Mediator Drenthe

Geschikte mediator uit Drenthe voor juridisch advies en hulpverlening

Jullie hebben besloten te gaan scheiden en zijn nu op zoek naar een partij die jullie het beste kan begeleiden. Het is logisch dat jullie zoeken naar de best mogelijke hulp, want er komt veel bij een scheiding kijken. Echter is deze eerste stap al niet eenvoudig, want het aanbod is groot en uiteenlopend. Daarom bevat deze website een vergelijkingstool waarmee je echtscheidingsmediators uit Drenthe en omgeving met elkaar kunt vergelijken. Heel handig: want geen enkele scheiding is hetzelfde.

Terug naar het overzicht
Filter experts

Irma Super

Irma Super

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Relationeel

Werkgebied:

Overijssel, Gelderland, Utrecht, Drenthe

Direct advies

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

€ 900,00 p.p.

Uw mediation is uit te breiden met één of meerdere aanvullende pakketten:

Aanvullend 1: Kinderen

 • Ouderschapsplan
 • Zorgregeling
 • Kinderalimentatie
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 2: Financieel

 • Partneralimentatie
 • Woningen
 • Pensioenen
 • Vermogensverdeling
 • Fiscaliteiten
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 3: Onderneming

 • Juridisch advies
 • Vermogensverdeling
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Vraag informatie aan

Vele uitdagingen wanneer je gaat scheiden

Thema’s die veelal aan bod kunnen komen wanneer men een echtscheiding wil regelen zijn:

-Kinderen;
-Woning;
-Inkomen en pensioen.

Dat zijn zaken die tijdens de meeste mediationtrajecten sowieso geregeld moeten worden. Soms is er sprake van specifieke omstandigheden die een echtscheiding bemoeilijken, bijvoorbeeld wanneer een van de partners eigenaar is van een succesvolle, rendabele onderneming. Vaak is het lastig om de revenuen daaruit te kunnen splitsen. Ook kan het gebeuren dat je als echtpaar gezamenlijk eigenaar bent van een bijzondere kunstcollectie of dat je de liefde deelt voor een bijzonder dier. Niet iedere mediator in Drenthe kan zomaar goed met ieder vraagstuk uit de voeten. Het is belangrijk dat je een bemiddelaar zoekt die de juiste expertise heeft en die bij jullie past.

Samen tot gedragen afspraken komen via mediation

Het is goed dat jullie mediation bij echtscheiding overwegen. Dat betekent dat jullie nog in overleg met elkaar tot werkbare oplossingen kunnen komen. Anders dan bij een gerechtelijke procedure, waarbij beiden partijen een advocaat inschakelen, vindt er bij mediation direct contact plaats tussen de partners. Dat is soms lastig en emotioneel. Maar de mediator zal jullie emoties in neutrale banen proberen te leiden en zorgen dat ze niet aan de wieg staan van verkeerde beslissingen die op emotionele grondslag genomen worden.

Zoals gezegd heeft niet iedere mediator affiniteit met jullie specifieke thema’s, maar het is wel het doel van iedere bemiddelaar om jullie gezamenlijk besluiten te laten nemen waar je beide achter staat. De ultieme voldoening voor alle betrokkenen die uit een bemiddelingstraject kan resulteren, is wanneer jullie samen een basis leggen voor de toekomst. Zeker wanneer er kinderen in het spel zijn is het belangrijk dat je ook in de toekomst nog samen door één deur kunt. Door jullie kinderen hou je immers altijd een link met elkaar, ook wanneer je geen partners meer bent.

Een mediator kiezen die bij jullie past

Omdat het lastig is om een geschikte echtscheidingsmediator voor jullie in Drenthe te vinden, is dit platform opgericht. Alleen gecertificeerde mediators kunnen zich hier aansluiten. Deze dienstverleners worden bovendien door ons gescreend. Aan de hand van allerlei kenmerken kun je de scheidingsbemiddelaar vinden die bij jullie past. Factoren zoals de ervaring, de locatie (zie bijvoorbeeld hier de mediators beschikbaar in Assen, Hoogeveen of Roden) en de klantwaardering, kun je laten meewegen bij het maken van jullie keuze voor een geschikte mediator in Drenthe.

Onze mediation vergelijkingstool is er om het partners gemakkelijker te maken in het woud van juridische dienstverleners. Aangezien een echtscheidingssituatie vaak onder druk staat, wil je dat de afwikkeling vlekkeloos wordt begeleid. Onze mediators kunnen dat waarborgen. Voor iedere situatie vind je hier een geschikte mediator.

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt een scheiding?

Hoe lang een scheiding duurt, hangt af van de procedure die je kiest en in hoeverre het jou en je…

Lees meer →

Kun je scheiden zonder advocaat?

Helemaal scheiden zonder advocaat is in Nederland nog niet mogelijk. Je kunt de inzet van een advocaat wel beperken tot…

Lees meer →

Heb je een andere vraag?

Stel je vraag