Herberekening

De hoogte van de alimentatie die jij en je ex-partner hebben afgesproken, is altijd goedgekeurd door de rechter en kan dan ook niet zomaar aangepast worden. Om het alimentatiebedrag aan te passen, moet een officiële herberekening gedaan worden. Reden hiervoor kan een grote verandering in je leven zijn, zoals een lager inkomen, ontslag, een nieuwe partner of het krijgen van een kindje met je nieuwe partner.

Al deze veranderingen hebben invloed op de draagkracht en zijn dan ook een goede reden om de alimentatie opnieuw te bekijken. Een herberekening kan leiden tot verlaging of verhoging van de alimentatie. Jij en je ex-partner kunnen hier in overleg naar kijken, maar het kan lastig zijn om samen vast te stellen wat een goed bedrag is.

Om zeker te weten dat jullie tot een eerlijk bedrag komen, is het verstandig om een onafhankelijke herberekening van de alimentatie te laten doen door een specialist. Hiervoor is het wel belangrijk dat jullie beiden aan de herberekening meewerken en de benodigde gegevens paraat hebben. Kom je er samen met je ex-partner niet uit? Schakel dan een mediator of advocaat in om je verder te helpen.

Vraag een alimentatie berekening aan

Vul hieronder je contactgegevens in en dan neemt binnen 24 uur een van onze experts contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je persoonlijke hulp?

Kies de hulp die het beste bij jouw situatie past

Hulp bij scheiden