Simone Maten

Mediator

 • Expertise

  Financieel

 • Werkgebied

  Midden-Nederland

Financieel

Relationeel

Kinderen

Ervaring

Vraag vrijblijvend adviesgesprek aan

Over Simone Maten

Ik heb een achtergrond in de financiële dienstverlening en heb jarenlang in de IT-sector (business to business) gewerkt. Op een gegeven moment wilde ik meer voor mensen betekenen en ben ik de opleiding tot mediator gaan volgen.

Als MfN-registermediator en register financieel echtscheidingsadviseur (RFEA) help ik mensen in scheidingssituaties om in goed overleg tot duurzame afspraken te komen. Door mijn inschrijving bij de Raad voor Rechtsbijstand kan ik mediation op basis van toevoeging (subsidie) doen.

Ik bied begeleiding van A tot Z en heb me gespecialiseerd in de zakelijke kant (juridisch/financieel/fiscaal). Daarbij vind ik het erg belangrijk om (complexe) zaken helder uit te leggen, bijvoorbeeld waar je op moet letten als je getrouwd bent onder huwelijkse voorwaarden of als er een eigen onderneming is. Er komen duidelijke antwoorden op alle vragen, waarbij alle relevante opties worden meegenomen. Dat brengt rust en is de eerste stap naar een nieuw begin.

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Heeft u interesse in mediation met Simone?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel nu 085 80 81 449 Altijd antwoord op werkdagen

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Dit is wat anderen zeggen over deze expert

 • Anoniem
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  "Wij zijn via kennissen bij Simone terecht gekomen. Na een prettig voorgesprek hebben we besloten Simone onze scheiding te laten regelen. Alles werd duidelijk uitgelegd en het contact was prettig. De scheiding was snel geregeld en zelfs na die tijd staat Simone voor ons klaar om vragen te beantwoorden."

 • Anoniem
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  "Begin dit jaar kwam ik in contact met Simone Maten met een verzoek tot hulp bij mijn scheiding.Een moeilijke en pijnlijke periode, waarbij goede hulp ook essentieel is om e.e.a. goed te kunnen verwerken. Mijn scheiding was op papier een simpele, maar bleek toch erg lang te duren door slechte communicatie tussen mij en mijn ex vrouw. Hierin was het dan ook een verademing om van advies voorzien te worden door Simone in dit zeer frustrerende proces. Door haar kundigheid, oplossingsgerichtheid en kalmte heb achteraf een prettig gevoel overgehouden aan iets wat moeilijk als positief uit te leggen valt. Daarvoor ben ik haar dan ook zeer dankbaar."