Vraag een juridisch expert.

Stel hier geheel vrijblijvend uw vraag aan één van onze juridische experts zal u zo snel mogelijk antwoord geven.

Locatie

Rechtsgebied

Alle Advocaten

Vindt u bij rechtsinfo.nl

G. Gijsbers

AD Advocaten Amsterdam

Quintijn is in 1995 begonnen als advocaat. Sinds 2002 is hij partner bij AD Advocaten. Hij heeft lef, is zeer vasthoudend, een echte onderhandelaar en...

Lees meer
bekijk profiel

M. Euverman

AD Advocaten Amsterdam

Marian is gespecialiseerd in arbeidsrecht en behartigt de belangen van zowel werkgever als werknemer op het gebied van onder meer individueel en colle...

Lees meer
bekijk profiel

N. de Vos

AD Advocaten Amsterdam

Nienke de Vos is sinds 2001 verbonden aan AD advocaten en sinds 1998 advocaat. Zij heeft rechten gestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Ni...

Lees meer
bekijk profiel

Op zoek naar een advocaat die bij jouw situatie past?

VRAAG GRATIS ADVIES

Advies aanvragen

W.A. Offringa

Certa Legal Advocaten B.V. Amsterdam

1 rechtsgebieden waaronder: Onbekend

bekijk profiel

drs. W.J.W. van Eijk

Van Iersel Luchtman N.V. Den Bosch

0 rechtsgebieden waaronder:

bekijk profiel

S.J.C. van Keulen

Van Iersel Luchtman N.V. Den Bosch

0 rechtsgebieden waaronder:

bekijk profiel

S. Huijben

Van Iersel Luchtman N.V. Den Bosch

0 rechtsgebieden waaronder:

bekijk profiel

Wat doet een advocaat?

In sommige gevallen is een advocaat verplicht als een zaak voor de rechter komt, maar bij alle rechtszaken heb je het recht om een advocaat in te schakelen. Een advocaat kan daarnaast ook adviseren bij zaken die niet voor de rechter komen. Rechtsinfo.nl vormt een database van alle advocaten en advocatenkantoren in Nederland. Niet iedereen mag zich zomaar advocaat noemen. De titel mag men alleen dragen als zij na een rechtenstudie zijn beëdigd als advocaat. Hierna volgen de advocaat-stagiaires nog de Beroepsopleiding Advocaten. Advocaat-stagiaires werken de eerste drie jaar op een advocatenkantoor waar ze worden begeleid door een ervaren advocaat, oftewel Patroon. Alle advocaten moet zich daarnaast aan de geldende beroepsregels van de advocatuur houden, zoals dat alles wat de cliënt vertelt vertrouwelijk behandeld moet worden.

Advocaat zoeken

Het vinden van de beste advocaat tussen alle advocaten van Nederland is niet altijd gemakkelijk. Laat rechtsinfo.nl je daarom helpen met je zoektocht.
In totaal zijn er ruim 16.000 advocaten In Nederland. Het is dan ook niet raar dat veel mensen het lastig vinden om een goede advocaat te zoeken die past bij hun wensen en behoeften. Rechtsinfo.nl maakt het zoeken naar advocaten eenvoudig door een transparant en overzichtelijk beeld te geven van advocaten en advocatenkantoren die het best passen bij een specifiek probleem. Zoek bijvoorbeeld een advocaat op basis van vakgebied, locatie, reviews, prijs of ervaring. Vind je een advocaat die je kan helpen bij het zoeken naar een oplossing van je probleem? Dan kan je direct contact opnemen met het betreffende kantoor of de advocaat.

Kosten advocaat

Wanneer je voor het eerst te maken krijgt met een juridisch probleem, zal je je al snel afvragen wat kost een advocaat? rechtsinfo.nl brengt transparantie bij kosten advocaat. Zoek bijvoorbeeld op verschillende tarieven of selecteer advocaten en kantoren op basis van prijs. Het maken van een inschatting van de totale kosten van een advocaat is echter lastig, omdat de tijd die een advocaat moet besteden aan een zaak afhankelijk is van verschillende factoren. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de zaak meer tijd kost of langer duurt dan van te voren was gedacht. Vraag je advocaat altijd bij het eerste gesprek een inschatting te maken van de totale advocaatkosten en je tussentijds op de hoogte te houden wanneer de kosten hoger uit dreigen te vallen.
Wanneer je dus een advocaat nodig hebt kan je de beste advocaat uit de database van rechtsinfo.nl kiezen!

Advocaten vergelijken

Via rechtsinfo.nl kan je eenvoudig advocaten vergelijken op basis van verschillende uitgangspunten. Begin met het zoeken naar advocaten die binnen het benodigde rechtsgebied handelen. Daarna zijn vergelijkingen mogelijk op basis van uurtarief, maar ook op basis van beoordelingen en reviews van mensen die ervaring hebben met de betreffende advocaat. Tot slot kan je advocaten bij rechtsinfo.nl ook vergelijken op basis van ervaring. Zo krijg je een goede indruk of de advocaat ook aan jouw wensen kan voldoen.

De beste advocaat

Iedereen wil natuurlijk de beste advocaat op zijn zaak zetten. Allereerst is het daarom belangrijk dat de advocaat bekend is met het rechtsgebied waarbinnen je vraag valt. De meeste advocaten presenteren zich met dezelfde informatie: bijvoorbeeld de rechtsgebieden waarbinnen ze opereren en de bereikbaarheid van het kantoor. Door deze wijze van informatie is het gemakkelijk om het aantal advocaatkantoren terug te brengen naar een kleiner aantal. rechtsinfo.nl wil met deze website daarnaast ook transparantie bieden over de kwaliteit van de advocaten door ervaringen van anderen te delen. Deze informatie kan je een indruk geven of de werkwijze van de advocaat past bij jouw wensen en behoeftes.

Tarieven advocaten

Er zijn geen vaste uurtarieven binnen de advocatuur, waardoor de kosten van verschillende advocaten ver uit elkaar kunnen liggen. Tarieven kunnen daarnaast ook afhankelijk zijn van bepaalde factoren, zoals het behalen van de doelstelling. Je kan in sommige gevallen ook twee tarieven afspreken: een lager tarief als de doelstelling niet wordt bereikt en een hoger tarief wanneer dat wel gebeurt. Een aantal advocaatkantoren passen de tarieven van de advocaat aan op basis van je financi�le draagkracht. Voorwaarde is dan dat je moet kunnen aantonen dat je minder vermogend bent. Tarieven van advocaten kunnen ook verschillen op basis van de ervaring van de advocaat, de benodigde deskundigheid, maar ook op basis van de haast die jouw zaak heeft. Om alle advocaten tarieven te vergelijken is het belangrijk dat de diensten van de verschillende advocaten hetzelfde zijn. Let daarnaast niet alleen op het uurtarief, maar ook op het verschil in aantal uren dat de advocaat berekend.

Rechtsinfo Logo
Onafhankelijk. Transparant. Eerlijk.

Over Rechtsinfo

Met een netwerk van advocaten en een uitgebreide artikelendatabase, biedt rechtsinfo.nl hulp bij alle juridische vraagstukken waar je in het dagelijkse leven tegenaan kunt lopen. Via rechtsinfo.nl maak je snel en gemakkelijk een afspraak met een van onze advocaten. Met de garantie dat je afspraak binnen 24 uur wordt bevestigd.

Wist je dat...
...je bij Rechtsinfo altijd binnen 24 uur, na het aanvragen van je afspraak, antwoord krijgt?