Gratis advies, zonder enige verplichting. We nemen zo snel mogelijk contact met je op! "Help mij!"

Een echtscheiding is een ontbinding van het huwelijk door een beschikking van de rechter op de bij de wet omschreven grond. Een echtscheiding kan door middel van een eenzijdig verzoek of gezamelijk door de partners worden aangevraagd. Bij een eenzijdig verzoek is er geen goed overleg tussen de partners mogelijk. Hierbij is het altijd wijselijk om een advocaat in de arm te nemen om de zaak in goede banen te leiden.

Zou je ons graag iets willen vragen of zou je graaf advies willen ontvangen? Dan kun je middels ons aanvraagformulier gratis en geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.Hiervoor worden geen kosten in rekeing gebracht! Wanneer je het formulier hebt ingevuld,nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

Binnen 24 uur
krijg je antwoord op je aanvraag.

Gelijkheid en eerlijkheid
staan bij ons boven aan de lijst.

Vraag vrijblijvend en gratis een offerte aan

Meer over echtscheiding

Echtscheiding Advocaat

Wanneer een huwelijk ontbonden wordt door een rechter, spreken we van een echtscheiding. Dat is uiteraard nooit een heuglijke gebeurtenis. Maar toch kan de sfeer waarin dit gebeurt zeer verschillend zijn. Wanneer het in onderling overleg gebeurt, is het meestal slechts een kwestie van de nodige documenten ondertekenen. Wanneer één van beide partners echter eenzijdig de echtscheiding aanvraagt, is er van goed overleg vaak geen sprake meer.

Om te bepalen wie waar recht op heeft, zal dan beroep moeten gedaan worden op een echtscheidingsadvocaat. Zaken zoals de verdeling van geld en materiële goederen zijn bij wet geregeld. Daaronder valt bijvoorbeeld ook de verkoop of de overname van het huis. En misschien nog wel belangrijker, als je als koppel kinderen hebt zal daar ook een regeling voor getroffen moeten worden. Hoederecht en alimentatie kunnen dan afgedwongen worden via de scheiding advocaat. Scheiding heeft vaak niet alleen een emotionele, maar ook een vervelende financiële component. Een echtscheidingszaak moet immers altijd voor de rechter komen, dus het inschakelen van een echtscheidingsadvocaat kan gerust een verplichting genoemd worden.


Om een weloverwogen keuze te kunnen maken in de categorie advocaat echtscheiding vind je op rechtsinfo.nl alvast een lijst met gespecialiseerde scheidings advocaten in Nederland.

Alle Echtscheidingsdvocaten

Rechtsinfo.nl werkt samen met een selectie geregistreerde advocaten. Zoek hieronder naar een aangesloten Echtscheiding advocaat bij jou in de buurt en maak direct een afspraak!

385 resultaten