Werken

Werkgever en werknemer hebben beiden rechten en plichten als het gaat om werk en inkomen. Het is belangrijk afspraken duidelijk vast te leggen. Wanneer je een dienstverband aangaat, zorg dan dat er geen onduidelijkheden over een arbeidsovereenkomst bestaan.

Welke gevolgen heeft ziekte voor je baan?

Een belangrijke aandachtspunt in de arbeidsovereenkomst is ziekte. Moet de werkgever je loon doorbetalen als je ziek bent? En hoeveel loon moet dat dan precies zijn? Het antwoord op deze vragen kan behoorlijk complex zijn. Zo speelt ook de oorzaak van de ziekte een rol. En die kunnen talrijk zijn! Stel daar vragen over en zorg dat je hierop een concreet antwoord krijgt van je werkgever.

Schep duidelijkheid over het concurrentiebeding

Een ander punt dat altijd veel vragen oproept in de arbeidsovereenkomst is het concurrentiebeding. De eisen die de werkgever hierover stelt zijn soms niet redelijk. Als je onder geen beding bij een concurrent aan de slag mag, kan een concurrentiebeding  een groot struikelblok zijn in je loopbaan.

Let op bij een bepaling van eenzijdige wijziging in je arbeidsovereenkomst

Niet alle afspraken in de arbeidsovereenkomst staan vast. Kijk goed of er is opgenomen dat de werkgever een eenzijdige wijziging in de arbeidsovereenkomst mag maken. Is dit opgenomen, dan betekent het niet dat er zomaar kan worden bepaald dat je je lease-auto moet inleveren. Maar om bedrijfseconomische redenen, zijn er dan wel wijzigingen mogelijk.

Ontslag: de arbeidsovereenkomst beëindigen

Er kunnen tal van redenen zijn om een arbeidsovereenkomst te beëindigen. Het geniet natuurlijk de voorkeur om het ontslag in goed overleg te laten verlopen. Helaas is dat in de praktijk niet altijd mogelijk. Een ontslag op staande voet is vaak een bittere pil, voor werknemer én werkgever. Het Nederlands recht biedt in zulke gevallen gelukkig een stevig houvast.

[ VRAAG EEN JURIDISCH EXPERT ]

Stel hier geheel vrijblijvend uw vraag aan één van onze juridische experts zal u zo snel mogelijk antwoord geven .

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scheidingsprofs banner | Scheiden in goed overleg zonder advocaat.
Pagina's onder Werken: