Opzegtermijn uitzendkracht

Voor een contract voor bepaalde of onbepaalde tijd zijn diverse regels vastgelegd rondom de opzegtermijn. Ook voor uitzendkrachten zijn er regels met betrekking tot de opzegtermijn, deze wijken echter wel af van de regels voor ‘gewone’ contracten.

Zelf je uitzendovereenkomst beëindigen in de eerste 78 weken

Wil jij als werknemer zelf je uitzendovereenkomst beëindigen? In de eerste 78 weken van de overeenkomst kan dit per direct. Je moet het uitzendbureau wel minimaal 1 werkdag van te voren op de hoogte stellen, zodat zij op zoek kunnen gaan naar vervanging.

Zelf je uitzendovereenkomst beëindigen na meer dan 78 weken

Als je langer dan 78 weken uitzendwerk hebt gedaan, gelden andere regels met betrekking tot het opzeggen van de overeenkomst. Heb je een overeenkomst voor minder dan 3 maanden? Dan moet je minimaal 7 kalenderdagen van tevoren opzeggen. Voor een contract tussen de 3 en de 6 maanden moet dit minimaal 14 kalenderdagen van te voren. Bij contracten langer dan 6 maanden is dit minimaal 28 kalenderdagen. Als je een overeenkomst voor onbepaalde tijd hebt, geldt in principe een opzegtermijn van 1 maand.

Het uitzendbureau wil de overeenkomst beëindigen in de eerste 78 weken

Als het uitzendbureau de overeenkomst met jou wil beëindigen, moeten ze jou dit ook op tijd laten weten. Hoe veel dagen van te voren dit moet, hangt af van het aantal weken dat je tot dan toe al gewerkt hebt.

Aantal gewerkte weken Minimum aantal dagen tussen aanzegging overeenkomst en beëindiging
0 tot 12 0
12 tot 26 5
 26 tot 52  10
52 tot en met 78 14

Op deze regels zijn 2 uitzonderingen. Wanneer jij in deze periode ziek wordt, of als de inlener de uitzendopdracht beëindigt, stopt de overeenkomst per direct. De aanzeg termijn is dan dus niet van toepassing. Na de eerste 78 weken geldt voor het uitzendbureau een opzegtermijn van 1 maand.

Hulp bij ontslag

Kies de hulp die het beste bij jouw situatie past

Hulp bij ontslag