Harm van Vechgel

Mediator

 • Expertise

  Mediator

 • Werkgebied

  Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland

Financieel

Relationeel

Kinderen

Ervaring

Vraag vrijblijvend adviesgesprek aan

Over Harm van Vechgel

Als zelfstandig ondernemer op verschillende gebieden, bijvoorbeeld teambuilding, heb ik geleerd hoe uiteenlopende belangen bij elkaar kunnen komen en hoe ik mensen kan helpen om samen naar oplossingen te zoeken. Luisteren en de juiste vragen stellen, daar zit mijn kracht.

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in het ‘waarom’. Waarom willen mensen iets? Welke (onderliggende) wensen en belangen spelen een rol? Liever vraag ik nog even door dan dat ik denk dat het wel goed zit. Ik help jullie om op alle vlakken – emotioneel, financieel/fiscaal, juridisch – tot bewuste en duurzame afspraken te komen.

Tijdens de mediationopleiding heb ik ontdekt waar ik warm van loop. Mijn passie is als ik mensen kan helpen om vanuit een spanningsvolle, stugge en onzekere situatie te komen tot meer ‘soepelheid’ en ontspanning: nieuwe inzichten en oplossingen waarmee zij weer verder kunnen en opbouwend bezig kunnen zijn. Met duidelijkheid, zekerheid en rust gaan er luikjes open naar een nieuw begin.

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Heeft u interesse in mediation met Harm?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel nu 085 80 81 449 Altijd antwoord op werkdagen

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Dit is wat anderen zeggen over deze expert

 • Theo en Karin
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Harm is zeer betrokken en professioneel. Hij weet rust te creëren waarbij wij ruimte kregen ons verhaal te doen. Door zijn deskundige en persoonlijke aanpak is het traject, ondanks de lastige materie, goed verlopen. Dank voor je hulp.

 • Toby
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Ik heb je betrokkenheid, opvolging en wijze van begeleiden als erg prettig ervaren. Je rustige insteek werkt de-escalerend maar je bent gelijktijdig niet handelingsverlegen zaken te benoemen of aan het licht te stellen wat nieuwe perspectieven biedt. 

Wat ik enorm waardeer dat je zelfs betrokken bent gebleven na de afsluiting van onze samenwerking.