Esther van Diepen

Mediator

 • Expertise

  Financieel

 • Werkgebied

  Noord-Holland

Financieel

Relationeel

Kinderen

Ervaring

Vraag vrijblijvend adviesgesprek aan

Over Esther van Diepen

Ik heb jarenlang als financieel planner gewerkt bij één van de Nederlandse grootbanken. Het was mijn passie om mensen echt te kunnen helpen bij ingrijpende gebeurtenissen in hun leven, bijvoorbeeld een scheiding. Op een gegeven moment wist ik het: ik wil dit uitbouwen en een mediationpraktijk oprichten. Zowel privé als in mijn werk als mediator ben ik altijd erg voor openheid en eerlijkheid, met een praktische inslag. Mijn nuchtere persoonlijkheid komt hierbij goed van pas. Ik ben er alert op dat mensen zich bewust zijn van de keuzes die ze maken en de consequenties daarvan. Daar begeleid ik graag bij!

Naast mijn werk ben ik verbonden aan de Stichting LEF. Deze stichting heeft als doel om jongeren verantwoordelijk te leren omgaan met geld. Zo nu en dan geef ik les hierover, ontzettend leuk om met de jongeren in gesprek te gaan over hun keuzes omtrent geld!

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Heeft u interesse in mediation met Esther?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel nu 085 80 81 449 Altijd antwoord op werkdagen

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Dit is wat anderen zeggen over deze expert

 • Patrick
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Esther straalt een prettige rust uit en wat heel fijn is, is dat je haar altijd kunt bellen!

 • Jolanda
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Esther neemt uitgebreid de tijd om je alles uit te leggen, met name de financiële gevolgen, die voor mij nogal onduidelijk waren in het begin.

 • Alex
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Wat ik als heel prettig heb ervaren is de praktische instelling van Esther. En ze denkt echt met je mee!

 • O. Kwon
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Esther was erg behulpzaam met betrekking tot mijn hypotheek zaak toen ik mijn relatie had beëindigd. Ze was scherp, makkelijk om mee te communiceren en snel om acties te ondernemen.

 • Corrie
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Super hulp gehad van Esther, een aanrader als je met pensioenverzekerningen na een scheiding zit! Ze heeft het geweldig voor mij opgelost. Ondanks dat ik al bijna 19 jaar gescheiden ben, ontstonden nu problemen met de pensionuitvoerder van mijn ex. welke Esther voor mij heeft opgelost. Zelf zou ik niet verder komen door gebrek aan het kennis van het verzekerningswereldje.

 • Marieke
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Door Esther hebben we onze kinderen als uitgangspunt kunnen nemen. Door ons daarop te focussesn konden we uiteindelijk makkerlijker beslissingen nemen en afspraken maken.