Olof Penning

Mediator

 • Expertise

  Allround

 • Werkgebied

  Utrecht

Financieel

Relationeel

Kinderen

Ervaring

Vraag vrijblijvend adviesgesprek aan

Over Olof Penning

Iedere scheiding is anders en daarom geloof ik in een persoonlijke en pragmatische aanpak. Jullie wensen en belangen zijn het uitgangspunt in de gesprekken. Ik begeleid het onderlinge overleg zonder oordeel en met een natuurlijke betrokkenheid.

Veel vragen komen op jullie af en vaak lopen verschillende emoties door elkaar heen. Als gescheiden ouder heb ik dat zelf ook ervaren. Gevoelens van verdriet, boosheid, angst en teleurstelling zijn heel normaal. Vragen en onzekerheid over de toekomst ook. Mediation is een goed middel om samen tot duurzame afspraken te komen die goed voelen voor iedereen en waar je ook in de toekomst mee verder kunt.

In het gesprek met de kinderen is het belangrijk om een vertrouwde setting te creëren, eventueel met een neutrale derde. Kinderen zijn loyaal aan beide ouders en vinden het soms moeilijk vinden om aan te geven wat ze zelf willen. Zij kunnen indien gewenst begeleiding krijgen van een gespecialiseerde kindercoach.

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Heeft u interesse in mediation met Olof?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel nu 085 80 81 449 Altijd antwoord op werkdagen

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Dit is wat anderen zeggen over deze expert

 • Anushka & Ugur
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Olof is een fijn mens. Hij luistert goed naar beide partijen en geeft kundig en onpartijdig advies. Erg tevreden met hoe de mediation is verlopen. Bedankt Olof.

 • Lisa
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Mijn ervaring was heel positief. De mediator bracht rust in de gesprekken en gaf beide partijen de ruimte. Ik voelde me gehoord. Ook wordt duidelijkheid gecreëerd, je weet precies waar je aan toe bent en wat wel en niet kan zonder poespas eromheen. Dat resulteerde in een vlot mediationproces waar ik met een goed gevoel op terugkijk.