Voordelen van een rechtsbijstandverzekering

Juridische geschillen ontstaan in het dagelijkse leven, het kan iedereen overkomen. Voorbeelden van geschillen waarbij je rechtsbijstand nodig kunt hebben zijn:

Maar waarom is een rechtsbijstandverzekering een goede investering? De voordelen van een rechtsbijstandverzekering zullen hieronder op een rij gezet worden.

Betaalbaar

Een gerechtelijke procedure kost erg veel geld. De proceskosten en de advocaatkosten zijn enorm hoog. Met een rechtsbijstandverzekering ben je voor een vaste lage maandpremie verzekerd van juridische hulp. Zonder rechtsbijstandverzekering draai je zelf voor alle kosten op. In verhouding is het dus goedkoper om jezelf te verzekeren tegen het risico, dan om de rechtsbijstand zelf te betalen als het zover is.

Deskundigheid

Veel verzekeraars hebben specialisten in dienst die deskundig zijn op bepaalde rechtsgebieden. Als je contact opneemt met de verzekeraar wegens een juridisch conflict wordt je gelijk aan de juiste specialist gekoppeld. Daarnaast ben je voor alle juridische hulp verzekerd, voor elk gewenst juridisch advies kun je contact opnemen met de verzekeraar.

Persoonlijke verzekering

Je kunt de rechtsbijstandverzekering naar eigen wens samenstellen. Op deze manier ben je alleen verzekerd voor datgene wat nodig is. Daarnaast kun je de rechtsbijstandverzekering voor je hele gezin afsluiten. Je betaalt dan één premie voor het hele gezin in plaats van voor elke persoon apart.

Met een rechtsbijstandverzekering ben je op een betaalbare manier verzekerd van juridische hulp. Omdat je zelf je verzekering samen kunt stellen ben je niet onnodig verzekerd. Ook dit bespaart veel geld. Omdat er veel situaties zijn in het dagelijkse leven waarbij je misschien rechtsbijstand nodig bent is het dus handig om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten.