Uitzendkracht naar vast contract

Als jij als uitzendkracht goed bent bevallen bij een opdrachtgever, kan deze ervoor kiezen om jou in dienst te nemen en je een vast contract aan te bieden. Omdat je daarvoor ook al werkzaam was voor deze werkgever, zijn daar wel een aantal afwijkende regels aan verbonden.

Geen proeftijd toegestaan

Als je al 2 maanden of langer voor deze opdrachtgevers werkt, mag er geen proeftijd meer worden opgenomen in het contract als deze opdrachtgever je in dienst neemt. De proeftijd heb je dan in feite al doorlopen, je hebt immers al minimaal 2 maanden achter de rug. Dit geldt wel alleen als je dezelfde of vergelijkbare werkzaamheden gaat uitvoeren.

Een vast contract bij de opdrachtgever

Als werknemer mag je maximaal 3 tijdelijke contracten achter elkaar krijgen, of tijdelijke contracten met een gezamenlijke looptijd van 2 jaar. Als je eerst als uitzendkracht voor een opdrachtgever hebt gewerkt, telt dit contract gewoon mee. Heb je dus al 2 tijdelijke contracten gehad bij het uitzendbureau en bij deze opdrachtgever gewerkt? Dan moet je meteen een vast contract krijgen als de opdrachtgever je in dienst neemt.

Een vast contract bij het uitzendbureau

Het kan ook zo zijn dat je via het uitzendbureau blijft werken voor verschillende opdrachtgevers. Als dat het geval is, mag je maximaal 6 tijdelijke contracten hebben in een periode van 4 jaar. Pas na die periode moet het uitzendbureau je een vast contract aanbieden als ze je in dienst willen houden.

Hulp bij ontslag

Kies de hulp die het beste bij jouw situatie past

Hulp bij ontslag