarden is niet ver van Heerenveen gelegen. Leeuwarden heeft ongeveer 2 keer zoveel inwoners als Heerenveen maar scoort qua echtscheidingsstatistieken ongeveer gelijk. 10 van de 100 inwoners in Leeuwarden heeft de status ‘gescheiden’. Dat is voor Nederlandse begrippen redelijk gemiddeld. Wel kent Leeuwarden een wijk, namelijk Vrijheidswijk-Oost die met ruim 22% gescheiden inwoners op de totale bevolking in de top-10 van Nederland terug te vinden is. Ter vergelijking, de wijk Lemmender in Brunssum, ruim 300 kilometer verderop, is met ruim 25% gescheiden mensen koploper in Nederland.

Een echtscheiding raakt veel factoren

Zomaar een greep uit de vele zaken die in geval van echtscheiding geregeld moeten worden tussen de partners:

-Verdeling van goederen en spaartegoeden;
-Hypotheek;
-Woning;
-Zorg voor minderjarige kinderen.

De afspraken omtrent deze zaken worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant en in een ouderschapsplan. Dat eerste is gericht op alle zaken die niet direct met de kinderen te maken hebben. Het is belangrijk om inzicht te hebben in de consequenties van de afspraken die worden gemaakt. Afspraken inzake zorgtaken omtrent opvoeding en de bekostiging daarvan dienen te worden vastgelegd in een ouderschapsplan. Het opstellen daarvan is in geval men minderjarige kinderen heeft, wettelijk verplicht. Gelukkig zijn er juridische dienstverleners ter bemiddeling in een echtscheiding die kennis hebben van al deze thema’s. Als scheidend stel sta je er wanneer je besluit gebruik te maken van mediation, dus niet alleen voor.

Er is een manier om samen tot gefundeerde echtscheiding keuzes te komen

Men kan een bemiddelaar inschakelen in de vorm van een advocaat. Wanneer het echt niet meer mogelijk is dat de partners onderling en op directe wijze in Leeuwarden met elkaar afstemmen, dan is dit dikwijls nog de enige optie om tot afspraken te kunnen komen. Een advocaat zal de belangen van zijn specifieke cliënt behartigen.

Een andere vorm van bemiddeling wordt gevormd door de optie van mediation. Dat is een door de overheid via subsidie gestimuleerde vorm van hulp bij echtscheiding door slechts één raadsman, de mediator geheten. Hij richt zich op het bevorderen van gezamenlijke afspraken tussen partijen in de echtscheiding. Hij verduidelijkt de standpunten die de partners naar elkaar uiten, geeft richting aan de conversatie en geeft ook advies. Zijn werkwijze leidt uiteindelijk tot respect voor elkaars standpunten. Voor beide partners wordt het zo gemakkelijker om besluiten te accepteren die niet helemaal overeenstemmen met wat men zelf aanvankelijk in gedachten had.

Alle juridisch experts op een rijtje

Het is van belang dat jij en je partner waarvan je gaat scheiden een goede klik ervaren met de mediator die jullie in Leeuwarden zal begeleiden bij je echtscheiding. Essentieel is dat die scheidingsmediator affiniteit heeft met hetgeen voor jullie beiden belangrijk is. Vaak spelen meerdere thema’s in een echtscheiding een rol maar soms ligt de nadruk op één aspect. Wat is voor jullie van belang?

-Financiële kennis en affiniteit
-Affiniteit met het regelen van zaken omtrent de kinderen
-Verstand van hoe je met woning en bijbehorende hypotheek moet omgaan bij echtscheiding.

Door in de vergelijkingstool op deze website te letten op de expertise die een specifieke bemiddelaar heeft, kunnen jij en je partner een goede beslissing nemen ten aanzien van welke gecertificeerde mediator jullie bij het echtscheidingsproces gaat begeleiden.

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt een scheiding?

Hoe lang een scheiding duurt, hangt af van de procedure die je kiest en in hoeverre het jou en je…

Lees meer →

Kun je scheiden zonder advocaat?

Helemaal scheiden zonder advocaat is in Nederland nog niet mogelijk. Je kunt de inzet van een advocaat wel beperken tot…

Lees meer →

Heb je een andere vraag?

Stel je vraag