Marieke van Plateringen

Mediator

 • Expertise

  Allround

 • Werkgebied

  Gelderland, Utrecht, Noord-Holland

Financieel

Relationeel

Kinderen

Ervaring

Vraag vrijblijvend adviesgesprek aan

Over Marieke van Plateringen

Bijna twintig jaar ben ik met veel plezier leerkracht op een basisschool geweest en af en toe val ik nog in. Sinds 2017 ligt mijn passie bij mediation en begeleid ik mensen van A tot Z bij hun scheiding. Mijn motto is: ‘Alleen het Beste is Goed genoeg! Vandaar de naam van mijn mediationpraktijk ‘BesteGoed Mediation’. Ook ben vertrouwenspersoon binnen de Stichting Kinderdorp Bennekom en buurtbemiddelaar binnen de gemeente waar ik woon.
Graag help ik jullie om tot passende oplossingen te komen die goed zijn voor iedereen. Het belang van kinderen weegt zwaar bij mij. Uit eigen ervaring weet ik wat een scheiding met hen doet en hoe belangrijk het is dat de afspraken ook goed zijn voor hen.
Van klanten krijg ik vaak terug dat ik goed kan luisteren en een groot inlevingsvermogen heb. Ik maak me sterk voor een prettige sfeer waarbij iedereen zich begrepen en gehoord voelt.

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Heeft u interesse in mediation met Marieke?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel nu 085 80 81 449 Altijd antwoord op werkdagen

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Dit is wat anderen zeggen over deze expert

 • Romy
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Marieke van Plateringen beschikt over de nodige kennis. Ze heeft kennis van het financiële gedeelte en door haar ervaring voor de klas ook veel zicht op kinderen die bij een scheiding betrokken zijn. Ze weet goed de balans te houden tijdens de mediation. Ze is een betrokken mediator. Ze luistert aandachtig en geeft ruimte aan beide partijen. Ze houdt hoofd- en bijzaken gescheiden. Fijn om mee te werken!

 • Marlous
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Marieke heeft bemiddeld tussen mij en een collega. Tijdens het gesprek kreeg Marieke het voor elkaar dat we naar elkaar luisterden en elkaar lieten uitpraten. Ze had al snel door waardoor we ruzie hadden en liet ons het onder haar begeleiding uitpraten. Het was een fijn gesprek.